Avensis 2.0 D4

Аватар
stany68

Avensis 2.0 D4

Мнение от stany68 » 19 Май 2013 19:52

Здравейте,колеги.
Отскоро имам Авенсис ,06.2004, 2.0 D4,VVTi ,бензин,автоматик,комби,SOL...Колата е от Швейцария.
Имам ред въпроси ,за които ще съм благодарен да получа вашите мнения .
1.Нормално ли е при потегляне колата да е меко казано мудна ? Това от автоматика ли е ? /Досега карах Хонда Акорд с ръчни скорости и там нещата бяха много по-положителни ;) /
2.В ТМ Ауто диагностиката показа единствено 2 грешки при катализатор/ламбда сонда. Изчистиха ги и чекът изгасна. След колко километра мога да очаквам да светне отново по същата причина ??? Казаха ,че съм за смяна на катализатори и ме посъветваха/насочиха към МКомплект,Крафт,Аспо и т.н.......Мой познат с RAV4 със същия двигател и след подобна процедура вече не е на този свят от проблеми......Нормално ли е това и следва ли да очаквам и аз същото :( ? Ако си карам без да сменям катализаторите,какъв проблем би възникнал ? Доколкото съм запознат,възможно е неколкократно изчистване на грешките,но в един красив момент колата влизала в авариен режим и.....????? Така ли е ?
3.Има някакво вибриране на двигателя. Има и скъсан преден тампон на двигателя и мисля да го заменя. Ако и след това пак си вибрира,то какво би могло да е ,при положение че диагностиката в ТМ Ауто нищо не показва ? Между другото,там смених свещите.
4. Следва да сменя маслото на автоматика.Няма да е в ТМ естествено. Къде в София бихте ме посъветвали ? Какво е препоръчителното масло за този Авенсис ? Колко би струвала смяната - масло,филтър/утайник/,гарнитура и труд ?Говорим за читави .
5.Разбрах/ама късно/,че газ не може да се сложи.Ще го преживея някак,въпреки че 15 год.карам на газ...... [b]По някаква причина за 2 те седмици,откакто карам колата,не мога да се избавя от усещането за "набутване",въпреки че ми харесва доста.Затова искам да помоля за мненията ви за този двигател и колата като цяло,понеже конкретно за него не намерих много писано. Не е популярен както 1,8VVTI и дизелите ,или е дърво и хората го избягват ?????[/b]
Това са ми "най-спешните" неща,в последствие ще има сигурно и още. Ще съм благодарен за мненията на всички.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Avensis 2.0 D4

Мнение от zi_zi_top » 19 Май 2013 21:44

stany68 написа:...
По някаква причина за 2 те седмици,откакто карам колата,не мога да се избавя от усещането за "набутване",въпреки че ми харесва доста....
Специално това чувство няма нищо общо с автомобила. cool.gif Много хора го имат дори, когато са си купили чисто нов автомобил, без проблеми и с гаранция.

Моят съвет е да си ремонтираш качествено, а не евтино количката и после ще имаш един перфектен и безпроблемен Авенсис, който за съжаление няма да е много икономичен.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 19 Май 2013 23:14

zi_zi_top написа:
stany68 написа:...
По някаква причина за 2 те седмици,откакто карам колата,не мога да се избавя от усещането за "набутване",въпреки че ми харесва доста....
Специално това чувство няма нищо общо с автомобила. cool.gif Много хора го имат дори, когато са си купили чисто нов автомобил, без проблеми и с гаранция.

Моят съвет е да си ремонтираш качествено, а не евтино количката и после ще имаш един перфектен и безпроблемен Авенсис, който за съжаление няма да е много икономичен.
Благодаря :) . Качествено ще рече ли например смяна на свещи като за 250 лв. или пък смяна масло на автоматик за малко над 500 лв.....?

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 19 Май 2013 23:25

stany68 написа:Здравейте,колеги.
Отскоро имам Авенсис ,06.2004, 2.0 D4,VVTi ,бензин,автоматик,комби,SOL...Колата е от Швейцария.
1.Нормално ли е при потегляне колата да е меко казано мудна ? Това от автоматика ли е ? /Досега карах Хонда Акорд с ръчни скорости и там нещата бяха много по-положителни ;)

Нормално е, този автоматик не е някакъв спортно ориентиран и не очаквай чудеса. Той е направен да те вози комфортно, колкото по-бързо свикнеш толкова по-добре.

