Може ли да се сменя само една дюза? D4D 2.2
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Може ли да се сменя само една дюза? D4D 2.2
Мите, забрави да питаш; Мейкваш ли ми сенса? Извинявам се за спама, не можах да се сдържа biggrin.gif
D4D 2.2 Corolla VersoДжамбазов написа:Може да се сменя само едната. Аналози няма. Поръчва се по шаси. Като се монтира се сетва новия трим в компа. Кое 2.2 си?
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1
-Дюзите са Денсо , няма аналог, няма заместител (брата китаец все още не се е научил да ги дяла) biggrin.gif От друга страна Денсо (бившата Нипонденсо) няма лицензи няма изнесени (глобални) производства, при тях фирмена политика е да се произвежда само и единствено в япония, и с право, така запазват качеството на високо ниво!chukov написа:Ако се прецака дюза на мотор D4d 2.2 може ли да се сменя само една или е добре да се сменят и четирите?
Има ли аналози на оргиналните?
Струва ли си да се сложат аналози и откъде могат да се закупят?
Предварително благодаря на всички, които отговорят на въпросите.
-Само една дюза МОЖЕ да се сменя, може с чисто нова(което е най добре) може и с "втора радост" ,но най добре е да е минала през стенд за проверка и калибриране, със извадени и записани новите калибровъчни номера!
!!-Първо поколение комън рейл нямат такива-и не се вписват!!
-Дюзата се вписва(адаптира) в двигателният контролер на автомобила, това става посредством дилърският скенер за тойота или със скенерът CarManScan, който е на дилърско ниво за тойота!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896633459
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега виждам, че си в час с тези неща, въпроса ми е: Под дилърски скенер на Тойота Techstream ли имаш предвид? Ако не, с него може ли да се прави това?rockton написа:
-Дюзата се вписва(адаптира) в двигателният контролер на автомобила, това става посредством дилърският скенер за тойота или със скенерът CarManScan, който е на дилърско ниво за тойота!
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
никой не каза до тук колко трае ефекта със смяната на една дюза.Уверявам те че е много малък интервала,кратка радост.Причината е че като смениш една дюза с нова,тя след кратко време влошава параметрите на другата и процеса си се развива и си сменяш и си сменяш,до като смениш всички.От личен опит ти го казвам.Слагал съм и нови и втора употреба(имам предвид по-една по-този начин)временно решава проблема ама за малко.А втора употреба не се знае каква ще е,най вероятно като твоята.Пробвай с рециклаш,правят ги 50на 50 и е по-евтино, но пък гаранция няма.Уви така е бг много ни е зле нафтата ,а и горивата като цяло най големия проблем на дизелите в бг.
JapCar написа: Колега виждам, че си в час с тези неща, въпроса ми е: Под дилърски скенер на Тойота Techstream ли имаш предвид? Ако не, с него може ли да се прави това?
Не, този Techstream , не съм го ползвал, пробвал и не знам какво може, виждам че се продава на доста места из бг. и то на много ниска цена, най вероятно е някъкъв китаец-клонинг , предполагам нещо от сорта Вагком(VCDS), не знам ?!, не мога да дам мнение за скенер който не познавам......-а може и наистина да работи добре, нооо , трябва да се пробва??? Под дилърски имах в предвид скенерът Тойота Денсо интелиджин систъм -2 (TIS-2) ,колега диагностик си го беше донесъл от германия където беше работил в тойота сервиз та съм го тествал и му знам възможностите, правили сме сравнение с кармана , просто каквото прави единия такова може и другия, тоест почти всичко.
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896633459
- JapCar
Колега TIS Techstream е оригинална дилърска програма на Тойота, която се сваля свободно, но за да се подкара трябват кракове или идва кракната с китайския кабел Mini VCI на диск. Тойота и разработчика на тези кабели и драйверите за тях на времето са работели заедно, но са се разделили, китайците са откраднали някои неща и ги продават евтино, но мисля, че върши работа...rockton написа: Не, този Techstream , не съм го ползвал, пробвал и не знам какво може, виждам че се продава на доста места из бг. и то на много ниска цена, най вероятно е някъкъв китаец-клонинг , предполагам нещо от сорта Вагком(VCDS), не знам ?!
