Тойота Авенсис или Субару Легаси

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Kaloyan Ivanov

Тойота Авенсис или Субару Легаси

Мнение от Kaloyan Ivanov » 28 Май 2013 01:21

Здравейте, колеги!
Собственик съм на Тойота Корола 1.4 VVTi 2000-ната година, от която съм много доволен. Не ремонтирам нищо, не харча много за гориво, слязох от Ауди, качих се на Тойота и си реших проблемите. Сега обаче пътувам доста и тази кола вече ми е малка. Изчетох доста форуми...за съжаление твърденията и мненията са доста противоречиви. Разглеждам автомобили по автокъщите, чета, после пак..., но продължавам да не мога да взема решение. В крайна сметка дизеловите мотори на Avensis 2,2 D4D харчат ли масло, това лошо ли, означава ли, че трябва да търся бензинов Avensis? Палят ли през зимата, вървят ли...? Задавам тези въпроси, тъй като сравнявам със Субару, а те твърдят, че покриват всички тези изисквания. Въпреки това, сякаш предпочитам да си взема Тойота. mellow.gif Посъветвайте ме, моля!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=32e10q - ето линк към колата, която гледах днес. Изглежда страхотно, 6 скрости е, кожа, салонът изглежда добре. Как ви се вижда, реална ли е тази цена за такава кола?
Благодаря предварително!

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Re: Тойота Авенсис или Субару Легаси

Мнение от lederman » 28 Май 2013 09:14

Здравей, аз съм със същият двигател. Взех колата преди малко повече от 3 години на подобни километри като тези от обявата (82К) но от ТМ Ауто.
До сега не съм имал проблеми. Моята харчи около 1л. масло на 15 000 км. проблем с паленето не е имало, като изключим когато ми умря акумулатора :) ама тв'а не се брои :)
Цената на тази която си харесал в мобилето ми изглежда малко ниска и ти препоръчвам да огледаш при официалните представители. При тях са по-скъпи но все пак имаш основание да им вярваш за историята на колата.
Успех в избора Авенсиса е прекрасен автомобил.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 28 Май 2013 09:22

2.2 D4D е чудесен мотор, но не вярвам да е на 90к км. Никой не си купува 2.2 дизел, за да прави по 10к км. на година, това е абсурдно. Виждам, че е от автокъща, което почти на 100% означава, че колата не е българска и съответно няма как да знаеш, какъв й е пробега (не вярвай на сервизна книжка, ако има такава). Моя съвет е, колкото и добре да изглежда, иди в ТМ Ауто за един преглед. Там могат (за мен са го правили) да изкарат сервизната история на всеки автомобил, независимо от коя държава е. Така ще се ориентираш на колко км. е. Успех!
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Kaloyan Ivanov

Мнение от Kaloyan Ivanov » 28 Май 2013 10:53

Почти сигурен съм, че не са 90000. Педалът на съединителя е малко изтъркан, което според мен е ясен знак, че колата е карана повече. Не ме бърка и 180 000 да е, но да знам, че са толкова. Има ли начин това да се установи някак? Продавачът ми показа снимки от закупуването на колата от Италия, макар че...това всъщност не знам по какъв начин променя нещата ermm.gif Навит съм да платя на някой, който да погледне автомобила, да пипне тук-там, да замери...само да знам кой е този "някой" smile.gif Моля, препоръчайте ми, ако познавате такъв човек!

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 28 Май 2013 12:05

Най-сигурно е да закарате колата в близкия сервиз на Тойота и там правят пълна диагностика срещу 60-90лв и ти вадят един списък с неща, които трябва да се ремонтират. Диагностиката включва прочитане на грешките в компютъра, инспекция на ходова част и двигател.
Имай в предвид, че автокъщите често отказват тази процедура с най-различни мотиви, а целта е да не проличат дефектите.
Последно промяна от biro на 28 Май 2013 12:08, променено общо 1 път.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 28 Май 2013 12:06

Казах ти, закарай я в ТМ, прегледа е 90лв. Според това, кога за последно е влизала в официален сервиз някъде из Европа и на колко км е била, ще можеш да си направиш изводи за пробега.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Май 2013 12:38

digitalpr написа:Казах ти, закарай я в ТМ, прегледа е 90лв. Според това, кога за последно е влизала в официален сервиз някъде из Европа и на колко км е била, ще можеш да си направиш изводи за пробега.
Ако е била в сервиз за обслужване няма да се види. Ако е била в сервиз по сервизна кампания за фабричен дефект ще се види. За съжаление никой не може да ти каже със сигурност пробега на такава кола, но по-важното е техническото състояние и да не е имала сериозни удари.
Според мен автомобилът изглежда много добре на снимките.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 28 Май 2013 12:41

