Тойота Corolla D4D 2.0 ; 2005 г. - загуба на мощност
Тойота Corolla D4D 2.0 ; 2005 г. - загуба на мощност
Проблема е следния, скоро закупих Corolla D4D 2.0 ; 2005 г направиха и пълна диагностика и сервизиранее в оторизиран сервиз на тойота (не бяха открити никакви проблеми даже напротив казаха че колата е в много добро състояние)
Въпреки това колата губи мощност , прави го на само и единствено на 5-та предавка (никаква мощност при натиснат до край педал на газта) след кратко форсиране вади черен облак и пак тръгва , случва се без никаква логика и не винаги !
Съжалявам ако съм дублирал тема, но съм нов във форума и се постарах да го прегледам колкото мога преди да пиша !
Ако някой има мнение по темата ще съм много благодарен !!!
Въпреки това колата губи мощност , прави го на само и единствено на 5-та предавка (никаква мощност при натиснат до край педал на газта) след кратко форсиране вади черен облак и пак тръгва , случва се без никаква логика и не винаги !
Съжалявам ако съм дублирал тема, но съм нов във форума и се постарах да го прегледам колкото мога преди да пиша !
Ако някой има мнение по темата ще съм много благодарен !!!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Тойота Corolla D4D 2.0 ; 2005 г. - загуба на мощност
Филтри сменени ли са?
На какви обороти се случва случката?
На какви обороти се случва случката?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Да всичко е сменено (както писах, напълно сервизирана от Тойота смени всичко което те казаха, че трябва да се смени ) , не ми направи впечатление на колко оборота е , но мисля че беше около 3 хиляди .
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ако е на 3000 оборота, няма логика да го прави само на 5-та, ще го прави на всяка една предавка. Твърде вероятно е да имаш зацапана геометрия или проблем с вакума, но би трябвало и на 4-та и на 3-та и на 2-ра.
Пробвай да излешеш на магистралата и да я поизцедиш на по-ниските предавки за кратко.
Пробвай да излешеш на магистралата и да я поизцедиш на по-ниските предавки за кратко.
Прочетете правилата на форума!
Точно на магистралата го направи , не съм сигурен за оборотите наистина просто доста се изненадах, но ще я пробвам и на малките предавки и ако го направи пак ще я закарм в Тойота .
Просто исках да се насоча какво да очаквам .
Просто исках да се насоча какво да очаквам .
Привет Колега, и аз го имах същия проблем със моя Авенсис 2 дизел, 2004, но на мен ми го правеше на 1, 2 и 3 предавки, по простата причина, че нямах достатъчно мощност за 4 и 5. Първоначално не отдавах голямо значение, защото не се получаваше често, но преди 2 месеца проблема зачести. Мислех си, че е от не достатъчно гориво в резервоара понеже ми го правеше най често при почти празен резервоар. Закарах я на доверен сервиз, прегледаха я, казаха че е в добро състояние, никакви гешки, всичко беше нормално, докато не свалиха ЕГР клапана. Почистиха го срещу 30 лв и досега нямам никакъв проблем. Дано и при теб проблема да е минимален. Поздрави!
Благодаря ,
Надявам се, че проблема е там , за момента го прави спорадично без каквато и да е логика и само и единствено на 5-та предавка .
Уикенда ще закарам колата да я погледнат , просто не искам да се замислям какво би се случило ако го направи при изпреварване !!!
Благодаря още веднъж !!!
Надявам се, че проблема е там , за момента го прави спорадично без каквато и да е логика и само и единствено на 5-та предавка .
Уикенда ще закарам колата да я погледнат , просто не искам да се замислям какво би се случило ако го направи при изпреварване !!!
Благодаря още веднъж !!!
Съветвали са ме да не оставям резервоара до резерва за да не задръсти нещо утайката от гадния дизел 

Здравейте,
Тъй като вчера за пореден път се случи същия проблем , ще помоля да ме насочите евентуално за сервиз в София който би помогнал адекватно !
Благодаря предварително !!!
Тъй като вчера за пореден път се случи същия проблем , ще помоля да ме насочите евентуално за сервиз в София който би помогнал адекватно !
Благодаря предварително !!!