Автоматични светлини авенсис
Автоматични светлини авенсис
Здравейте, имам следния въпрос: Авенсис 2 2007 г. фейслифт има датчик за автоматични светлини на предното стъкло при огледалото. Има ли представа някой, какъв тип е датчика. Просто отворен/затворен или някакъв друг вариант. Идеята ми е ако отворен/затворен да се излъже веригата, че датчика е постоянно сработил с цел да се палят автоматично фаровете и през деня. Благодаря предварително!
Последно промяна от lubosh на 30 Апр 2013 17:09, променено общо 1 път.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: Автоматични светлини авенсис
"окото" е под предния джам - слагаш капачка и ще го излъжеш, че е тъмно, но така всичко минава в нощен режим - т.е. не пуска само фаровете.
Има много по-интелигентнтни решения.
Има много по-интелигентнтни решения.

Rudy, аз знам къде е датчика и съм го написал. Не е там, където си мислиш и капачка не може да се сложи съответно. Освен това съм задал конкретен въпрос и мисля, че са излишни такива коментари. Запознат съм с по-ентелегентните
решения. На предишния авенсис съм слагал дрл. Сега търся елементарен вариант. Благодаря!

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
E po-elementraen variant ot parche tumno tikso ili kapachka....lubosh написа: Сега търся елементарен вариант. Благодаря!
Inache v EWD-to iam shemi na kolata, A v REPAIR MANUALA i/ili New Car Features v www.tooyota-tech.eu ima i opisanie na sistemite kak rabotiat. Niakade po net-a ima i kopia na tezi dokumenti.
ХОРА, ДАТИЧКА СЕ НАМИРА НА ПРЕДНОТО СЪТКЛО, ЗАД ОГЛЕДАЛОТО ЗА ЗАДНО ВИЖДАНЕ ЗАЕДНО С ДАТЧИКА ЗА ЧИСТАЧКИТЕ. КАПАЧКАТА И ТИКСОТО ДА ГО ЗАЛЕПЯ НА ПРЕДНОТО СТЪКЛО ОТВЪН ЛИ???????? КЪДЕТО ВСЪЩНОСТ МИНАВА ЧИСТАЧКАТА?!?! Не мога да намеря EWD за този авенсис. Намирам за 1cd-ftv, а там не го виждам този сензор.
-
Колега,прав си. Там е датчика и да няма как да се сложи нещо отвън.
Аз лично реших нещата с 90 лева в ТМ АУТО исъм доволен от свършената работа. Фаровете се включват при запалване на двг след 5 секунди и се гасят автоматично. Това е хубавото при това решение. Вероятно може да се излъже датчика,което означава да държиш ключа на фаровете в позиция "автоматично". Интересно че Мануала казва, че не е желателно да оставяш колата паркирана на този режим, т.е препоръчват да са офф. Е тук вече се губи смисъла,защото от офф на автоматично минаваш през габарит и къси...
Може би е добре да се направи със съответния модул но ти си решаваш...Успех !
Аз лично реших нещата с 90 лева в ТМ АУТО исъм доволен от свършената работа. Фаровете се включват при запалване на двг след 5 секунди и се гасят автоматично. Това е хубавото при това решение. Вероятно може да се излъже датчика,което означава да държиш ключа на фаровете в позиция "автоматично". Интересно че Мануала казва, че не е желателно да оставяш колата паркирана на този режим, т.е препоръчват да са офф. Е тук вече се губи смисъла,защото от офф на автоматично минаваш през габарит и къси...
Може би е добре да се направи със съответния модул но ти си решаваш...Успех !
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
na tezi koito sa vijdal shemata i opisanieto izhoda na datchika e chestoten.. konkretno prri te da priema che e tamno

- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Колега, аз няма да правя такива гимнастики, та до сега не ми е трябвало да зная къде са датчиците,а и аз не ползвам тези екстри.Не ги смятам за полезни и не мисля, че коя да е автоматика може да реши по-добре от мен кога да включа чистачки/фарове, вместо тях да бяха сложили парктроник като стандарт, което несъмнено е нещо полезно за това купе.lubosh написа:ХОРА, ДАТИЧКА СЕ НАМИРА НА ПРЕДНОТО СЪТКЛО, ЗАД ОГЛЕДАЛОТО ЗА ЗАДНО ВИЖДАНЕ ЗАЕДНО С ДАТЧИКА ЗА ЧИСТАЧКИТЕ.
Ако си сигурен, че са там, опиши как изглеждат за фаровете и чистачките, само за инфо. Аз мисля, че там е този за чистачките, по някакъв начин разпознава капките по стъклото, но мисля(не съм сигурен), че за фаровете е на таблото до стъклото.Изхождам от логиката, че ако е горе, насрещните фарове биха го задействали фалшиво...
За това си прав, навсякъде из темите казвам, че за 1CD е пълно с инфо навсякъде из нета, а за 1AD е твърде оскъдна, незнайно защо, а те са съвсем различни...Не мога да намеря EWD за този авенсис. Намирам за 1cd-ftv, а там не го виждам този сензор.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не знам как е на авенсиса, но сега и на двете ми коли датчика е точно там - в зоната на датчика за дъжд... Никога не се е лъгал, въпреки, че например сработва моментално при влизане/излизане от тунел.
По начина на действие мисля, че действа паралелно с датчика на огледалото (навярно от там взема референтно общо осветление, и ако има голяма разлика между двете - светва фаровете).
Не съм го модифицирал, защото модификацията няма да е безопасна, а и решенията, предложени от автопроизводителите ме устройват идеално:
При маздата (с фабрични дневни светлини) датчика за фаровете командва само вътрешното осветление и се 'отключват' дългите и фаровете за мъгла..
При нисана (без фабрични дневни светлини) датчика би трябвало да включи фаровете при 'тъмно' в режим АУТО. Но откакто въведоха задължителните дневни светлини преместих копчето на ON....
В този режим фаровете изгасват при изгасване на автомобила, и палят след стартиране на двигателя (или ако лостчето се върне към OFF и отново към ON)....
При Калосчето фаровете също можеха да се държат постоянно в ON положение. Разликата при него бе само в това, че палеше фаровете още при подаване на контакт.
Предполагам, че втория вариант (като нисана и калоса) също работи при Авенсиса?
Т.е. - ако включиш фаровете на ON СЛЕД като си запалил двигателя, навярно изгасват при изключване на двигателя и изваждането на ключа? Ако е така - то се обезсмисля всякакви модификации на самия датчик...
По начина на действие мисля, че действа паралелно с датчика на огледалото (навярно от там взема референтно общо осветление, и ако има голяма разлика между двете - светва фаровете).
Не съм го модифицирал, защото модификацията няма да е безопасна, а и решенията, предложени от автопроизводителите ме устройват идеално:
При маздата (с фабрични дневни светлини) датчика за фаровете командва само вътрешното осветление и се 'отключват' дългите и фаровете за мъгла..
При нисана (без фабрични дневни светлини) датчика би трябвало да включи фаровете при 'тъмно' в режим АУТО. Но откакто въведоха задължителните дневни светлини преместих копчето на ON....
В този режим фаровете изгасват при изгасване на автомобила, и палят след стартиране на двигателя (или ако лостчето се върне към OFF и отново към ON)....
При Калосчето фаровете също можеха да се държат постоянно в ON положение. Разликата при него бе само в това, че палеше фаровете още при подаване на контакт.
Предполагам, че втория вариант (като нисана и калоса) също работи при Авенсиса?
Т.е. - ако включиш фаровете на ON СЛЕД като си запалил двигателя, навярно изгасват при изключване на двигателя и изваждането на ключа? Ако е така - то се обезсмисля всякакви модификации на самия датчик...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
На Авенсис , когато фаровете са на позиция ON и се изгаси двигателят и се извади ключът , те продължават да си светят и при отваряне на шофьорската врата се пуска зумерче , за да не ги забравиш.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Възможно е и такова решение при Авенсиса, въпреки, че не е достатъчно удобно...
На горните автомобили фаровете остават да светят и зумера пищи при отваряне на шофьорската врата само ако пуснеш фаровете СЛЕД като си изгасил двигателя...
На горните автомобили фаровете остават да светят и зумера пищи при отваряне на шофьорската врата само ако пуснеш фаровете СЛЕД като си изгасил двигателя...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
- lederman
И аз мислех като теб да лъжа датчика за светлина ама се отказах.
Ако го излъжеш и фаровете се палят от датчика губиш екстрата за различна осветеност на таблото....
ето в тази тема има моето решение и съм много доволен от резултата.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=21247&start=285
Сега на тъмно си работи по оригиналния начин а на светло през допълнителното реле. Като влезна в тунел ми се палят габаритите, а с тях се затъмнява таблото, като изляза габаритите се гасят и таблото се осветлява, и през цялото време имам къси. има само 1 недостатък, който е отстраним ама не ми се занимава в момента, това че при запален двигател не мога да угася късите.
Монтажа е елементарен, не се променя нищо по оригиналните схеми, а релето струва 20 кинта....
Ако го излъжеш и фаровете се палят от датчика губиш екстрата за различна осветеност на таблото....
ето в тази тема има моето решение и съм много доволен от резултата.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=21247&start=285
Сега на тъмно си работи по оригиналния начин а на светло през допълнителното реле. Като влезна в тунел ми се палят габаритите, а с тях се затъмнява таблото, като изляза габаритите се гасят и таблото се осветлява, и през цялото време имам къси. има само 1 недостатък, който е отстраним ама не ми се занимава в момента, това че при запален двигател не мога да угася късите.
Монтажа е елементарен, не се променя нищо по оригиналните схеми, а релето струва 20 кинта....
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Благодаря, lederman. Този вариант ми допада доста. Отивам да го купувам ако работят.