Здравейте!
Нов съм във форума и имам следния въпрос към всички.Купих си Corola Verso, 2002 г., двигател 1,8, 136 коня,Въпросът ми е:
Какави консумативи се подменят на колата?С верига ли е или с ремък?Кажете защо ми се появи светеща лампа на катализатора и как се оправя?
Благодаря предварително на всички, които се отзоват с мнение!
Обслужване на Корола Версо 1,8 136 к.с.
rumbata1
Re: Обслужване на Корола Версо 1,8 136 к.с.
Мнение от ss_mitko » 17 Фев 2013 09:06
Честито,rumbata1 написа:Здравейте!
Нов съм във форума и имам следния въпрос към всички.Купих си Corola Verso, 2002 г., двигател 1,8, 136 коня,Въпросът ми е:
Какави консумативи се подменят на колата?С верига ли е или с ремък?Кажете защо ми се появи светеща лампа на катализатора и как се оправя?
Благодаря предварително на всички, които се отзоват с мнение!
Закарай колата в някой сервиз и там сменяш филтри,масла,свещи.Мотора е с верига.Светещата лампа е грешка, тя може да не е от катализатора а от нещо друго и се оправя с диагностика и триене.
ss_mitko
rumbata1
Мнение от rumbata1 » 02 Юни 2013 08:04
[quote="ss_mitko"][quote="rumbata1"]Здравейте!
Благодаря предварително на всички, които се отзоват с мнение![/q
Здравейте,вчера като си поставих газов инжекцион при настройката техника ми направи и диагностика на колата-оказа се ламбда сензор 1-изчисти ми грешката и ми настрои колата.Въпросът ми е знаете ли къде се намира в колата тази сонда за да си я заменя.И ако не съм нахален модела ми има ли стъпков мотор за празен ход-като се кара колата дълга време и при спиране и включване на перка за охлаждане или климатика започва едно менене на оборотите от 750 до 300.Моля ви за съдействие от какво може да е това-свещи,стъпков мотор,ламбдата....Благодаря предварително.
Благодаря предварително на всички, които се отзоват с мнение![/q
Здравейте,вчера като си поставих газов инжекцион при настройката техника ми направи и диагностика на колата-оказа се ламбда сензор 1-изчисти ми грешката и ми настрои колата.Въпросът ми е знаете ли къде се намира в колата тази сонда за да си я заменя.И ако не съм нахален модела ми има ли стъпков мотор за празен ход-като се кара колата дълга време и при спиране и включване на перка за охлаждане или климатика започва едно менене на оборотите от 750 до 300.Моля ви за съдействие от какво може да е това-свещи,стъпков мотор,ламбдата....Благодаря предварително.
Корола Версо 1,8/136 к.с. 2002 г.
rumbata1
Мнение от rumbata1 » 02 Юни 2013 08:11
Корола Версо 1,8/136 к.с. 2002 г.
rumbata1
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru