Здравейте колеги,
Отскоро си взех новя тойота , т20 селика. Кефя и се доста, и тъкмо да я натисна в града ... трафик.
Сега, гледам да не правя глупости дето се викаше... Тя сама си го иска...
Моето желание в случая е да се науча да я карам по-агресивно и спортно без да съм опасност за околните.
Колегите със селики или купета във форума - вие къде ходите да натискате ?
Дайте някакви насоки за писта примерно или летище/полигон с много място.
Другото нещо което ме тормози , въпроса със частите, за т20 примерно където и да отида - дори и по симеон трудно се
намират такива. Купувате ли от европа примерно , видях тук по обявите купува продава доста неща за Т18 и Т23 , за 20 доста слабо.
Споделете впечатления/отзиви.
P.S. Ей ама съм шматка и аз , за София става дума.
Поздрави,
fishwet
Място за бързо безопасно каране.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: Място за бързо безопасно каране.
Иди на Банкя, Калояново или Сапарева Баня - не я натискай из София, щото ще си вземеш беля...fishwet написа:вие къде ходите да натискате ? Дайте някакви насоки за писта примерно или летище/полигон с много място.

..
Последно промяна от ivossss на 16 Окт 2013 00:22, променено общо 1 път.
Мерси за отзивите колеги, ще проверя какъв е статуса там, кара ми се по-спортно.
Аз вечер в софия след 11 си я натискам като няма вече народ, мисля си , че знам къде са всички камери - така де
до месец ще си проличи дали е така
Аз вечер в софия след 11 си я натискам като няма вече народ, мисля си , че знам къде са всички камери - така де
до месец ще си проличи дали е така

Celica 1995, 1.8 7AFE
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Няма място за бързо безопасно каране по отворената пътна мрежа (освен магистралата, където не е кеф)... Пътната мрежа е за транспортиране от едно място до друго, а не за състезания.
Съответно указаните 'безопасни' места събират доста почитатели, и стават доста опасни.
Просто по пътищата и така има доста идиоти, които си мислят, че те са измислили водата и стават аварии, от които често пострадват и невинни...
Вози ме един 'спортист', който нощем гасеше фаровете преди завоя за да види дали може да го сече 'по спортному'. И ме гледаше умно като го попитах а какво би станало ако има още един такъв джигит по пътя, който да гаси фаровете преди завоя
Има подобен реален случай около Ямбол мисля около 80-те години двама мотоциклетисти без фарове се бяха нацелили челно (и май бяха загинали). Причината - и двамата карали без фарове (щото имало луна) и за да не се метнат някъде карали по осовата линия.
Отиди на Калояново...
Съответно указаните 'безопасни' места събират доста почитатели, и стават доста опасни.
Просто по пътищата и така има доста идиоти, които си мислят, че те са измислили водата и стават аварии, от които често пострадват и невинни...
Вози ме един 'спортист', който нощем гасеше фаровете преди завоя за да види дали може да го сече 'по спортному'. И ме гледаше умно като го попитах а какво би станало ако има още един такъв джигит по пътя, който да гаси фаровете преди завоя

Има подобен реален случай около Ямбол мисля около 80-те години двама мотоциклетисти без фарове се бяха нацелили челно (и май бяха загинали). Причината - и двамата карали без фарове (щото имало луна) и за да не се метнат някъде карали по осовата линия.

Отиди на Калояново...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мястото за бързо безопасно (за околните) каране е пистата.
Сега дали твоята кола е подготвена да издържи няколко обиколки на пълна газ е съвсем друг въпрос.
Сега дали твоята кола е подготвена да издържи няколко обиколки на пълна газ е съвсем друг въпрос.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Според мен такова понятие като "бързо безопасно каране",изобщо не съществува.Взаимно изключващо се е.Риска винаги го има, дали само за шофьора,дали за него и за другите.../п.п сега не се лигава/