лампичка неизправности в двигателя
лампичка неизправности в двигателя
Колеги искам да споделя проблем възникнал с колата ми-Тойота Авенсис 2,0 ТД -1998г.През почивните дни пътувайки на дълът път някъде след 200км шофиране след едно спиране и потегляне 5 мин. по-късно ми светна на таблото жълтата лампа за неизправности на двигатателя като колата нямаше никакъв проблем.Рестартирах компютъра след спиране на тоците през акумулатора и преминах още 300 км без всякакъв проблем,лампата повече не светна.Не знам какво да си мисля,колата добре ли е,трябва ли да търся майстори.Предв. благодаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Re: лампичка неизправности в двигателя
Ако не бе изключвал акумулатора би могъл да прочетеш какъв проблем е отчел компютъра и тогава бихме могли да гадаем...
Сега е твърде късно - не даваш достатъчно информация и само по светнала лампичка гадаенето е много трудно...
Та сигурно ще трябва да чакаш следващо светване на лампата (и да се надяваш да не светне)....
Сега е твърде късно - не даваш достатъчно информация и само по светнала лампичка гадаенето е много трудно...
Та сигурно ще трябва да чакаш следващо светване на лампата (и да се надяваш да не светне)....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
един приятел каза че вероятно се е бъгнал компютъра щом колата върви,в действителност и лампата на ABS понякога присветва,колата е стара и реших че са възможни подобни проблеми по кабелите
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
То току така компютър не се бъгва.
Колата има проблем и за това ти светват и присветват разни лампи. Това, че върви, не означава, че скоро няма да спре да върви. Най-добрия вариант е да се направи диагностика, но качествена и там ще си каже болката.
Колата има проблем и за това ти светват и присветват разни лампи. Това, че върви, не означава, че скоро няма да спре да върви. Най-добрия вариант е да се направи диагностика, но качествена и там ще си каже болката.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
няма ли някой препатил с тая лампа да сподели опита си,иначе на майстор най-лесно е да се отиде ама тия български ламбади с майсторите на коли мога много да ви кажа,гледам да ходя в краен случай,иначе е ясно че лампата значи най общо три неща-засечена неизправност в ел. системата на двигателя,електронното му регулиране и контрол на газовите емисии.
Това с газовите емисии е идея.Аз понеже съм на това дередже: светна,прочетоха се са катализатор и ламбда сонда,изчисти,изгасна,след 100 км. на градско пак светна.Щом колата е 1998,и ако не е пипано по изпускателната с-ма,може да е запушен катализатора.gushkata написа:няма ли някой препатил с тая лампа да сподели опита си,иначе на майстор най-лесно е да се отиде ама тия български ламбади с майсторите на коли мога много да ви кажа,гледам да ходя в краен случай,иначе е ясно че лампата значи най общо три неща-засечена неизправност в ел. системата на двигателя,електронното му регулиране и контрол на газовите емисии.
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Изтрил си грешката от паметта като си откачил акумулатора. Сега за да правиш диагностика докато не е светналапак - няма смисъл. Колегата по-горе вече ти го писа. Според мен се е прекъснала връзката на компютъра с някой от датчиците и се възстановила сама. Напръскай всички букси с контакт-спрей и може да не а видиш повече светнала таз лампа. Поне не заради букси.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
-
Наи вероятно са изгорели повече от две подгревни свещи.....gushkata написа:Колеги искам да споделя проблем възникнал с колата ми-Тойота Авенсис 2,0 ТД -1998г.През почивните дни пътувайки на дълът път някъде след 200км шофиране след едно спиране и потегляне 5 мин. по-късно ми светна на таблото жълтата лампа за неизправности на двигатателя като колата нямаше никакъв проблем.Рестартирах компютъра след спиране на тоците през акумулатора и преминах още 300 км без всякакъв проблем,лампата повече не светна.Не знам какво да си мисля,колата добре ли е,трябва ли да търся майстори.Предв. благодаря.