мнения за две тойоти

arothebull

мнения за две тойоти

Мнение от arothebull » 13 Апр 2013 01:33

здравейте надявам се бъдещи колеги :)
До сега бях заклет бмв фен,но след като реших да мина на по горен клас кола визирам е 60 530д и след оглед на 12 броя от тях,тотално се отказах от марката за момента.Реших да мина на нещо икономично и надежно,а именно тойота.В понеделник ще ида да видя тези двете,ще съм благодарен на всякакви съвети защото наистина нямам понятие от марката.На версото свети синя лампа предпоалгам за водата,какво значи това ? и на авенсиса не са ли твърде високи тези обороти
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2ok4nn
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2ojf3y

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: мнения за две тойоти

Мнение от zi_zi_top » 13 Апр 2013 10:57

И двете изглеждат добре! Виж ги на място и ако успееш да спазариш Авенсиса, защото пише че цената се коментира, взимай го. Оборотите са му такива, защото е студен ДВГ, след като загрее падат на 800.
По мое мнение служебен автомобил на тези километри е "Студио Х" (става въпрос за Версото), а и като гледам колко са "изпечени" летните гуми за един сезон, едва ли са го карали много внимателно.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

NikX

Мнение от NikX » 13 Апр 2013 11:12

Реших да мина на нещо икономично и надежно
Знаеш ли,от моя гледна точка Тойота вече не е чак толкова надеждна,и веднага ще се аргументирам
Колата която имам взех на реални 107к км,гаражна и карана от жена
какви $$ обаче ми струва това "удоволствие",за 5к км откат я имам
-предни амортесьори оригинал 520 лева+80 работа
-втулки педал съединител- 130 лева с работата
-заминал катализатор-150 лева работа
-тампон двигател преден горен оригинал-262 лева+50 работа
-клапани ГНП оригинал 545лева с работата
-2 лагер на предна главина 200 лева с работата,NSK(original e 400 bez)

Освен това имам незнаен тампон(евентуално тампон) за смяна,ХХХ лева + най късно след 10к съединител,поне 730 лева с работата,по цени на Питстоп и Тойота форевър от тук,форума
както и една дюза с показание 1.8,която се надявам Протек-а да прочисти

arothebull

Мнение от arothebull » 13 Апр 2013 12:38

мерси за мненията колеги аз нз защо пък по ме влече версото,но ще видим де кое ще ми хареса на място.Тази синята светлинка на версото какво значи?
Колега протека върши чудеса задължително го пробвай

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 13 Апр 2013 14:50

arothebull написа:... след като реших да мина на по горен клас кола визирам е 60 530д ...На версото свети синя лампа предпоалгам за водата,какво значи това ...
Корола Версо вместо БМВ 530 ... мислил ли си за кариера в рекламата?
Синята лампа показва че двигателя не е достигнал работна температура. БМВ нямат такива екстри. :whistle:

arothebull

Мнение от arothebull » 13 Апр 2013 16:12

е60 е уникална кола,но масово в момента са боклуци за по 17-20к лева на по 300+к километра
последната която гледах 12тата подред беше за 17 със спукан изпускателен колектор,дебитомер за смяна,реле регулатор на генератора за смяна и реле на подгревните свещи за смяна,грубо едни 2к лева от там нататък обслужване...и някои други неща и тя става златна biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 13 Апр 2013 16:32

NikX написа:...
Колата която имам взех на реални 107к км,гаражна и карана от жена...
От кога тези показатели са добри??? Повечето жени за 107 000 км могат да ликвидират и танк дори. laugh.gif
Аз лично предпочитам да купувам коли карани от мъж.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Scott

Мнение от Scott » 13 Апр 2013 16:35

zi_zi_top написа:
NikX написа:...
Колата която имам взех на реални 107к км,гаражна и карана от жена...
Аз лично предпочитам да купувам коли карани от мъж.
offtopic.gif Сексисти tooth.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 13 Апр 2013 16:58

Не, просто предпазлив и разумен! wink.gif

kalkam

Мнение от kalkam » 13 Апр 2013 19:08

Дали е мъж или жена - най-важното е да имаш късмет при такива покупки.
И двете коли по принцип са много добри. Подозрително ми се струва това, че и двете са в Русе, и двете са на по 167к км. все доста общи и еднакви неща. И на други питащи с подобни въпроси, както и теб ще кажа, пробвай ги и двете на място и тогава прецени коя от тях и дали въобще си струва.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.

memorex

Мнение от memorex » 13 Апр 2013 19:52

[quote="arothebull"]е60 е уникална кола,но масово в момента са боклуци за по 17-20к лева на по 300+к километра
последната която гледах 12тата подред беше за 17 със спукан изпускателен колектор,дебитомер за смяна,реле регулатор на генератора за смяна и реле на подгревните свещи за смяна,грубо едни 2к лева от там нататък обслужване...и някои други неща и тя става златна biggrin.gif[/quote]

Гледаш БМВта които като нови струват 100к лв и искаш да намериш за по 17-20к лв 7-8 г на малко км и читава-Нямя да стане .За около 30к може.За тези пари 17-20к както правилно си се насочил може да намериш добър Авенсис много по-нов и с повече екстри от този на обявата.Обаче странно защо си се спрял на тази обява.Имай едно на ум с километрите.

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 13 Апр 2013 21:43

NikX написа:
Реших да мина на нещо икономично и надежно
Знаеш ли,от моя гледна точка Тойота вече не е чак толкова надеждна,и веднага ще се аргументирам
Колата която имам взех на реални 107к км,гаражна и карана от жена
какви $$ обаче ми струва това "удоволствие",за 5к км откат я имам
-предни амортесьори оригинал 520 лева+80 работа
-втулки педал съединител- 130 лева с работата
-заминал катализатор-150 лева работа
-тампон двигател преден горен оригинал-262 лева+50 работа
-клапани ГНП оригинал 545лева с работата
-2 лагер на предна главина 200 лева с работата,NSK(original e 400 bez)

Освен това имам незнаен тампон(евентуално тампон) за смяна,ХХХ лева + най късно след 10к съединител,поне 730 лева с работата,по цени на Питстоп и Тойота форевър от тук,форума
както и една дюза с показание 1.8,която се надявам Протек-а да прочисти
Който и автомобил да е, ако се обслужва в оторизиран сервиз не е никак евтино. Аз смених амортисьори за 280лв. двата със смяна (Kayaba), вътрешен кормилен накрайник - около 130лв. от Toyota Forever (заместител от Косер е около 35 лева). Всеки си решава кое да купува оригинал и от къде. Ако се сравняват части заместители с други автомобили, не смятам че има голяма разлика. А относно надеждността, зависи кой и как е карал автомобила.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

NikX

Мнение от NikX » 14 Апр 2013 00:04

Аз дори не съм споменал първоначалното сервизно обслужване в ТМ Ауто,което ми излезе 2200 лева!
Ангенажен ремък,пистов ремък,3 рокли,предни накладки,водна помпа.6 литра масло двигателно+масло в скоростната кутия +спирачно масло+всички видове филтри+амортесьор диагностика+цялостен преглед(оказаха се различни неща)

Но,това да кажем са си резонните консумативи,които трябва да се сменят на 105к не за това не ги споменах дори

А останалия хардуер съм го сменял в ПитСтоп,но с оригинални части

До сега,като сметнем и днешните 700 лева които дадох за салона по колата са отишли точно 5200 лева за 6 месеца...за да стане кола...ако я бях купувал шях да съм се самоубил

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 15 Апр 2013 02:17

arothebull написа: и на авенсиса не са ли твърде високи тези обороти

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2ojf3y
На Авенсиса при студен двигател на място са 1000об, но ако включиш и вентилатора на отоплението стават 1200 ,а ако леко се търкаля на изключена скорост пак са 1000. Когато загрее стават 800, но кога ще станат толкова, зависи повече от външната температура отколкото от темп. на двг.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 16 Апр 2013 11:00

arothebull, имах същата дилема. В крайна сметка вчера купих авенсис. Корола Версо ми е много тясна и разхода на гориво е по-висок.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Публикувай отговор