Нека да отворим тема и за новия Аурис. Скоро бях на тест драйв на 1.6 Valvematic CVT и определено ме впечатли като поведение, динамика, сигурност и удоволствие от карането. Материалите в купето са доста по-качествени, лошо впечатление ми направи само облицовката на таблото над жабката - нещо като алуминиево фолио. Същото го има и на още 2-3 места. CVT скоростната кутия е много приятна, има възможност за ръчно превключване от волана на скоростите, също и спортен режим. Обезшумяването е на ниво в сравнение със стария модел, чува се само ауспуха при форсаж, наподобявайки звука на спортен автомобил.
Много ми е интересно къде се произвежда - в някой сайтове пише Япония, в други заводът на Авенсис в UK.
Базовото ниво е доста добре откъм екстри - всички системи за сигурност, автоматичен климатик, всички въздушни възглавници, подгряване на седалките и облегалките и т.н. Следващото ниво LUNA, което тествах, беше с кожен волан, мултитъч система с блутуут, камера отзад за паркиране, 16 цолови джанти.
Като цяло голям напредък на модела. Надявам се след 2-3 години да смъкнат и цените, защото определено това ще е следващата ми кола