Платен охраняем паркинг в София

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Roko2105

Платен охраняем паркинг в София

Мнение от Roko2105 » 21 Май 2013 17:43

Здравейте колеги, интересувам се какво е положението в последно време с платените охраняеми паркинги между блоковете в София. Доколко може да се разчита на тях, добре ли се охраняват, камери ползват ли? Имам пълно каско, но колата не се ползва често и предпочитам да си платя за спокойствие. Моля колегите, ползващи такава услуга да споделят.
Toyota Rav4 2007 2.0 Automatic
Kia Cerato 1.6 LPG

VenomDePoison

Re: Платен охраняем паркинг в София

Мнение от VenomDePoison » 21 Май 2013 18:37

Ами моята беше на такъв за няколко месеца миналата година.Имаше и камера.В крайна сметка и джасна сериозно задната броня някакъв дебил който се радвал ,че имало сняг и решил да се повърти малко насам -натам из паркинга при маневрите.Не е било подхлъзване и тн,все пак и други хора е имало там и те ми казаха точно какво е станало и какво дори е казал.Въртял се насам-натам докат накрая не спрял в нея. Това окончателно ме убеди,че си плащам само за мрежата дето е заградено.Не дълго след тва си намерих и гаража и секундално го наех.Моето мнение ,ако можеш да си го позволиш сто пъти по-добре гараж.Ако все пак се решиш,касова бележка си искай задължително за всяко плащане.И тва ми се случи там.Бях си платила дори предварително ,когато след две седмици ме спря колегата му и ме пита кога ще плащам,била съм закъснявала.Стана кофти ситуация и трябваше да пращам мъж ми да се оправят нещата.Всъщност този на който бях платила явно са му трябвали пари,защото изобщо не беше записал плащането.Беше казал на колегата си,че съм имала финансови проблеми и да не ме закачал,/тва разкрих като говорих с него и му обясних че вече съм си платила/ а на мъж ми мънкаше че на заплата ще ги върне.Също така веднъж я заварих със нарисувани две огромни сърца на снега на предното стъкло,радвам се че художника не беше решил да ги рисува с камък на капака ..примерно.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Май 2013 07:12

Съгласен съм, че платения охраняем паркинг не е 'охраняем'...
На братовчед ми му откраднаха 3 нови лендкрузъра от 'охраняеми' паркинги в София..
Последния паркинг - с камери и т.н... Резултата? Ами ти си плащаш само за мястото за паркиране, а отговорност - никаква.
Камерите? Ами викаха го в полицията да го разпитват - 'тея, дето са заснети да ти крадат колата познаваш ли ги'?
И поради повтарящите се кражби имаше проблеми със застрахователя. Принуди се да го да го осъди за да си получи парите.. След което го смени (както и марката автомобил).
Така, че гараж със СОТ е идеалния вариант. Гараж без СОТ - оптимален...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

AirYaris

Мнение от AirYaris » 28 Май 2013 00:07

Лъжа и измама са повечето от тези паркинги. На семейната ни кола на третата седмица на такъв паркинг и счупиха стойката на предния регистрационен номер, срязаха и две гуми и и надраскаха вратата с ключ. Ако не си гъст с пазача и не се разберете да оставяш колата на първа линия, какво ли не може да стане - неща, които принципно и пред блока биха могли да се случат, но за без пари.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Юни 2013 09:25

Има паркинги и пракинги , ако на някой му трябва сигурен паркинг в Иван Вазов мога да му препоръчам даже два :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Публикувай отговор