Авенсис 2006.Имам влага в купето, при студено се изпотяват стъклата през нощта, а не намирам течове/мокро никъде ( след продължителни дъждове влажността вътре се вдига, сложил съм влагомер). Въпроса не е как да ги изсушавам, а защо има влага? Смяната на поленовия филтър би помогнала в движение за изсушаването или незапотяването.
И тъй като до сега нямам успех с откриването на източника на влага, не е известено и като характерен проблем за това купе, докато се чудя, искам да проверя дренажа на климатика дали не е запушен и да задържа конденз в някаква тавичка, която била вътре някъде...Знам, че това няма връзка с влагата когато колата не е в движение, но ако има проблем там, може и да допринася за общата влажност, чийто основен източник е другаде.
Та въпроса е, знае ли някой къде е тази тавичка с дренажа навън и как да проверя дали се изтича?
Дренаж на климатика на Авенсис
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Re: Дренаж на климатика на Авенсис
Това сериозно ли е? Ако да, не ми се вижда лесно да се махне мокета...как става достъпа?diesel_power написа:Под мокета на пасажера отляво.
Аз съм с десен волан, но и от двете страни под мокета има издутини пред седалките до централната конзола, там ли?
Ако там се събира конденза, то той е затворен към купето и да има задържане/задръстване, не би трябвало да влияе на влагата вътре...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Там минава маркучето, което излиза под купето. Откачи го и провери за запушване в двете посоки с "клечка", след което не забравяй да го свържеш отново.
Мокетът е подврян под пластмасата на централната конзола и не би трябвало да имаш проблеми да го издърпаш, а след проверката отново да го върнеш.
Би трябвало да търсиш от дясната страна т.е. до педалите, но погледни за всеки случай в каталога за схемата на климатика и таблото.

Мокетът е подврян под пластмасата на централната конзола и не би трябвало да имаш проблеми да го издърпаш, а след проверката отново да го върнеш.
Би трябвало да търсиш от дясната страна т.е. до педалите, но погледни за всеки случай в каталога за схемата на климатика и таблото.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- JapCar
Имам някакви сервизни ръководства, но не видях схема точно на дренажа...ако знаеш къде да търся, кажи.zi_zi_top написа: Би трябвало да търсиш от дясната страна т.е. до педалите, но погледни за всеки случай в каталога за схемата на климатика и таблото.
Щом това маркуче излиза отдолу, не е ли по-лесно когато сменям маслото и имам достъп отдолу, да го надуя или проверя с тел дали е проходимо.То гумено или пластмасово е?
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- JapCar
Като стана дума за климатик, знае ли някой къде се намира прозорчето, където се вижда има ли достатъчно хладилен агент в системата?
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010