Първо искам да се извиня ако темата се повтаря, но аз лично не намерих сходна такава и затова реших да отворя нова. Искам да попитам, какво ви е мнението за Тойота Авенсис 2.0 бензин 2008 г автоматик. Какви са му силните и слабите страни от гледна точка на двигател и скоростна кутия.
Имал съм служебен Авенис 2005 г 1.6 VVT-i който се караше 6 години и за 200,000 км не съм имал никога никакви проблеми с него, затова може да се каже, че съм горе долу наясно какво да очаквам от електроника, окачване и други общи за моделите характеристики. Даже моят стар служебен автомобил се продава в момента
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2yd0rs
за тези които ги интересува, само да спомена, че нямаше газ когато го върнахме на ТМ през декември 2011 г. Но пък явно не връщат километрите в ТМ както се водят тука спорове, защото освен мойта си кола в техният сайт видях още няколко коли които върнахме тогава и всичките са си с реалните километри, но това е друга тема и да не се отплесвам......
Та харесал съм този автомобил:
http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/a ... _vvt-i_aut
и въпросите ми са следните:
1. Ако някой знае дали има и ако има какви са потенциалните проблеми с този двигател.
2. Не мога да се ориентирам тази скоростна кутия каква е автоматична, многорежимна или Multidrive, ако трябва да съм честен не знам даже какви са разликите между тях. С колко скорости е тази скоростна кутия, има ли някакви хронични проблеми с нея и как мога да ги открия на пръв поглед. Сменя ли се това масло в скоростната кутия, ако да на колко км и колко струва горе долу.
4. Цена на ТО за конкретният двигател, орентировъчни цени на ролки, ремъци (или този двигател е с верига), свещи, водни помпи и на какъв интервал се сменят
3. Също каквата и друга информация за тази модификация които са специфични било то с двигател, скоростна кутия или нещо друго. Всички се оплакват от дискове , аз на моят служебният ги смених на 160,000 км, та не знам какво да кажа....
5. Колата се взима за другарката ми за градско каране основно по около 6 км в трафика около 08:30-17:30, като ще има и инцидентни излизания извън София т.е. не повече от 10,000 км годишно, затова искам да Ви питам и какъв разход да се очаква горе долу в града. Погледнах в Спринтмонитор и там дават между 9 и 12 л/100км, аз лично на 13л/100км ще съм доволен.
Знам, че не е много икономична кола за града, но поради факта, че колата трябва да е задължително автоматик има по-малък избор. Не ми се иска да купуваме за 25+ хиляди лева, някой нов Ярис/Фиеста/Фабия/пежо 208, защото хем са доста по-малки, хем са и с доста "еФтин" в интериора спрямо Авенсиса, а и искам колата която вземем да е сигурна и която да има сравнително комфортна возия. Другият вариант е да се вземе нов автомобил от по-горен клас като Октавия/пежо 307/Корола/Фокус или 2-3 годишен автомобил от типа на бмв 330 хд/ авенсис 2010/суперб 2010 ама те са по-скъпи и просто не ми се струва обоснована такава покупка за тези километри които ще минава.Идеята е да се кара 5-6 години, и затова не ми се и иска да губим много от обезценка на автомобила.
Опитах се да направя поста си кратък, ама не се получи нещо