Авенсис D4D , гасне .

blida

Авенсис D4D , гасне .

Мнение от blida » 17 Юни 2013 09:24

Здравейте колеги, моля Ви тези които са имали подобен случай да пишат как са си оправили колата, защото този пробле е много неприятен.
Става въпрос за Тойота Авенсис дизел , мотор Д4Д 2000 кубика, 110 к.с., 2000г., както си карам и изведнъж колата гасне, паля от ключа и продължава да върви.Правила го е два пъти и на място на светофар, но е много гадно при изпреварване.Нямна някаква закономерност , може да загасне и след изминати 300 и повече км , или за по-малко.На диагностика не отчита грешки ,дюзите работят много добре, смених клапанчетата за високо налягане, промих резервоара , смених и горивния филтър, сега пак ще го сменя и проблема си остава.Забелязах че когато включа климатик вероятността да загасне е по-голяма и след като включва перката за охлаждане на двигателя в таблото примигва, иначе автомобила работи много добре , сменил съм всички ремъци , водна помпа преди 4-5000 км, карам от 5 год. и си я поддържам, защото колата е супер .Моля помагайте.

Аватар
grishev

Re: Авенсис D4D , гасне .

Мнение от grishev » 17 Юни 2013 11:34

blida написа:Здравейте колеги, моля Ви тези които са имали подобен случай да пишат как са си оправили колата, защото този пробле е много неприятен.
Става въпрос за Тойота Авенсис дизел , мотор Д4Д 2000 кубика, 110 к.с., 2000г., както си карам и изведнъж колата гасне, паля от ключа и продължава да върви.Правила го е два пъти и на място на светофар, но е много гадно при изпреварване.Нямна някаква закономерност , може да загасне и след изминати 300 и повече км , или за по-малко.На диагностика не отчита грешки ,дюзите работят много добре, смених клапанчетата за високо налягане, промих резервоара , смених и горивния филтър, сега пак ще го сменя и проблема си остава.Забелязах че когато включа климатик вероятността да загасне е по-голяма и след като включва перката за охлаждане на двигателя в таблото примигва, иначе автомобила работи много добре , сменил съм всички ремъци , водна помпа преди 4-5000 км, карам от 5 год. и си я поддържам, защото колата е супер .Моля помагайте.
колега,проверили акумулатора можеби проблема етам ас см имал, такв проблем с рено еспаис 2.2 бензин и слет смяна на акумулатора проблема се реши. ПП. забравих да спомена провери ѝ динамото все пак,за всеки случаи можеби и там дае проблема.
KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994

blida

Мнение от blida » 18 Юни 2013 09:22

Благодаря, ще ги погледна, акумулатора е на 1 год., знам ли , вече се съмнявам във всяко възможно нещо.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 18 Юни 2013 10:31

blida написа:Благодаря, ще ги погледна, акумулатора е на 1 год., знам ли , вече се съмнявам във всяко възможно нещо.
Като погледнеш акумулатора провери също и клемите, силовите бушони, кабела до генератора и замасяващия кабел към купето и двигателя.

blida

Мнение от blida » 01 Юли 2013 10:16

Закарах колата за да проверят кабелите, оказа се че алтернатора не подава достатъчно ток когато са включени консумативи. Трябва да дуржи 14в , а то е межу 11 и 13.5.След слагане на 2 алтернатора ми казаха че не могат да оправят проблема все толова ток подава и върнаха стария.Аз не знам но си мисля че не може колата да гасне от това, иначе всичко друго работи идеално, дюзи, турбина и т.н. , не знам какво може да е.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Юли 2013 15:04

Proveri si svarzvaneto na masa (-) kam kupeto i kam DVG, kakto i klemite na akumulatora.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 02 Юли 2013 01:15

blida написа:Закарах колата за да проверят кабелите, оказа се че алтернатора не подава достатъчно ток когато са включени консумативи.
Искаш да кажеш "консуматори"...
Ниското напрежение може да не е основната причина, но ако нещо друго е на ръба, това ще помогне за ефекта. И все пак при зареден акумулатор , консумативи и високи обороти, 13,5V е ОК, но 11никак не е.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

blida

Мнение от blida » 02 Юли 2013 09:55

Да така е, но си мисля, че това не е причина автомобила да гасне, когато си иска.Като загасне паля и продължава да върви, дори сложих още един филтър преди горивния по-голям, защото мислех че е от горивото.

blida

Мнение от blida » 04 Юли 2013 14:22

При такива симптоми , дали може да гасне от клеморед?

memorex

Мнение от memorex » 04 Юли 2013 19:32

Колега провери си дюзите и отстрани повредата.

blida

Мнение от blida » 05 Юли 2013 09:58

Дюзите са проверени и работят идеално.Преди да сменя клапаните за високото налягане едната дюза не работеше добре, но след това всичко е наред, затова ги изключих като евентуален проблем.

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 10 Юли 2013 07:32

Какво премигва на таблото ?
Контролните лампи или осветлението ?
Ниското напрежение + премигването ме съмнява да има бушон правен с кабел или запоен лошо .
Имам предвид главния ALT .

blida

Мнение от blida » 10 Юли 2013 09:40

Когато загане, свети само чека, въртя ключа и пали, след 2-3 секунди чека загасва.Когато реших да я предизвикам да загасне, примерно тръгвам на пета и като загасне, свеват и другите уреди по таблото като акумулатор, абс, чека и т.н.

neznaiko

Мнение от neznaiko » 10 Юли 2013 12:16

blida написа:При такива симптоми , дали може да гасне от клеморед?
Преди време един колега имаше проблем с подобни на твоите симптоми - гаснеше му произволно без да има записана грешка, само не си спомням дали беше мерил ток. При него се оказа точно от клемореда (или ел. контактите по ключа). Та може и при теб оттам да изскочи заека.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D

blida

Мнение от blida » 10 Юли 2013 12:22

Във вторник ще проверявам ключа и клемореда, и дано да се отстрани проблема.

Публикувай отговор