Celica 1zz-fe Катализатор

zarko_toyota

Celica 1zz-fe Катализатор

Мнение от zarko_toyota » 14 Мар 2013 17:21

Понеже ми свети "чек" и закачихме тойотката ,е това показа от диагностиката .помогнете да разчетем ламбда сонда ли е (първата или втората) катализатора ли е....?
Чакам за мнения благодаря
Прикачени файлове
WP_000291.jpg
WP_000291.jpg (132.94 KiB) Преглеждано 1240 пъти

Аватар
sneji_dimitrova

Re: Celica 1zz-fe Катализатор

Мнение от sneji_dimitrova » 13 Май 2013 16:29

Здравей!

Имах същия проблем със моята селика и я закачах в какви ли не сервизи и никой не можеше да ми каже точно ламбда сонда ли е или катализатор. Чистиха ми стъпков мотор, продухваха я от къде ли не. Но в крайна сметка смених първата ламбда сонда и ми изчистиха грешката и след 50-60км. светна пак чек лампата. Смених катализатора и колата се отпуши и сега си е перфектна. Според мен си е от катализатора ама при селиката трябва да се лъже с нещо ако махнеш катализатора заради втората ламбда сонда :( За да не набиваш пари както аз направих има ламбди сонди от ударени селики и ако проблема е от нея като я смениш със друга всичко си идва на мястото ама ако продължи да свети значи е нещо друго.
Успех :)

петър

Мнение от петър » 13 Май 2013 17:27

Точно за същата грешка си говорим и в един др.форум с колеги.
Тя е доста обща,точно както е описала колежката често е от кат-а,но понякога при заминали свещи,бобини,кофти бензин и общо взето почти всичко по запалителната с-ма,почни с елементарните неща.
И ресетнете компа,да видите дали веднага ще излезе отново чек-а.

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 14 Май 2013 09:25

Да, междудругото много хора се оплакват от такъв тип грешки и не ги разчитат правилно в повечето сервизи и директно почват да ти казват, че по-скъпите неща са за смяна само и само да ти вземат парите. В момента моята почна друг проблем да прави като вкарам първа и подам газ няма никой-не помръдва, не ръмжи- НИЩО! До края го натискам и след няколко секунди се сеща какво трябва да прави, много ме дразни! Попринцип съм за обслужване и май горивната помпа ме бъзика, защото и разхода ми се качи. Дано да е това unsure.gif .

zarko_toyota

Мнение от zarko_toyota » 17 Май 2013 16:50

тия в сервизите нз защо са там.Намерете ме в скайп - светозар.богданов на латиница и ще ви помогна ;)

Публикувай отговор