Търся мнения и съвети за Toyota Avensis 2.0 D4D - 2001 .г

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Fasster

Търся мнения и съвети за Toyota Avensis 2.0 D4D - 2001 .г

Мнение от Fasster » 30 Май 2013 20:47

Здравейте колеги .....

Предстой ми смяна на автомобила и съм се спрял на горепосочения автомобил (комби) с цена около 5 - 5500 лв. .....
Та ако има някой колега с преки наблюдения и опит със такъв автомобил да ми даде съвети какво да гледам като възможен дефект на автомобила и какви са евентуалните бъдещи разходи (ориентировачно разбира се).....
Заслужава ли си да ходя на някаква диагностина на двигателя или всичко е на късмет.....Не съм съвсем запознат със дизеловите двигатели ....като система на работа и ремонти разни .....Имам малък опит с ремонтите на бензинови мотори .....
И ако някой с опит може да даде инфо за разхода на гориво на този двигател ще съм много благодарен!

Блягодяря предварително!
Lord Give Me A Sign:
Toyota Carina E 1.6 115hp
Toyota Avensis T22 - D4D 110hp

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Търся мнения и съвети за Toyota Avensis 2.0 D4D - 2001 .

Мнение от zi_zi_top » 30 Май 2013 23:03

Във форума има поне 10 теми с такава информация. Ползвай търсачката. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 30 Май 2013 23:19

Като цяло този автомобил е изключително добър и здрав .При този двигател мисля че имаше проблеми с демферния маховик , където подмяната му излизаше скъпо иначе като вървеж е много добър .Разход около 4.8 извънградско 7.5 градско

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 31 Май 2013 23:09

Petar написа:Като цяло този автомобил е изключително добър и здрав .При този двигател мисля че имаше проблеми с демферния маховик , където подмяната му излизаше скъпо иначе като вървеж е много добър .Разход около 4.8 извънградско 7.5 градско

Благодяря
Lord Give Me A Sign:

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 15 Юни 2013 22:14

Здравейте отново :)
Вече съм собственик на Тойота Авенсис Д-4Д 110к.с. 11.2000 год. комби
Та по този случай искам да задам няколко въпроса свързани с автомобила .........
Искам да питам има ли някой инфо колко струват хубави стелки за автомобила и къде да ги търся ?.........Как стой въпроса за обслужването на автомобила ....В смисъл цени на части и от къде да търся добри части .......Кое масо е подходящо за двигателя (който е на 155 000 км поне по километраж :/)
Предната решетка (където е емблемата на ТОЙОТА е спукана на две места(явно от лек удар)) и бих искал да я подменя евентуално от морга или от колега който би могъл да има такава излишна част (колкото и малак да е шамса за това :/)
Ще съм благодарен на всякакво инфо колеги
Lord Give Me A Sign:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юни 2013 01:59

Ами честито и много безаварийни км.! Гледам, че си от Търново. Значи няма как да не знаеш къде е Венци. Пада се от дясно като влизаш от София в града. От ляво ти се падат МОЛ- а и Метро. Обслужването и цените са добри.
Ако търсиш евтини и истински части върви при самурая и му прати поздрави от германеца! Съвет ще ти даде, ако има нещо и ще те прати при правилните хора. Намира се като се спуснеш от Искра по Бачо Киро в ляво между полицията и поликлиниката. Уилицата е еднопосочна и само от там влизаш. От лявата страна има кооперация. Магазина му се намира в един от гаражите, но когото да питаш за самйрая всички го знаят.

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 16 Юни 2013 08:34

Мерси колега ..........Знам го това магазинче и преди съм карал Тойота и съм купувал от там части ;)...........
Ходих при Венци ......и един пич ми обеща да прегледа цени на части и да ме информира по телефона ...........
Lord Give Me A Sign:

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 16 Юни 2013 09:09

prius 3 написа:Ами честито и много безаварийни км.! Гледам, че си от Търново. Значи няма как да не знаеш къде е Венци. Пада се от дясно като влизаш от София в града. От ляво ти се падат МОЛ- а и Метро. Обслужването и цените са добри.
Ако търсиш евтини и истински части върви при самурая и му прати поздрави от германеца! Съвет ще ти даде, ако има нещо и ще те прати при правилните хора. Намира се като се спуснеш от Искра по Бачо Киро в ляво между полицията и поликлиниката. Уилицата е еднопосочна и само от там влизаш. От лявата страна има кооперация. Магазина му се намира в един от гаражите, но когото да питаш за самйрая всички го знаят.
Само дето Самурая вече не там а магазина е изместен на ул.Филип Тотю под Стадиона

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 16 Юни 2013 09:14

Fasster написа:Мерси колега ..........Знам го това магазинче и преди съм карал Тойота и съм купувал от там части ;)...........
Ходих при Венци ......и един пич ми обеща да прегледа цени на части и да ме информира по телефона ...........
При Венци наистина хората са добри иси разбират от работата но в Търново има и други много добри майстори ако те интересуват мога дати кажа

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 16 Юни 2013 13:06

Petar написа:
Fasster написа:Мерси колега ..........Знам го това магазинче и преди съм карал Тойота и съм купувал от там части ;)...........
При Венци наистина хората са добри иси разбират от работата но в Търново има и други много добри майстори ако те интересуват мога дати кажа

Разбира се, че ме интересува колега ..........Не, че не знам долу горе къде са сервизите, но е хубаво да разбера повече мнения за сервизите,...... пък и със сигурност не знам къде са всички майстори в Търново...
Всяко мнение или съвет за автомобила ме интересува ....... .
Даже до сега слагах изпадали винтчета по под двигателната кора ...... Сега виждам, че и антифриза е за смяна (много е мътен и ръждив) може и да е нормално но аз със сигурнос ще го сменя за да знам какво има вътре и да ми е мирна главата .....
Дюзите за измиване на предното стъкло са изгорели (пластмасата) от топлината и са за смяна (счупени са и двете, там където се свързват с маркучето).....незнам от къде да ги търся и тях?
Интересува ме Този модел удря ли клапани при скъсан ремък или има някаква защита (чувал съм нещо подобно)
Lord Give Me A Sign:

Публикувай отговор