Пред фалит ли е Булинс?
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Re: Пред фалит ли е Булинс?
Да не бъркаш банките, колега? Или аз съм назад с информацията за собствеността на Първа Инвестиционна?
Си Банк (Ei Bank) беше нейна преди около 3 години. Сега е шеф на БАКБ Българо Американска Кредитна Банка (BACB).
Си Банк (Ei Bank) беше нейна преди около 3 години. Сега е шеф на БАКБ Българо Американска Кредитна Банка (BACB).
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
колегата не живее в Българияgena_bs написа:Да не бъркаш банките, колега? Или аз съм назад с информацията за собствеността на Първа Инвестиционна?
професионален мапер
- Rudy
Понеже темата е за Булинс - ето ситуацията при тях:slowtraveler написа:Може и да сте прави... Колега наскоро спори със застрахователи за 4г автомобил, но наистина не съм сигурен дали е плащал допълнителна такса за официалния сервиз...
За МПС със срок на експлоатация до 4г. и 6м. към дата начало на полицата:
Код 101- Клиентът има право на:
-Ремонт на МПС с възлагателно писмо в сервиз на официалния вносител за марката МПС (гаранционния сервиз);
За МПС със срок на експлоатация от 4г. и 6м. до 5г. включително към дата начало на полицата:
Код 103- При завишение на основната премия по застраховката с 25%, клиентът има право на:
-Ремонт на МПС с възлагателно писмо в сервиз на официалния вносител за марката МПС (гаранционния сервиз);
За МПС със срок на експлоатация 5 до 10г. към дата начало на полицата
Код: 201- Клиентът има право на:
-Ремонт на МПС с възлагателно писмо в сервизи (по избор), с които ЗД БУЛ ИНС АД има сключени договори, които не са сервизи на официалния вносител за марката МПС;
-По представени фактури (до цени на сервиз със сключен договор, който не е сервиз на официалния вносител). Предварително съгласуване разходите за ремонт със ЗД БУЛ ИНС АД;
-Експертна оценка.
Код 202 - При завишена основна премия по застраховката с 25%, клиентът има право на:
-Ремонт на МПС с възлагателно писмо в сервиз на официалния вносител за марката МПС (гаранционния сервиз );

- Чо :)
- Автомобил: Prius 4
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
И моята застраховкa в Булинс изтича скоро и тъй като е лизингова, Райфайзен ми пратиха (най-същественото) " ... текущо валидният списък от приемливи застрахователни компании, между които имате право да направите избор за застраховане на лизинговата вещ, е следният: Уника, Булстрад-ВИГ, Дженерали застраховане, Армеец, Евроинс, ДЗИ-ОЗ,Виктория, Алианц, Лев Инс, ХДИ, Интерамерикан, ОЗК" и имам няколко дни да реша.
Събирам мнения и препоръки?
Поздрави,
Чо
И моята застраховкa в Булинс изтича скоро и тъй като е лизингова, Райфайзен ми пратиха (най-същественото) " ... текущо валидният списък от приемливи застрахователни компании, между които имате право да направите избор за застраховане на лизинговата вещ, е следният: Уника, Булстрад-ВИГ, Дженерали застраховане, Армеец, Евроинс, ДЗИ-ОЗ,Виктория, Алианц, Лев Инс, ХДИ, Интерамерикан, ОЗК" и имам няколко дни да реша.
Събирам мнения и препоръки?
Поздрави,
Чо

Smile is Health
Keep Smiling ...
Усмихни се ... Животът е Хубав 

- Rudy
В твоя случай няма значение - колата така или иначе още не е твоя - иди на
http://zbktany.com/kasko/calculator/
http://www.grajdanskaonline.com/avtokasko.php
http://xn--80atbqn.xn--80aa2abebwqqh.net/
http://xn--80aaf6abvdwf.e-zastrahovka.com/
(списъка продължава - нито един не е 100% верен, но за ориентир става)
и избираш тази при която премията е най-малка.
http://zbktany.com/kasko/calculator/
http://www.grajdanskaonline.com/avtokasko.php
http://xn--80atbqn.xn--80aa2abebwqqh.net/
http://xn--80aaf6abvdwf.e-zastrahovka.com/
(списъка продължава - нито един не е 100% верен, но за ориентир става)

- Чо :)
- Автомобил: Prius 4
- Обратна връзка:
До момента с Булинс съм много доволен (при няколкото оправяния на детайли (надрасквания и т.н.) и все в официален сервиз.) и нямах намерение да ги сменям, но ми се налага.Rudy написа:В твоя случай няма значение - колата така или иначе още не е твоя - иди на
...
Запознал съм се услоивията и тарифите на повечето, бих платил и по-висока премия, но да избегна "проблеми" с "признаване на щети" и/или "неизплащане" и др. подобни врътки.
От тази гледна точка търся мнения

Smile is Health
Keep Smiling ...
Усмихни се ... Животът е Хубав 

- Rudy
Нещата са различни, когато става въпрос за "врътки" на отделни клиенти и на лизингови компании. Т.е. докато си на лизинг - едва ли ще имаш проблеми - те ще започнат когато изплатиш колата.Чо :) написа:До момента с Булинс съм много доволен (при няколкото оправяния на детайли (надрасквания и т.н.) и все в официален сервиз.) и нямах намерение да ги сменям, но ми се налага.Rudy написа:В твоя случай няма значение - колата така или иначе още не е твоя - иди на
...
Запознал съм се услоивията и тарифите на повечето, бих платил и по-висока премия, но да избегна "проблеми" с "признаване на щети" и/или "неизплащане" и др. подобни врътки.
От тази гледна точка търся мнения

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Застраховането е научно-обоснован добре пресметнат бизнес с гарантирана печалба за Застрахователя и неизвестен риск с гарантирана загуба за застрахования. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колко може да са спечелилите от каското?zi_zi_top написа:Застраховането е научно-обоснован добре пресметнат бизнес с гарантирана печалба за Застрахователя и неизвестен риск с гарантирана загуба за застрахования.
Лично аз, за Авенсиса за 8 години съм им дал на застрахователите около 11000 лв, а съм ползвал щети 1600 лв за едно предно стъкло и боя пр. капак заради следи от камъчета.
Сами сметнете колко са на печалба застрахователите само от мен за 8год. А от 1975г до сега? Не искам да си мисля колко съм им подарил. laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Rudy
Така де, затова и посъветвах да избере най-евтината приемлива за лизинговата компания оферта.
Така и загубата ще е най-малка.
А и всички знаем защо плащаме застраховки нали? Миналата година, когато бяха палежиъе, едва няколко компании покриваха такива събития, сега май всички.
Така и загубата ще е най-малка.
А и всички знаем защо плащаме застраховки нали? Миналата година, когато бяха палежиъе, едва няколко компании покриваха такива събития, сега май всички.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
За мен застраховката винаги е била 'купуване на спокойствие'...Kiki написа:...
Колко може да са спечелилите от каското?.
Да, плащаш 1-2-3х.лв на година застраховка, но не се ядосваш на дреболии, а и за сериозни неща...
Сумарно винаги сме били на загуба (дори имайки предвид по-голяма щета от градушка със счупени стъкла, огънати ламарини, потрошени пластмаси, пълно пребоядисване и т.н.).
Но имахме и една тотална щета, която позволи моментална замяна с нов на една 1.5г Опел Зафира (платиха около 33х.лв)...
Което отново не покрива изцяло платените застраховки, но пък получаваш парите точно когато ти трябват - да възстановиш нужното ти превозно средство в момента без да си променяш другите планове.
Не бих плащал застраховка ако тя е прекалено голяма и бих могъл без притеснения да купя отново застрахованото средство при евентуална тотална загуба...
Но в момента нещата се балансират..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Най-готино е с автомобил на 10+ години - плащаш само ГО и си свиркаш.
Ако се случи щета по чужда вина си търсиш регрес от другата ГО, а ако ти си виновен си плащаш и си на минимална загуба.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
zi_zi_top написа:Застраховането е научно-обоснован добре пресметнат бизнес с гарантирана печалба за Застрахователя и неизвестен риск с гарантирана загуба за застрахования.

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
кики според мен от 1975 до 1990 не си дал повече от 300 лв ама айде че ти повервамеKiki написа: Лично аз, за Авенсиса за 8 години съм им дал на застрахователите около 11000 лв, а съм ползвал щети 1600 лв за едно предно стъкло и боя пр. капак заради следи от камъчета.
Сами сметнете колко са на печалба застрахователите само от мен за 8год. А от 1975г до сега? Не искам да си мисля колко съм им подарил. laugh.gif

п.п. каското през 80-те години (по спомени) беше доста високо заради кражби , да не говорим за синята зона особенно окло младост

професионален мапер
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
Че през 80-те кой е плащал Каско?! Тогава бе дивия социализъм - бой по кръстовищата и вайкане при всяка лека авария...
Каското навлезе по-късно
Каското навлезе по-късно

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???