Защо изчезна Новата Корола?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Защо изчезна Новата Корола?

Мнение от LEXUS » 07 Юни 2013 17:47

Тази пухкава задница не ви ли напомня на Хюндай? Дизайнът ми харесва, но можеше задницата и профила да са малко по-елегантни, колата да е по-ниска. Таблото е много хубаво. Почти ненатрапчива Корола както винаги. Знаят как да продават в големи количества и как да нагодят дизайна с цел да се хареса на максимален кръг клиенти. Но този път малко височка ми се струва.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Юни 2013 18:22

Приятели, ето така исках да кажа,че трябва да изглежда новата Корола със завършен вид. Европейската версия на Корола ми харесва повече от американската. Ексклузивни снимки от преди минути:

http://www.autoblog.com/photos/2014-toy ... to-5942447
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 07 Юни 2013 18:41

Изображение

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Юни 2013 20:34

Да наистина европейската версия изглежда още по -яка ,но като цяло дезайна е страхотен .
И на мен американската версия ме изглежда задницата по-надигната ,което я прави не толкова елегантна

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 10 Юни 2013 00:30

TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Scott

Мнение от Scott » 10 Юни 2013 12:59

LEXUS написа:Тази пухкава задница не ви ли напомня на Хюндай?
С риск да бъда линчуван потвърждавам това възприятие. И европейската и американската версия имат голямо сходство с Хюндай и Киа. Не се наемам да коментирам кой от кого е взаимствал, но вероятно това определя и преките конкурентни модели в сегмента

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Юни 2013 09:22

Тойота се купува да се кара , не да се гледа :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

scorpion

Мнение от scorpion » 11 Юни 2013 12:35

Американската версия пък на мен ми допадна повече с по-агресивния някак си вид ... Не съм съгласен с колегата СФИНКС (Уважавам мнението му разбира се !), че ТОЙОТА (а вероятно и всеки един автомобил) се купува за да се кара. Според мен дизайна на автомобила трябва да задоволява и определени естетически потребности ... автомобилът се е превърнал не само в средство за придвижване но и в определен социологически компонент в човешкото ежедневие ... ето днес се говори за агресивна линия, плавно преливане на линии, пиано лак, "яка" на бордното табло, практичност на интериора и т.н. .... лично мнение !

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Юни 2013 14:08

От край време Тойота правят откровено грозни и изостанали като дизайн автомобили .
Повече от ясно е че който купува Тойота дизайна не му е на първо място .
Wv , Peugeot,Opel, Citroen,Kia, Hyundai и т.н. са светлинни години пред Тойота като екстериор ..
С примери не ми се занимава , който иска да си ги намери :)
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 11 Юни 2013 15:06

SFINKS написа:От край време Тойота правят откровено грозни и изостанали като дизайн автомобили .
Повече от ясно е че който купува Тойота дизайна не му е на първо място .
Wv , Peugeot,Opel, Citroen,Kia, Hyundai и т.н. са светлинни години пред Тойота като екстериор ..
С примери не ми се занимава , който иска да си ги намери :)
Еее, някой се осмели да каже истината. :thumbsup: Веднъж се опитах да го спомена в друга тема и наскачаха да ми дават пример как не било така със само един модел нам си от кога... Генерално погледнато вкуса на дръпнатите вероятно е странен спрямо европейския, на тях може да им харесва, но тойотите не се отличават с дизайн, а с надеждност.
Погледнете особено тойотите около 2000г- изключително грозни (в Бг имам такъв Авенсис).Искам да кажа, че се опитвам да съм обективен, а не както част от форумците/маниаци, каквото и да притежават, то е най-доброто и като е тойотски форум трябва само да се хвали...
Всъщност, не съм сигурен дали на всички тойоти дизайна им е японски. Авенсиса се прави (може би и конструира) в Англия, та може и да си е европейски, но това не променя фактите...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 11 Юни 2013 15:37

Това с дизайн-а е шантава работа.Всеки си има вкус - казал Заека и си облизал г*за...По принцип не мога да кажа, че нашите автомобили са най-красивите, но пък има модели, които си изглеждат страхотно.Например всички Celica и MR2 без изключение.Land Cruiser също.Corolla Е12 хечбек, и Avensis 1 и 3 генерация много ми допадат.RAV 4 и Yaris са любимци на дамската аудитория (и не само).Лично за мен новият Prius е един от най-красивите автомобили на пазара въобще.Така че не е редно да се генерализира.Mарки с много красив за мен дизайн като цяло са:Honda, Subaru, Alfa Romeo, Mazda донякъде, определени модели на немската света троица (далеч на са много), някои модели на Volvo,Saab и VW.Френските и английски коли определено ме дразнят, както и повечето щатски.Само едно уточнение - говорим за масови автомобили, а не за коли по няколко стотици хиляди евро, или повече.
Но това си е лично мое мнение, и не го налагам на никой.Затова и пазар-а е голям - защото вкусовете, нуждите, и възможностите на клиентите са различни.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

deqn86

Мнение от deqn86 » 11 Юни 2013 16:28

Не знам защо въобще се коментира дизайна на една кола при положение че всеки има право да няма вкус :)
Мен лично и двата варианта ми допадат на королата. Виж предполагам всички сме единомислещи че по-грозна кола от тази няма :)
Изображение

Публикувай отговор