celica T23 2zz t-sport разпределителни валове

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
don_pepone

celica T23 2zz t-sport разпределителни валове

Мнение от don_pepone » 16 Май 2013 09:03

Здравейте.
Подадоха ми интересна информация която доста поставя под въпрос здравината на 2зз мотора.
А именно,че той също доста си похапвал масло и много често разпределителният им вал ставал направо объл (износвал гърбиците яко). Чесно казано тази информация ме потресе леко,понеже знам че този мотор няма "бебешките" болежки на малкият си брат и всичко което см чувал за него са само хвалби.

П.С. Инфото ми е от човек който се занимава с това.

Въпросът ми е дали някой знае нещо за тези проблеми и има ли ги наистина. Надявам се да си кажем истината ,а не да си хвалим само колите защощо видиш ли сме фенове и неможе да се каже лошо за тези коли :)

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Re: celica T23 2zz t-sport разпределителни валове

Мнение от мехаННика » 17 Май 2013 00:16

Преди да почнем да си говорим като бакшиши на стоянка, дай да помислим колко нови коли има продадени в България с този мотор? Колко има внесени "запазени" отвън като втора потреба и колко от тях е видял твоя човек дето с това се занимава? Не искам да засегна някого, но има доста хора дето като види един строшен мотор и почва да разправя наляво и надясно "тия пукат глави, ония чупят валове и тн"

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 17 Май 2013 03:33

Ако може да се разбере с какво маслое карана колата и дали не е било менте, и най-важното кой е карал колата и как? На колко км е двигателя и т.н.? Тогва може да говорим. Иначе този двигател е слаган на Lotus Elisе, a той е сериозен автомобил.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
don_pepone

Мнение от don_pepone » 17 Май 2013 09:47

Аз лично се изненадах от това му твърдение на пича,но той бе "твърд" в изказването и доколкото разбрах не е била само една колата която е видял с износени разпределителни валове или по точно единият вал,но не учточни кой от двата. Никога досега не бя чувал подобни неща за този мотор и затова реших да се допитам тук в форума как стоят нещата и не напразно пуснах темата в този раздел,а не в техническият :)
Аз лично съм фен на този мотор на Тойота и обмислям покупката на такава селика. Имам познат който си купи такава още около 2002-3 годинма, когато модела навлезе в БГ и то я купи от магазина нова и до последно (на около 130-40 хил. км) я кара много мъжката и никога нее имал проблеми,но я обслужваше само в Тойота. За съжаления я продаде преди да имам шанса (парите) да я купя аз :(
П.С. Пича сега кара Лексус IS-F казвам го за да не се чудят някой с какво е решил да смени тая красавица

Публикувай отговор