Напротив. Ако е била в сервиз за обслужване (смана на масло примерно) ще се види. Лично съм ходил в ТМ Запад с чуждестранен Авенсис, и са ми вадили информация от последната смяна на масло в сервиз Тойота. Друг е въпроса дали след изтичане на гаранцията, автомобила е обслужвам пак там. Но поне до някоя си дата ще знае километрите... тататък ще преценява. Наистина изглежда много добре.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 28 Май 2013 12:53

Легасито е по-добрият автомобил откъм качество, интериор, поведение на пътя и т.н. Но поддръжката му е по-скъпа както и разхода на гориво е по-висок. Ако можеш да си го позволиш, не се двоуми! Успех.

scorpion

Мнение от scorpion » 28 Май 2013 13:19

Колега, колата както виждам е най-луксозното изпълнение въпреки, че е преди фейслифта.
ДВГ 2.2 Д-4Д и 6 ск. ти гарантират добро пътно поведение и икономичност.
В предпоследния брой на АвтоБилд имаше точно ревю на Авенсис 2 комби но от първите за модела. С две думи оценката е, че след Порше 911 това е най-надеждния автомобил (джудже по проблеми !) за около 8-10 год.автомобили. Проблемни неща: влага във фаровете (за модели до 2007 г.), бързо износване на съединител (казват дори под 100 хил.км), запушване на ЕГР, а за ДКАТ и някакъв по специфичен филтър.

Съвет: закарай я на една дигностика, огледай внимателно за удар,ръжди, неравномерно оцветени панели по купето, здравина на интериора, работа на аудисистематам светлини и пр., направи пробно каране (да няма скърцания, тропания, шумен двигател, плавно превключване на скоростите) ... ако всичко е ОК цената мисля е много добра за кола на 8 години ... като се добавят регистрации, задължително смяна на всички конскумативи, гуми, застраховки, разни дреболъци и пр. ще скокне с още 1500-2000 лева ...
Успех !

Kaloyan Ivanov

Мнение от Kaloyan Ivanov » 29 Май 2013 02:18

Благодаря, колеги, че ми отделихте толкова време и внимание! За съжаление, веднага след като прочетох съветите, звъннах на търговеца и се оказа, че автомобилът е продаден вече ermm.gif В интерес на истината не очаквах толкова бързо да го продаде hmm.gif Сега отначало, пак се почва гледане, пак обикаляне...Тука ме кандардисват една Мазда 6 да си купя, понеже има добра в една къща, ама май не ми се иска mellow.gif Гледах и една Тойота 177 d-cat. Навсякъде коментират, че е зле. Това така ли е? Бензиновите пък били шумни и недостатъчно мощни...не знам вече,ако някой може да даде акъл, ще съм благодарен! Поздрави!

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 29 Май 2013 09:31

Не вярвам D-Cat-a да е зле, просто се шири мнението, че пиезо дюзите са по-капризни към горивото. Като цяло автомобилите с този двигател са с оборудване от по-високо ниво.
Маздата коя генерация е, с какъв двигател? Според мен и 6-тицата е прекрасен автомобил.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 31 Май 2013 12:28

За Мазда 6 съм чувал като единствен кусур ръжда по купето и отдолу, но нямам опит...
Малко встрани от темата: Scorpion каза за Авенсиса: "Проблемни неща: влага във фаровете (за модели до 2007 г.),..."
Моята 2006 наистина зимно време при някакви условия получава малко "изпотяване" във фаровете, май дори и в задните...Не знам дали влиза вода и се изпарява и кондензира, не е постоянно, но съм го виждал.
Някой изследвалли е проблема и лечението му. Зимата имам и повишена влажност в купето без да има видими течове някъде, но това вероятно няма връзка с фаровете, поне с предните.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 31 Май 2013 17:24

Ако фаровете бяха от японски производител трудно ще видиш влага или замърсяване, но с този голям процент други части е нормално. Няма как. Успяват да им докарат само формата и габаритните размери.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 31 Май 2013 19:55

max-2 написа:Ако фаровете бяха от японски производител трудно ще видиш влага или замърсяване, но с този голям процент други части е нормално. Няма как. Успяват да им докарат само формата и габаритните размери.
Колега въпроса беше: Някой изследвал ли е проблема и лечението му.

С какво твоят отговор е полезен някому?
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Публикувай отговор