Светна ми лампичката за еърбега видимо без никаква причина. От там нататък ходих до сервиз на Тойота и от там ми казаха, че имам проблем с десния (или датчика е заминал, или нямало никакъв еърбег). След като ми го казаха това, аз свалих жабката и реших да проверя какво се случва долу и дали има някакъв откачен кабел. Казаха ми да търся жълта букса... Ок намерих въпросната жълта букса която се намира в долният десен ъгъл до вратата, но тя е празна... Не знам дали са го изключвали, заради детско столче на предната седалка, но уж трябва да има такава опция. Странното е че няма никакъв кабел който да се връзва с въпросната букса :( Не знам какво трябва да направя и как да я изключа тази въпросна лампичка, но явно хората които са продавали колата са си играли с компютъра по някакъв начин, за да го излъжат, че няма никакъв проблем. Някакви съвети как мога да се справя с този проблем?
Благодаря предварително!
Проблем с десния еърбег на Corolla 1.3 1999
Re: Проблем с десния еърбег на Corolla 1.3 1999
Колега, така и така си разглобил жабката, започни да търсиш кабел от вътрешната страна при самия еърбег контейнер. Ако не намериш, вероятно е бил отворен и после за по-евтино само са ти запушили дупката в таблото, вместо да ти го сменят с нов. За да е откачен кабела може да има и друга причина (изтекъл срок на годност на въздушната възглавница например - сменят се след 10-тата година според производителя, дори да не са отваряни). Съветвам те да не пипаш сам ако наистина не си наясно какво правиш. Както знаеш в еърбега има експлозив. Най-добре я закарай в оторизиран сервиз (не ти препоръчвам гаражни майстори).
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
Re: Проблем с десния еърбег на Corolla 1.3 1999
Въпроса е, че се намирам в Дания и тук за едно такова отваряне, само за да кажат какъв е проблема ще ми вземат близо 300лв. Затова търся вариант за решение на проблема самостоятелно. Благодаря за коментара