питане за обороти!
питане за обороти!
Колеги колата ми е рав 4 98г. Проблема е следния, двигатела държи на празен ход 750 оборота ,вклуча ли някакъв ел. консуматор оборотите се вдигат, винаги е била така и го приемам за нормално,но изклуча ли консуматора оборотите се сриват до притрисане ,но не гасне и после се възтановяват в нормалните граници 750 оборота.Може да се кара така , но е дразнещо.Дайте съвет или мнение или насока към какво да се насоча за да открия проблема.Алтернатора зарежда 14в.Дросела е почистен от нагар.Друго не е пипано или проверявано.Колата има ГИ и на газ и бензин го прави проблема,на газ е по чуствително.Ако има значение, на празни обороти има леко колебание в оборотите ,но е почти незабележимо особено за някой външен трябва да се вгледаш в оборотомера.Мерси предварително .
Последно промяна от alalexll на 22 Май 2013 17:34, променено общо 1 път.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Re: питане за обороти!
Тойота е...свиквай! biggrin.gif И на мене ми беше странно и неестествено, ама е така и при Авенсиса. 

При мен единсвено като изключвам климатика падат повечко оборотите но много бързо се възтановяват към нормалните иначе при други консуматори нямам такива проблеми с оборотитеalalexll написа:Колеги коката ми е рав 4 98г. Проблема е следния, двигатела държи на празен ход 750 оборота ,вклуча ли някакъв ел. консуматор оборотите се вдигат, винаги е била така и го приемам за нормално,но изклуча ли консуматора оборотите се сриват до притрисане ,но не гасне и после се възтановяват в нормалните граници 750 оборота.Може да се кара така , но е дразнещо.Дайте съвет или мнение или насока към какво да се насоча за да открия проблемаАлтернатора зарежда 14в.Дросела е почистен от нагар.Друго не е пипано или проверявано.Колата има ГИ и на газ и бензин го прави проблема,на газ е по чуствително.Ако има значение на празни обороти има леко колебание в оборотите ,но е почти незабележимо особено за някой външен трябва да се вгледаш в оборотомера.Мерси предварително .
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
В интерес на истината не съм проверявал акумулатора не съм се и сетил за него, защото е на по малко от година.Когато го купувах гледах да е по спесификация,демек 45 ампера.Не е проблем да го проверя някаде как се държи под натоварване.Мерси за съвета.memorex написа:+1
Замерете (сменете) акумулатора.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Moя го смених но не заради това, а защото си умря. Ефект няма никакъв по описания "проблем"...