Проблем ксенони
Проблем ксенони
Здравейте колеги, имам сериозен проблем с ксеноните. Вчера забелязах, че ксеноните не светят силно както преди. Наложи ми се да пътувам и когато се свечери фаровете тлееха като свещи. Наложи се да пускам халогените че нещо да се вижда поне. Тойота авенсис 2006 д4д 150хп. Ако някой може да ми предложи услугите на сервиз за подобен проблем ще съм му благодарен. Поздрави Калоян.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Re: Проблем ксенони
Колега, ако си попълниш профила мнооого колеги ще са ти благодарни, защото сега не знаят за кой район на света питаш;;
За да ти мъждукат ксеноните вариантите са три - мръсен фар, свършили крушки (често започват и да розовеят), или замърсена/повредена оптика и рефлектор...
Бих пробвал отстраняването на проблема в горния ред...

За да ти мъждукат ксеноните вариантите са три - мръсен фар, свършили крушки (често започват и да розовеят), или замърсена/повредена оптика и рефлектор...
Бих пробвал отстраняването на проблема в горния ред...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Съжалявам колега, от София съм, във Варна ще съм по празниците. Искам само да споделя, че не ми се струва от раз да ми изгорят и двата фара които дори и не розовеят. Но по добре да не умувам над проблема. Ще видим някой колега от София да каже къде да я закарам някой да я погледне.
Привет,
Имах същия проблем преди година-две. Проблемът с фаровете е фабричен и изгарят рефлекторите на ксеноните. Във форума има колега, който се справя много добре, откакто ми ги оправя не съм имал никакви грижи.
Ето и линк към темата с координати на колегата:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=16965
Успех!
Имах същия проблем преди година-две. Проблемът с фаровете е фабричен и изгарят рефлекторите на ксеноните. Във форума има колега, който се справя много добре, откакто ми ги оправя не съм имал никакви грижи.
Ето и линк към темата с координати на колегата:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=16965
Успех!
И все пак си мисля че проблема не е в рефлекторите на фара. Казвам че светлините им падна КПД - то от раз. Демек ако са светели като 40 W крушки сега светят като 10 w. Според мен нещо е изгоряло или е станало нещо друго. Благодаря все пак.