Корола 1.4 d4d optimum drive 6 скорости
Корола 1.4 d4d optimum drive 6 скорости
Здравейте,
Наблюдавам проблем с завишен разход на масло на цитираният по-горе автомобил.
До момента са сменени вакум помпа и турбо. В момента положението е следното:
- за 6000 км дошиване на 1.8 литра масло
- следващите 2000 км - на щеката е в средата макс/мин
- нови 2000 км - в момента е малко над минимума
Дайте съвет какво е разумно да се предприеме?
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Корола 1.4 d4d optimum drive 6 скорости
Лошо. Това висок разход... ако всичко ок с компресия, няма течове...вероятно маслени сегменти. Закарайте в сереиз на Тойота..успех!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ремонт на двигателя е съвета. Другия вариант е на Горубляне, малко карана от баба, в събота до магазина.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1TATI написа:Ремонт на двигателя е съвета. Другия вариант е на Горубляне, малко карана от баба, в събота до магазина.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Малко offtopic:jsp написа:Здравейте,
До момента са сменени вакум помпа и турбо.
Като прочетох и се сетих, че не съм виждал къде е вакуум помпата на моя D-4D Avensis и от какво се задвижва. Нали при дизелите тя е за създаване на вакуум за усилвателя на спирачките.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Отивай в сервиза и изисквай решаването на проблема. Не вярвам да не искат да ти помогнат, защото на тях им се плаща за всяка манипулация по колатат ти.jsp написа:Здравейте,
Имай в предвид, че сериозната гаранция е до 3-та година, а останалите 2 са с много условия и неизвестни. Събери си протоколи за проблема и влизанията в сервиза и доливанията които са направили. Консултирай се с адвокат. Toйота Балканс ЕООД са тези които трябва да натиснеш.
Преди години работех в сферата на сервизите на друг тип техника и ми правеше впечатление, че винаги проблемите на клиентите които влизаха с "рогата" се решаваха по експедитивно и генерално от тези на номално търсещите си правата по гаранция.

Документите са събрани. Ще видя какво ще ме посъветва адвокат за всеки случай.Yuli написа:Отивай в сервиза и изисквай решаването на проблема. Не вярвам да не искат да ти помогнат, защото на тях им се плаща за всяка манипулация по колатат ти.jsp написа:Здравейте,
Имай в предвид, че сериозната гаранция е до 3-та година, а останалите 2 са с много условия и неизвестни. Събери си протоколи за проблема и влизанията в сервиза и доливанията които са направили. Консултирай се с адвокат. Toйота Балканс ЕООД са тези които трябва да натиснеш.
Преди години работех в сферата на сервизите на друг тип техника и ми правеше впечатление, че винаги проблемите на клиентите които влизаха с "рогата" се решаваха по експедитивно и генерално от тези на номално търсещите си правата по гаранция.
И според мен въпросната вакум помпа служи за това. Никога не съм усещал проблем в спирането на този автомобил.JapCar написа:Малко offtopic:jsp написа:Здравейте,
До момента са сменени вакум помпа и турбо.
Като прочетох и се сетих, че не съм виждал къде е вакуум помпата на моя D-4D Avensis и от какво се задвижва. Нали при дизелите тя е за създаване на вакуум за усилвателя на спирачките.
- JapCar
Аз имам чувството, че при мен не спира много добре, въпреки, че минава сериозен тест на год. техн. преглед и е ОК. Може би нямам верен критерии, защото преди карах друга кола, но и в БГ авенсиса (предния модел) май спира по-добре...jsp написа:И според мен въпросната вакум помпа служи за това. Никога не съм усещал проблем в спирането на този автомобил.JapCar написа: Малко offtopic:
Затова питам къде се намира (1AD-FTV), да я погледна поне...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Yuli
Вакуум помпата служи и за задвижване на геометрията на турнината. Евентуален проблем с турбината води и към въпросната помпа. За едно омасляване на тръбичка при мен я сваляха за да я оглеждат. Бях ги питал при ТО защо изглежда мокра в единия край.
При мене разхода на масло беше около 1,2л на 15000 километра (2/3 между отметките на пръчката за масло), като сега дори е и по-малко... може и кракът ми да е олекнал, че горивото поскъпна biggrin.gif
При мене разхода на масло беше около 1,2л на 15000 километра (2/3 между отметките на пръчката за масло), като сега дори е и по-малко... може и кракът ми да е олекнал, че горивото поскъпна biggrin.gif
- JapCar
Това сега научавам, че движи и геометрията...За коя тръбичка говориш? Няколко пъти питам къде е тази помпа, всички говорят за нея, никой не казва къде е...? За това и писах какъв ми е двг., защото на другите може да е на различно място.Yuli написа:Вакуум помпата служи и за задвижване на геометрията на турнината. Евентуален проблем с турбината води и към въпросната помпа. За едно омасляване на тръбичка при мен я сваляха за да я оглеждат. Бях ги питал при ТО защо изглежда мокра в единия край.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Yuli
Това е твоята:JapCar написа:Това сега научавам, че движи и геометрията...За коя тръбичка говориш? Няколко пъти питам къде е тази помпа, всички говорят за нея, никой не казва къде е...? За това и писах какъв ми е двг., защото на другите може да е на различно място.Yuli написа:Вакуум помпата служи и за задвижване на геометрията на турнината. Евентуален проблем с турбината води и към въпросната помпа. За едно омасляване на тръбичка при мен я сваляха за да я оглеждат. Бях ги питал при ТО защо изглежда мокра в единия край.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2008_T ... _1905.html
Намира се отляво горе, като си застанал пред отворния капак. Движи се от разпределителния вал, респективно е на продължението на неговата ос.
- JapCar
Видях я, плоска, алуминиева, около 3см дебела. С тънка тръбичка и маркучета е свързана с електрически управляем клапан (черен, пластмасов корпус). а от него излиза маркуче за актуатора за задвижване на лопатките.Забравих да видя и маркуча за вакуумния усилвател, но следващия път...Yuli написа: Намира се отляво горе, като си застанал пред отворния капак. Движи се от разпределителния вал, респективно е на продължението на неговата ос.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
Здравейте,
Последно все пак изпълних препоръката от Тойота, и колата е с нов shortblock. Преживя и пререгистрацията геройски. За момента върви много добре!
Последно все пак изпълних препоръката от Тойота, и колата е с нов shortblock. Преживя и пререгистрацията геройски. За момента върви много добре!
jsp написа:Здравейте,