Corolla Verso: Пръскалки за чистачките на предното стъкло

DMTR

Corolla Verso: Пръскалки за чистачките на предното стъкло

Мнение от DMTR » 05 Юни 2013 16:51

Здравейте,

Това ми е първи пост и първа кола от марката biggrin.gif
И естествено имам разни въпроси ..
Та търсих във форума, но не успях да намеря отговор на следния въпрос:
Как се свалят от предния капак, пръскалките за чистачките на предното стъкло на трета генерация Toyota Corolla Verso ?
Намерих разклонението на маркуча към двете пръскалки.
Духнах от там с компресор, но пръскалката си остана все така запушена, а не смея да задържа за по-дълго да не спукам маркуча.

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Re: Corolla Verso: Пръскалки за чистачките на предното стъкл

Мнение от Оги » 06 Юни 2013 09:58

Първо бръкни със струна или косъм от телена четка в цвъкалката, после надуй с компресора.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

DMTR

Мнение от DMTR » 06 Юни 2013 12:23

Първото нещо, беше да бръкна с тънка игла, но без резултат.
Реално има 3 дупчици за пръскане, от които само едната пръска.
Пробвах какви ли не неща, но не се отпушват останалите две.
За това искам да сваля пръскалката, да надуя с компресора и ако не се отпуши да я сменя.

На ламарината под всяка от пръскалките има дупчица.
До колкото успях да видя с фенерче, са закрепени с две контра пластмасови ушички.
До едната мога да бръкна с отвертка и да я натисна, но до другата, ще е доста сложно.
Ако въобще тези дупчици са за демонтаж, вероятно има някакви специализирани клещи или нещо такова.
На другата кола са захванати по същият начин, само дето няма ламарина под тях, т.е. с голи ръце могат да се свалят.

Много ще се радвам, някой които е успял да ги свали, да сподели опит :help:
По мои наблюдения, голяма част от колите внесени от Италия имат проблем с пръскалките.
Не ги знам какви течности са слагали .. ноо .. bash.gif

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 07 Юни 2013 00:05

Хах, течности... кво говориш... тия маслата не си сменят, ти искаш пари за течности да дават. И знаеш ли някой италианец, който да няма чешма ? - Всички имат... tooth.gif
Пред мен стоеше същия проблем. Но за съжаление не с тойотата. Какво направих и бих те посъветвал да сториш ако някой колега не се произнесе на конкретния ти въпрос. Така или иначе таз пръскалка е здраво запушена с котлен камък и не се знае дали и ако изобщо я я свалиш цяла ще може да се отпуши или монтира повторно след това. Така. Отиваш в ТМ и купуваш една нова. Като я поогледаш оттук оттам ще прецениш какво става като се монтира, така ще разбереш какво трябва да направиш за да демонтираш старата. В крайна сметка може да я стиснеш с едни дълги клещи отдолу и да и видиш сметката. Или ако не с клещи - с подходящ нож. Е не може да не излезе... Аз така правих и си реших проблема лесно , бързо и качествено с нова пръскалка. А за старата намерих най-доброто място - в кофата. Само гледай да не изкривиш капака заради нея.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Публикувай отговор