2.В ТМ Ауто диагностиката показа единствено 2 грешки при катализатор/ламбда сонда. Изчистиха ги и чекът изгасна. След колко километра мога да очаквам да светне отново по същата причина ??? Казаха ,че съм за смяна на катализатори и ме посъветваха/насочиха към МКомплект,Крафт,Аспо и т.н.......Мой познат с RAV4 със същия двигател и след подобна процедура вече не е на този свят от проблеми......Нормално ли е това и следва ли да очаквам и аз същото :( ? Ако си карам без да сменям катализаторите,какъв проблем би възникнал ? Доколкото съм запознат,възможно е неколкократно изчистване на грешките,но в един красив момент колата влизала в авариен режим и.....????? Така ли е ?

Няма отношение според мен колко пъти ще ги чистите грешките. Просто ако катализаторите са тръгнали да заминават то все по-често ще ги дава докато не се реши проблема по един или друг начин.

3.Има някакво вибриране на двигателя. Има и скъсан преден тампон на двигателя и мисля да го заменя. Ако и след това пак си вибрира,то какво би могло да е ,при положение че диагностиката в ТМ Ауто нищо не показва ? Между другото,там смених свещите.

Не виждам смисъл да се купуват свещи от ТМауто при условие че се намират с малко питане оргиналдъ афтермаркет такива. Мисля си че като смениш тампона не би трябвало да има вибрации повече ама знае ли човек.

4. Следва да сменя маслото на автоматика.Няма да е в ТМ естествено. Къде в София бихте ме посъветвали ? Какво е препоръчителното масло за този Авенсис ? Колко би струвала смяната - масло,филтър/утайник/,гарнитура и труд ?Говорим за читави .

Трябва да поразпитам защото на много места чепкат кутии ама не са много тези които отбират наистина.

5.Разбрах/ама късно/,че газ не може да се сложи.Ще го преживея някак,въпреки че 15 год.карам на газ...... [b]По някаква причина за 2 те седмици,откакто карам колата,не мога да се избавя от усещането за "набутване",въпреки че ми харесва доста.Затова искам да помоля за мненията ви за този двигател и колата като цяло,понеже конкретно за него не намерих много писано. Не е популярен както 1,8VVTI и дизелите ,или е дърво и хората го избягват ?????[/b]
Това са ми "най-спешните" неща,в последствие ще има сигурно и още. Ще съм благодарен за мненията на всички.

Защо реши че не може да се сложи газ? Може но уредбата е по-скъпа и се налага за да не приключат земния си път инжекторите да има непрекъснато и циклова порция бензин. Предполагам до някое време ICOM или някой друг ще пусне и течна фаза директно през бензиновите инжектори. За VAG/OPEL/MAZDAи някой други го има вече.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 20 Май 2013 08:52

PESHO OT MARS написа:
stany68 написа:Здравейте,колеги.
1.Нормално ли е при потегляне колата да е меко казано мудна ? Това от автоматика ли е ? /Досега карах Хонда Акорд с ръчни скорости и там нещата бяха много по-положителни ;)

Нормално е, този автоматик не е някакъв спортно ориентиран и не очаквай чудеса. Той е направен да те вози комфортно, колкото по-бързо свикнеш толкова по-добре.

Няма отношение според мен колко пъти ще ги чистите грешките. Просто ако катализаторите са тръгнали да заминават то все по-често ще ги дава докато не се реши проблема по един или друг начин.

Не виждам смисъл да се купуват свещи от ТМауто при условие че се намират с малко питане оргиналдъ афтермаркет такива. Мисля си че като смениш тампона не би трябвало да има вибрации повече ама знае ли човек.

Трябва да поразпитам защото на много места чепкат кутии ама не са много тези които отбират наистина.

Защо реши че не може да се сложи газ? Може но уредбата е по-скъпа и се налага за да не приключат земния си път инжекторите да има непрекъснато и циклова порция бензин. Предполагам до някое време ICOM или някой друг ще пусне и течна фаза директно през бензиновите инжектори. За VAG/OPEL/MAZDAи някой други го има вече.
Благодаря за изказването. По отн.на смяната на маслото на автоматика - мисля да питам в един стар сервиз - пресечка на бул.Габрово ,след К.Величков.

