Avensis или Corolla Verso
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Avensis или Corolla Verso
ЧЕСТИТО! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Значи двг. е 1AD-FTV, който е доста различен от стария 1CD-FTV, 116к.с..Събирай ръководства, защото инфото за него е мнооого по-оскъдно от за стария...Всъщност, може и да не ти трябват ако си заклет фен/донор /спонсор на сервизите... biggrin.gifbiro написа:Сдобих се с Авенсис Комби Т25, 2.0 D4D 126к.с.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Какви ръководства да събирам? За ремонт ли?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- JapCar
Ами всякакви,само да не ме разбереш погрешно, че много се разваля biggrin.gifbiro написа:Какви ръководства да събирам? За ремонт ли?
То не можеш всичко сам да ремонтираш, но е добре когато искаш да знаеш някой възел къде се намира и как се проверява...и не само за двг, а и за купето...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- biro
Не съм такъв човек, интересите са ми в съвсем друга област и не обичам да си цапам ръцете с автомобила. За това си има сервизи. Времето, което бих изгубил в ремонт би ми донесол приход, достатъчен да платя на някой да свърши работата и дори да ми остане.
- JapCar
Sorry за офтопика:biro написа:Не съм такъв човек, интересите са ми в съвсем друга област и не обичам да си цапам ръцете с автомобила. За това си има сервизи. Времето, което бих изгубил в ремонт би ми донесол приход, достатъчен да платя на някой да свърши работата и дори да ми остане.
Няма лошо...,твоята теория е характерна предимно за западното общество, защото повечето тук се раждат с 2 леви ръце боднати в г@зъ и чакат майстор 1 седмица (щото е затрупан с работа) да им смени бушона или гумичката на крана, щото капе.... biggrin.gif За това и цените на услугите са безумни.
И все пак не споделям това, че след като ти свършат работата ще ти остане от това което ти си изкарал за това време..., освен ако не си банкер.
Пример- цената на 1ч сервиз тук е £50 до £80 на час (последното за оторизиран).Ако работата е за 20-30 мин, те пак си пишат 1ч. В общия случай, ако си нает работник, в която и да е сфера ще взимаш от £6 до 15 на час (освен ако не си доктор, професор). Та сметката не излиза, че ще ти останат...Ако си самонает, т.е. в сферата на услугите, тогава твоите цени са съизмерими с гаражните и сметката излиза...
Та...по форумите пишат/сами ремонтират хора предимно от първата категория и то в извън работно време, а втората категория- те почти нямат своб. време...защото печатат банкноти и за това те правят гушата на сервизите biggrin.gif
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- biro
Моя сервиз съвсем не таксува такива суми на час. Човека е скромен, прави от нищо нещо и винаги му се получава.
Аз по цял ден комуникирам с хора от "западното общество" и вероятно за това ми е такъв начина на мислене.
Аз по цял ден комуникирам с хора от "западното общество" и вероятно за това ми е такъв начина на мислене.
- JapCar
Ако и аз имах такъв в махлата, сигурно щях да гледам по друг начин на нещата...biro написа:Моя сервиз съвсем не таксува такива суми на час. Човека е скромен, прави от нищо нещо и винаги му се получава.

Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010