Избор на CD Player?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Drago88

Избор на CD Player?

Мнение от Drago88 » 05 Апр 2013 16:03

Здравейте,

Имам Toyota Corolla 1,6 2002 година вече 2 години и съм изключително доволен. Единственото нещо, което ме тормози е CD Player-a и невъзможността да възпроизвежда mp3 формат или да чете песни от flash памет. Често се налага да пътувам и вече ми е писнало от 20-те румънски хита, които се въртят по радио станциите, а и ми се иска да залагам на лична селекция от хитове. За целта съм решил да направя инвестиция в нов CD Player, който обаче държа да не развали цялостния облик на интериора и таблото. Ще се радвам ако хората с опит в тази сфера могат да ме насочат и препоръчат конкретна марка и модел.

П.С. Форумът е супер!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Избор на CD Player?

Мнение от Japanese_fever » 05 Апр 2013 16:17

Pioneer
Аз имам Pioneer DEH-X3500UI, но не знам дали ще стане за твоята кола.
Всички нови модели вече четат мр3 и имат USB за флашка, въпроса е какво ти ще си харесаш.
Аз съм фен на Пайниър.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Drago88

Мнение от Drago88 » 05 Апр 2013 16:25

Japanese_fever написа:Pioneer
Аз имам Pioneer DEH-X3500UI, но не знам дали ще стане за твоята кола.
Всички нови модели вече четат мр3 и имат USB за флашка, въпроса е какво ти ще си харесаш.
Аз съм фен на Пайниър.
Най-много ме притесняват размерите на оригиналния плеър, които са доста по-големи от тези на стандартните плеъри за кола. Мисля, че ако си взема стандартен с по-малки размери от тези на оригиналния ще стои изключително грозно!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Апр 2013 16:34

Купи си USB интерфейс (Х-карлинк или Гром аудио) и го свържи към оригиналното радио. Запазваш си интериора и с флешка в жабката слушаш МР3-ки денонощно. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 05 Апр 2013 20:07

zi_zi_top написа:Купи си USB интерфейс (Х-карлинк или Гром аудио) и го свържи към оригиналното радио. Запазваш си интериора и с флешка в жабката слушаш МР3-ки денонощно. :thumbsup:
+1. Аз съм с Гром и съм доволен, без да нарушавам вида на таблото.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 06 Апр 2013 14:50

I az sam s Grom i e SUPER!!!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

the_crul_boy_

Мнение от the_crul_boy_ » 08 Май 2013 10:16

Колеги от къде мога да си намеря такива USB-ta???

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 08 Май 2013 16:35

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 10 Юни 2013 16:20

По-голямата част от фабричните радия свирят много зле. Нямат динамика, корекциите им са плитки.
Аз съм сменил и на яриса и на Версото

На веросто е голям оригиналният панел, но се купува друг, който го замества: струва към 50 лева. Слага се допълнително един интерфейс за да се запази управлението на аудиото от волана - цената е към 150 лева и вече спокойно си избираш каквото искаш радио с флашка в него

Ако ви се струва сериозно приключение, да ви кажа, че в Габорово ми го направиха за 2 часа и стана като фабрично изпълнение. За да не кажат, че правя реклама тук, който се интересува да ми пише и ще дам координати
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1

Аватар
grishev

Мнение от grishev » 10 Юни 2013 23:26

Drago88 написа:Здравейте,

Имам Toyota Corolla 1,6 2002 година вече 2 години и съм изключително доволен. Единственото нещо, което ме тормози е CD Player-a и невъзможността да възпроизвежда mp3 формат или да чете песни от flash памет. Често се налага да пътувам и вече ми е писнало от 20-те румънски хита, които се въртят по радио станциите, а и ми се иска да залагам на лична селекция от хитове. За целта съм решил да направя инвестиция в нов CD Player, който обаче държа да не развали цялостния облик на интериора и таблото. Ще се радвам ако хората с опит в тази сфера могат да ме насочат и препоръчат конкретна марка и модел.

П.С. Форумът е супер!
:whistle: здравеѝ колега, ас ползвам тва ѝ см доволен ѝе на тьнкана. punk.gif http://djadjite.com/avto-aksesoari/fm-t ... k-mp3.html поздрави.
KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 11 Юни 2013 09:14

При трансмитерите се губи качество на сигнала. Но ако това не ви притеснява особено - може и така
Yaris P1

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 11 Юни 2013 09:17

Забравих да спомена.
Тук идеята не е просто поставяне на mp3-плейър, който да плейва от флашка.
Добавянето на друго радио беше направено с цел да се използват линейните изходи за усилвател и бас бокс
На фабричното радио няма линейни изходи.
Може да се извади след предусилвателя, но нивото е много ниско.
Трябва да се има предвид и това, да се слагат радиа с високи нива на линейните изходи (4~5V)
Yaris P1

Публикувай отговор