Здравейте колеги , искам да си сменя маслото на скоростите ,колата е Toyota Yaris Tsport 1.5 , 2002 година и имам няколко въпроса .
1. Някой знае ли , колко масло събира скоростната кутия на този модел Ярис ?
2.Какво масло да сипя , марка , вискозитет и тн . ?
3. Маслото на скоростите на какъв интервал се сменя и препоръчително ли е да се сменя изобщо , ако си е в норма ?
Последния въпрос го задавам ,защото колкото и хора да съм питал , всеки е на различно мнение дори и в сервизи са ми казвали , че ако маслото си е в норма като количество , да не съм го пипал , защото маслата в България били гадни и най много да ми се е прецакала скоростната кутия при смяна
Смяна на масло на скоростна кутия
Re: Смяна на масло на скоростна кутия
маслото като количество е указано в техн. паспорт на колата(книжката),марката е 75w90,а времето за смяна зависи от много фактори-пробег,години, марка , режим на каране,течове и др.препоръчително е първоначалната смяна да е до 80000км ,защото при напасване на частите на скоростната кутия,сеотделят частици,които влошават вискозитета му,при следващата смяна ако сложите качествено масло може да го смените и на 150000км,разбирасе,ако нямате течове.
Re: Смяна на масло на скоростна кутия
Виждам, че поста е стар, но ми предстои да купя Yaris 1.5 (106 к.с.) 2001 и искаме са науча нещо повече. Надеждни ли са? Обслужването много по-скъпо ли е от масовите 1.0 и 1.3? Изобщо доволни ли сте, ако още ги карате или доволни ли сте били?
Toyota AYGO 1.0 2006
Toyota COROLA 2.0 D4D 2009
Toyota HIACE D4D 2007
Toyota COROLA 2.0 D4D 2009
Toyota HIACE D4D 2007