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 20 Май 2013 09:54

Усещането за набутване идва от това, че автомобила не е в ред. Всъщност автомобила е страхотен, просто се нуждае от някои ремонти. Двигателя не е толкова популярен, защото разхода му е висок (висок висок... като на всеки 2.0 бензин). Ако не искаш в ТМ, закарай я в Пит Стоп Ауто. Успех!
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 20 Май 2013 14:23

Колко степенен е автомата защото нещо излизат два модела 4 и 5 степенен.

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 20 Май 2013 16:20

PESHO OT MARS написа:Колко степенен е автомата защото нещо излизат два модела 4 и 5 степенен.
Ето това му е рамата: SB1EJ56L60E039006
Прикачени файлове
IMG_6845.JPG
IMG_6845.JPG (1.3 MiB) Преглеждано 2819 пъти

петър

Мнение от петър » 20 Май 2013 16:36

Е как ги купувате тези коли с тия проблеми,не мога да разбера!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 20 Май 2013 16:44

петър написа:Е как ги купувате тези коли с тия проблеми,не мога да разбера!
То пък едни проблеми. Нормални неща, свързани с експлоатацията на един автомобил. Смяна на тампон и масла ако са проблеми, дай да не караме коли тогава :)
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 20 Май 2013 16:52

TATI написа:
петър написа:Е как ги купувате тези коли с тия проблеми,не мога да разбера!
То пък едни проблеми. Нормални неща, свързани с експлоатацията на един автомобил. Смяна на тампон и масла ако са проблеми, дай да не караме коли тогава :)
Да де,то наистина ако това са проблеми - има и велосипеди.......

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 20 Май 2013 17:00

Тази кола иска каране. Направи си обслужването и ще видиш колко доволен ще си от автомобила. Маслото за скоростите е АТФ Т4 (това е на Тойота означението, ако не ме лъже паметта) синтетика (съвета ми е да си го купиш от ТМ)- 4 л. Да, скъпичко е маслото за автоматици, на фона на ръчните скорости. Имаш да смениш и филтър и гарнитура и няма да ти излезе повече от 200 лв. Части има в раздела Сервизи/Магазини от няколко колеги и аз си пазарувам от тях и нямам оплаквания относно качеството и цените:) После пълниш бензин и на магистралата
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 20 Май 2013 17:05

Ето ти нещо полезно тук за кутията:

http://tijil.org/Scion_Docs/Scion_06_mi ... 41eaut.pdf
http://www.transdetail.ru/assets/site/f ... 20u241.pdf

И тук за колата като цяло:

http://www.toyodiy.com/parts/g_E_200407 ... WPGHW.html

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 20 Май 2013 17:33

TATI написа:Тази кола иска каране. Направи си обслужването и ще видиш колко доволен ще си от автомобила. Маслото за скоростите е АТФ Т4 (това е на Тойота означението, ако не ме лъже паметта) синтетика (съвета ми е да си го купиш от ТМ)- 4 л. Да, скъпичко е маслото за автоматици, на фона на ръчните скорости. Имаш да смениш и филтър и гарнитура и няма да ти излезе повече от 200 лв. Части има в раздела Сервизи/Магазини от няколко колеги и аз си пазарувам от тях и нямам оплаквания относно качеството и цените:) После пълниш бензин и на магистралата
Ами харесва ми колата,на фона на Акордеона ;) - ПОНЕ КАТО ВИЗИЯ ЗАСЕГА. Като вървене - ще споделям. Иначе - за смяната на маслото на автоматика - поръчах филтър на човек от форума тук - препоръчват го доста съфорумци. Масло има навсякъде,иначе филтър+гарнитура е 96 лв.,оригинал.Маслото мисля да е нещо като MOTUL ? Тампон за двигателя и той 100 пари.Остава да се "оправят" катализаторите,понеже чекът заради тях светна отново и така.....Ще ви мъча с въпроси и занапред известно време.

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 20 Май 2013 17:35

PESHO OT MARS написа:Ето ти нещо полезно тук за кутията:

http://tijil.org/Scion_Docs/Scion_06_mi ... 41eaut.pdf
http://www.transdetail.ru/assets/site/f ... 20u241.pdf

И тук за колата като цяло:

http://www.toyodiy.com/parts/g_E_200407 ... WPGHW.html
Благодаря много,ще ги разгледам и изчета детайлно :) :) .

Публикувай отговор