Здравейте, колеги!
Преди няколко дни се сбласках със следния проблем: От време на време при запускане на фарове (габарити + къси) ми засветваше и на таблото лампа за (и реално) задните светлини за мъгла....след което аз ги изгасях през push-бутона...докато не реших да разглобя средната конзола и да изключа бутона тотално от кабелите, че ми писна и..... изненада един ден както си пътувах по сумрак осъзнах, че нямям фарове - къси и дълги... дълго време се рових по схемите на релето и лостчето за светлините и установих, че ми липсва "-" на релето за предни (head rele), какво ли не правих неможах да го докарам... реших да върна онзи бутон и о чуди светлините се появиха...ха-ха-ха...Това се казва японска тъпня....
Та някой ако може да ми даде схемата на тоз прословут бутон или пълната схема на фаровете като се минава през бутона ще му бъда много благодарен.
П.С може би там са решили да поставят диодчетата ама все пак е голяма тъпня...
Схема на светлини къси дълги тойота карина Е
Re: Схема на светлини къси дълги тойота карина Е
-Не е японска тъпня а европейско простотия, нали колицата ти е сглобена и "под-правена" в европа, тъй че при нея тотално са ползвани схемни решения и електронни модули и компоненти произведени и проектирани в европа....което значи че върховото японско качество ЛИПСВА! Тъй че не набеждавай япончетата , те нямат пръст в тази "далавера".vpanev75 написа:Здравейте, колеги!
о чуди светлините се появиха...ха-ха-ха...Това се казва японска тъпня....
-А относно схема на ел инсталацията, да имам но е едно ощо цяло заедно със софта на скенера Карманскан, тоест е заложена вътре като помощна информация при диагностиката и няма как да се откопира от там.
съжалявам .
Поздрави и успех.
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896633459
-
Имах го същият проблем.
Разглобявах копчето,опитвах се да го раздвижа,но нищо не стана.
Накрая просто го смених със друго,от морга и проблема се реши.Попадна ми случайно и не съм се занимавал повече.
П.П
Сега се сещам - що не пробваш да го напръскаш хубаво със WD40 и да го оставиш да изсъхне.Така и така ти е прецакано,по лошо не може да стане.Пък WD е хем обезмаслител,хем контактен спрей - ако има някакви мизерий вътре може и да помогне !
Разглобявах копчето,опитвах се да го раздвижа,но нищо не стана.
Накрая просто го смених със друго,от морга и проблема се реши.Попадна ми случайно и не съм се занимавал повече.
П.П
Сега се сещам - що не пробваш да го напръскаш хубаво със WD40 и да го оставиш да изсъхне.Така и така ти е прецакано,по лошо не може да стане.Пък WD е хем обезмаслител,хем контактен спрей - ако има някакви мизерий вътре може и да помогне !
Без Toyota , засега .......
Благодаря, колеги,
Не се обиждайте на производител :-), извинявам се ако съм ви обидил..
Първото нещо което направих е да почистя прословутия бутон и схема вътре.., но сигурно ще си потърся от някоя морга..
Благодаря все пак...
За съжаление Тойота от моя модел насам занижава качеството но това е друга тема а и не само те де...
На всякъде чета за разход на масло и т.н. но главна вина май наистина има и европейския доставчик на части...то не са сегменти то неса карета то не са дюзи.... е японското си е японско
Благодаря!
Не се обиждайте на производител :-), извинявам се ако съм ви обидил..
Първото нещо което направих е да почистя прословутия бутон и схема вътре.., но сигурно ще си потърся от някоя морга..
Благодаря все пак...
За съжаление Тойота от моя модел насам занижава качеството но това е друга тема а и не само те де...
На всякъде чета за разход на масло и т.н. но главна вина май наистина има и европейския доставчик на части...то не са сегменти то неса карета то не са дюзи.... е японското си е японско
Благодаря!