Ето демо, кликвай на стрелката долу в дясно или от Menu в ляво:
https://techinfo.toyota.com/techInfoPor ... erDemo.htm
Ето и мои скрийн шотове на пр. ход и около 3000об на място. Ако разбираш данните, кажи всичко нормално ли е?
- Прикачени файлове
-
- 28.04 warm idle.png (162.65 KiB) Преглеждано 3625 пъти
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Колеги , имам въпросче. Тази дюза http://www.ebay.co.uk/itm/New-Denso-Die ... 43b9466f32 заместител ли е на дюзите за avensis 1ad-ftv 2007 год? Според http://toyodiy.com/ , моите дюзи са 23670-09180 . Обмислям да си купя 4 от тези , но продавачът също се пообърка и не можа да ми даде конкретен отговор.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Rudy
Ами в описанието фигурира точно номера на твоите дюзи. Ако не станат можеш да ги върнеш до 14 дни, но на твое място или щях да искам повече информация или да удължи срока за връщане.
А защо ще купуваш 4 дюзи? Какъв е пробега досега и имаш ли проблем или влошени стойности?
А защо ще купуваш 4 дюзи? Какъв е пробега досега и имаш ли проблем или влошени стойности?

- iovkito
Тези дни ще ходя на диагностика в тойота , за да ми изкарат разпечатка със стойностите на дюзите. Проблемът е , че през последните 10-20 000 км се появи едно неприятно тракане , след като двигателят загрее.В този клип се чува идеално за какво говоря https://www.youtube.com/watch?v=EGXJnH_uKdc , точно след 40-тата е най-доброто тракане. Клипчето не е мое , но го намерих случайно в интернет. В английския форум има 1-2 теми с проблем като моя , там също се споменават дюзите като възможен проблем. Колата е на 200 000 км.
- Rudy
Пробвал ли си с добавки? Никога не съм имал подобен проблем, не съм пробвал и не мога да кажа, ама ако имах първо щях да пробвам с най-лесния имевтин вариант, пък ако не стане всяко по реда си.

- iovkito
Наливал съм една , която ми дадоха в магазина на Тойота , преди това съм наливал и други , но профилактично , а не със започване на тракането.
- JapCar
На клипа се вижда, че чукането става като се натовари двг, сигурно опитва да тръгне на р. спирачка, но подобно чукане се чува и след 1:12 мин, като опитва рязко да форсира от пр.ход. на изкл. скорост.iovkito написа:В този клип се чува идеално за какво говоря https://www.youtube.com/watch?v=EGXJnH_uKdc , точно след 40-тата е най-доброто тракане. Клипчето не е мое , но го намерих случайно в интернет. В английския форум има 1-2 теми с проблем като моя , там също се споменават дюзите като възможен проблем.
При теб в движение като подаваш газ ли се чува? А като опитваш такова кратко форсиране на пр. ход има ли го?
Ако имаш, дай линковете от англ. форум.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- iovkito
Двигателят трака абсолютно винаги , когато колата загрее до 90 градуса. Когато е студена ги няма тези странни звуци. По баир надолу естествено не се чува , защото не се подава гориво през дюзите. По прав път , когато е много малко натоварен двигателят , е възможно също да не се чува , но по баир нагоре е най-зле , няма значение и от предавката - дори и на 1-ва да е , пак е същото , стига оборотите да са между 1200 и 1800 . В английския форум четох тази тема - http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... when-warm/
и тази - http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... -hot-d-4d/
Имаше и една за рав4 със същия проблем ,но не мога да я намеря.
- JapCar
Да, има логика в обясненията, лошото е , че на тези двигатели за да се свалят и тестват дюзите си е голяма разправия... Лошо е също, че темите там са от2011г и свършват внезапно, питащите не са писали какво е развитието на случая.iovkito написа: В английския форум четох тази тема - http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... when-warm/
Пиши все пак как се развива твоят случай, щом си решил да отиваш на тест/смяна.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010