Питане за Авенсис 2.0 VVT-i 2008 автоматик

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
pencho_pitankata

Питане за Авенсис 2.0 VVT-i 2008 автоматик

Мнение от pencho_pitankata » 14 Май 2013 23:32

Здравейте на всички.
Първо искам да се извиня ако темата се повтаря, но аз лично не намерих сходна такава и затова реших да отворя нова. Искам да попитам, какво ви е мнението за Тойота Авенсис 2.0 бензин 2008 г автоматик. Какви са му силните и слабите страни от гледна точка на двигател и скоростна кутия.
Имал съм служебен Авенис 2005 г 1.6 VVT-i който се караше 6 години и за 200,000 км не съм имал никога никакви проблеми с него, затова може да се каже, че съм горе долу наясно какво да очаквам от електроника, окачване и други общи за моделите характеристики. Даже моят стар служебен автомобил се продава в момента

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2yd0rs

за тези които ги интересува, само да спомена, че нямаше газ когато го върнахме на ТМ през декември 2011 г. Но пък явно не връщат километрите в ТМ както се водят тука спорове, защото освен мойта си кола в техният сайт видях още няколко коли които върнахме тогава и всичките са си с реалните километри, но това е друга тема и да не се отплесвам......
Та харесал съм този автомобил:

http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/a ... _vvt-i_aut

и въпросите ми са следните:

1. Ако някой знае дали има и ако има какви са потенциалните проблеми с този двигател.
2. Не мога да се ориентирам тази скоростна кутия каква е автоматична, многорежимна или Multidrive, ако трябва да съм честен не знам даже какви са разликите между тях. С колко скорости е тази скоростна кутия, има ли някакви хронични проблеми с нея и как мога да ги открия на пръв поглед. Сменя ли се това масло в скоростната кутия, ако да на колко км и колко струва горе долу.
4. Цена на ТО за конкретният двигател, орентировъчни цени на ролки, ремъци (или този двигател е с верига), свещи, водни помпи и на какъв интервал се сменят
3. Също каквата и друга информация за тази модификация които са специфични било то с двигател, скоростна кутия или нещо друго. Всички се оплакват от дискове , аз на моят служебният ги смених на 160,000 км, та не знам какво да кажа....
5. Колата се взима за другарката ми за градско каране основно по около 6 км в трафика около 08:30-17:30, като ще има и инцидентни излизания извън София т.е. не повече от 10,000 км годишно, затова искам да Ви питам и какъв разход да се очаква горе долу в града. Погледнах в Спринтмонитор и там дават между 9 и 12 л/100км, аз лично на 13л/100км ще съм доволен.

Знам, че не е много икономична кола за града, но поради факта, че колата трябва да е задължително автоматик има по-малък избор. Не ми се иска да купуваме за 25+ хиляди лева, някой нов Ярис/Фиеста/Фабия/пежо 208, защото хем са доста по-малки, хем са и с доста "еФтин" в интериора спрямо Авенсиса, а и искам колата която вземем да е сигурна и която да има сравнително комфортна возия. Другият вариант е да се вземе нов автомобил от по-горен клас като Октавия/пежо 307/Корола/Фокус или 2-3 годишен автомобил от типа на бмв 330 хд/ авенсис 2010/суперб 2010 ама те са по-скъпи и просто не ми се струва обоснована такава покупка за тези километри които ще минава.Идеята е да се кара 5-6 години, и затова не ми се и иска да губим много от обезценка на автомобила.

Опитах се да направя поста си кратък, ама не се получи нещо :) Мерси на всички отговорили и с пожелание за лека вечер.
Последно промяна от pencho_pitankata на 18 Май 2013 03:40, променено общо 3 пъти.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Питане за Авенсис 2.0 VVT-i 2008 автоматик

Мнение от zi_zi_top » 14 Май 2013 23:44

Според мен няма да сбъркаш, ако купиш този Авенсис на момичето. Преди известно време го бях препоръчал на един друг питащ със същите вълнения като твоите, но той търсеше нещо по-евтино.
Автомобилът е страхотен и даже може и ти да се прежалиш да го покараш когато сте двамата. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор