регулиране на съединител на карина 4afe
регулиране на съединител на карина 4afe
Мнение от sha4ev » 07 Апр 2013 20:43
тойота карина модел 4afe 96г.виждам някъква гайка на педала от задната страна,където е буталцето,но не съм
сигорен дали за това се използва.
sha4ev
мехаННика
Re: регулиране на съединител на карина 4afe
Мнение от sha4ev » 08 Апр 2013 11:27
да и аз мисля,че няма да реши проблема,но проблема е че не винаги отделя високо.много често си отделя ниско долумехаННика написа:Какво те притеснява че се огледа у гайката? Да, може да се регулира оттам, но подозирам че няма да ти реши проблема.
а в някои случаи по сфетофарите отделя малко по високо.та реших да питам ако се реголира от там да пробвам.защото смених течността,обезвъздуших,но не се промени кознай колко, почти нищо.
sha4ev
- martod
Мнение от martod » 08 Апр 2013 17:27
Лошо е когато отделя високо, тогава и с реглаж не става в повечето случаи, а си иска нов съединител, а при теб щом отделя долу, има надежда да се разминеш само с реглаж ..
martod
Мнение от sha4ev » 08 Апр 2013 21:46
тогава ще пробвам,като остане време и ще видим какво ще се получи и ще споделя какво се е получило.благодаря за съдействиетоmartod написа:Щом отделя ниско, регулирай и няма да се плашиш ..
Лошо е когато отделя високо, тогава и с реглаж не става в повечето случаи, а си иска нов съединител, а при теб щом отделя долу, има надежда да се разминеш само с реглаж ..

sha4ev
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от мехаННика » 09 Апр 2013 08:03
мехаННика
Мнение от sha4ev » 09 Апр 2013 10:26
затова смених течността,защото имах съмнение че като е стара вече не варши работа.но наистина за това с задържането на съединителя не съм го правил и ще го пробвам първо него.а в същност долниа цилиндър където се обезвъздушава съединитела не е ли помпа или е просто цилиндър.и благодаря за съветите.мехаННика написа:По скоро има проблем с помпата отколкото с регулировката и. Регулировката не може понякога да е наред друг път не. Пробвай дали като задържиш по дълго с натиснат съединител е това "понякога" когато отделя много ниско. Или натискаш, задържаш 2мин и опитваш да включиш 1ва и задна. Ако е трудно или невъзможно мисли си за clutch master cylinder или горна помпа,не че има долна де.

sha4ev
мехаННика
Мнение от sha4ev » 09 Апр 2013 14:23
и аз така го знаех,като горна и долна помпа,но вече ще знам,че от долната страна има изпълнителен цилиндър.мехаННика написа:Масово казват горна и долна помпа, но всъщност горното е помпа а долното работен, изпълнителен цилиндър.

ще пробвам твоя съвет със задържането на съединителя за 2минути и ще пиша какво се получило.още веднаж благодаря за съветите.

sha4ev
Мнение от sha4ev » 11 Апр 2013 20:19
Днес пробвах с натиснат съединител за 2 минути.1ва скорост влезе с леко като чели прескачане на зъб но влезе без особени затруднения.задната обаче влезе от втория път смисъл без да пускам съединителя само лоста пробвам и от вториа път.но ми направи впечатление че като тръгвам с омерено подаване на газ отделя доло както си е нормално,а когато подам повече газ при трагване отделя вече по високо.пробвах на по нанагорно да трагна на 3та скорост но изгасна,което по принцип до колкото знам е че саединителя е добре.какво да кажа незнам.да реголирам ли помпата ли е заминала.sha4ev написа:и аз така го знаех,като горна и долна помпа,но вече ще знам,че от долната страна има изпълнителен цилиндър.мехаННика написа:Масово казват горна и долна помпа, но всъщност горното е помпа а долното работен, изпълнителен цилиндър.както споменах в преден пост,като стигна до карината,че тия дни съм със сложебен автомобил
ще пробвам твоя съвет със задържането на съединителя за 2минути и ще пиша какво се получило.още веднаж благодаря за съветите.

sha4ev
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от мехаННика » 12 Апр 2013 17:20
мехаННика
Мнение от sha4ev » 12 Апр 2013 22:03
ok.ще го погледна и снимам и ще се опитам да кача снимката,защото не мисля,че аз ще мога да преценя тъй като за пръв път ще ми се налага да го гледам този маншон по обстойно.като сменях течността и при обезвъздошавенето го гледах само да не е скъсан,не съм знаел,че може да подскажемехаННика написа:Не регулирай нищо,в едната посока "ниското" ще стане още по ниско а в другата "високото" още по високо. Погледни маншончето на "долната" помпа дали е смачкано, прибрано към цилиндъра. Ако да, мисли си за нов съединител.
за съединителя.
sha4ev
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 12 Апр 2013 22:37
С този правопис не зслужаваш каквато и да е помощ! Айде покажи малко уважение към тези, които за да ти помогнат, се мъчат да ти четат драсканиците!sha4ev написа:ok.ще го погледна и снимам и ще се опитам да кача снимката,защото не мисля,че аз ще мога да преценя тъй като за пръв път ще ми се налага да го гледам този маншон по обстойно.като сменях течността и при обезвъздошавенето го гледах само да не е скъсан,не съм знаел,че може да подскажемехаННика написа:Не регулирай нищо,в едната посока "ниското" ще стане още по ниско а в другата "високото" още по високо. Погледни маншончето на "долната" помпа дали е смачкано, прибрано към цилиндъра. Ако да, мисли си за нов съединител.
за съединителя.

Rudy
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 12 Апр 2013 23:03

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от sha4ev » 13 Апр 2013 10:20
незнам какъв ви е проблема г-н/г-жо.но мисля че тези форуми са създадени точно за това някой пита друг отговаря.ако вашата мисия е да се заяждате с хората проблема си е ваш.но поне не пречете на другите да помагат с каквото могат и знаят.а за правописа мисля че забележката ви е неуместна и не на точното място. приятен уикенд.Rudy написа:С този правопис не зслужаваш каквато и да е помощ! Айде покажи малко уважение към тези, които за да ти помогнат, се мъчат да ти четат драсканиците!sha4ev написа:ok.ще го погледна и снимам и ще се опитам да кача снимката,защото не мисля,че аз ще мога да преценя тъй като за пръв път ще ми се налага да го гледам този маншон по обстойно.като сменях течността и при обезвъздошавенето го гледах само да не е скъсан,не съм знаел,че може да подскажемехаННика написа:Не регулирай нищо,в едната посока "ниското" ще стане още по ниско а в другата "високото" още по високо. Погледни маншончето на "долната" помпа дали е смачкано, прибрано към цилиндъра. Ако да, мисли си за нов съединител.
за съединителя.
sha4ev
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru