Здравейте колеги,
Отскоро станах собственик на Тойота Корола версо и съм нов във форума, не е нов автомобил и затова има някой неща за оправяне.Трябва ми помощ за сваляне на жабката за да сменя филтъра на климатика и да и оправя държача, защото като я отворя пада ужасно бързо и се притеснявам да не се счупи.
Молбата ми е, ако може някой колега да ми изпрати снимки как мога да демонтирам жабката.Благодаря предварително.
корола версо-сваляне на жабката
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Re: корола версо-сваляне на жабката
Снимки нямам, но няма нищо сложно в свалянето на жабката. Като се я отворил от двете страни има две като зъбчета където я държат и стискаш за да могат да излязат.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Това е shortcut-а за сменяване на филтъра, при който можеш да счупиш някои неща. Правилния път е:
1. Развиваш рапидката за закрепване на амортисьорчето и до откачаш.
2. Хващаш с две ръце жабката и внимателно (но решително) дърпаш нагоре и я откачаш от пантите.
3. Внимателно изваждаш единия стопер през изрезката от дясната страна и след това вадиш цялата жабка.
Сглобяването е по обратния ред.
1. Развиваш рапидката за закрепване на амортисьорчето и до откачаш.
2. Хващаш с две ръце жабката и внимателно (но решително) дърпаш нагоре и я откачаш от пантите.
3. Внимателно изваждаш единия стопер през изрезката от дясната страна и след това вадиш цялата жабка.
Сглобяването е по обратния ред.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Понеже и на мен ми се ще да го сменя този филтър - за Авенсис 2008 (след фейслифта) по същия начин ли се действа?