Avensis или Corolla Verso
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Avensis или Corolla Verso
Здравейте,
Бих искал да ви попитам за мнение. Решил съм да сменям автомобила и марката да е тойота, задължително дизел.
Преди време тествах новото Версо и много ми хареса, но пък за сега се оглеждам за Авенсис.
Според вас кое е по-добрия избор?
P.S. Забравих да напиша автомобила ще е след 2007 година.
Бих искал да ви попитам за мнение. Решил съм да сменям автомобила и марката да е тойота, задължително дизел.
Преди време тествах новото Версо и много ми хареса, но пък за сега се оглеждам за Авенсис.
Според вас кое е по-добрия избор?
P.S. Забравих да напиша автомобила ще е след 2007 година.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Re: Avensis или Corolla Verso
Колега и двете са добри, зависи от потребностите и предпочитанията. Даи малко повече инфо какво точно те интересува и за какво ще бъде предназначен най-вече автомобила?
- biro
Предназначението е семеен автомобил.В момента сме със Сеат Ибиза 2000г. и като тръгнем на някъде куфарите стоят по седалките, между седалките и е някакъв ужас.
От 1 месец оглеждам за авенсис, в интернет ги знам обявите на изуст и нищо интересно. Сега разширих търсенето, включвайки и Корола Версо. Ето това ми допада: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2k1rqz
От 1 месец оглеждам за авенсис, в интернет ги знам обявите на изуст и нищо интересно. Сега разширих търсенето, включвайки и Корола Версо. Ето това ми допада: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2k1rqz
- Toyo_driver
Това, че Версото е с верига не е чак такъв проблем. По отношение на изискванията на колегата Биро,колата да е семейна, просторна и да има достатъчно място за багаж, мисля че и двата автомобила са подходящи. Тук пак опираме до предпочитанията, аз лично си падам повече по седани отколкото по ванове, а и мисля че един Авенсис комби даже би побрал повече багаж (по мое мнение, но трябва да се има в предвид,че Версо не сам карал). Много е важно обстойното оглеждане, успех с търсенето.Toyo_driver написа:Авенсис Версо...само, че не е с верига

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колега Биро, аз карам Авенсис комби и мога да те уверя, че, ако е важен за теб багажникът, не се двоуми в полза на комбито.
Ванът си има и той прединства. Примерно позицията на водача, който седи по-високо и това особенно при извънградско шофиране е предимство. А защо не и в града.
Не е за пренебрегване и стремежа. Ако те кефи вана, взимай го, защото после ще те е яд, че не си взел това, което ти харесва повече.
Ванът си има и той прединства. Примерно позицията на водача, който седи по-високо и това особенно при извънградско шофиране е предимство. А защо не и в града.
Не е за пренебрегване и стремежа. Ако те кефи вана, взимай го, защото после ще те е яд, че не си взел това, което ти харесва повече.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- biro
Колега, не искам дърта бабаToyo_driver написа:Авенсис Версо...само, че не е с верига

Мисля да взема първия читав автомобил който ми попадне от дизеловите Avensis или Corolla Verso

Проблем ли е ако автомобила е на много километри, примерно 180000? Но пък поддържан и с високо ниво на оборудване (кожа, парктроник, подгряване на седалки и предно стъкло).
Не е проблем, аз даже бих се притеснил повече ако е на значително по малко километри и е нов внос, защото средно изминаваните км на година са 25-30000 км , а това прави точно 180000км за седем годишен екземпляр. Един съвет, по възможност не си купувай колата от търговец а от часtно лице. При търговците в Бг такова животно като реални километри няма повярвай ми, дори и при най-коректните (казвам ти го като търговец).biro написа:Колега, не искам дърта бабаToyo_driver написа:Авенсис Версо...само, че не е с верига
Мисля да взема първия читав автомобил който ми попадне от дизеловите Avensis или Corolla Verso![]()
Проблем ли е ако автомобила е на много километри, примерно 180000? Но пък поддържан и с високо ниво на оборудване (кожа, парктроник, подгряване на седалки и предно стъкло).
- biro
Drago, аз това го знам и нямам намерение да купувам нов внос.
Бих искал да закупя автомобила от дилър на тойота. Те колите на частните лица не се знае от къде са дошли, има и такива които продават тойоти закупени от автоджамбази.
При дилъра в Русе пробвах един Авенсис 2.0 2009г седан, 70 000км. Много ми хареса като цяло, но беше базово оборудване - климатик, дори нямаше подлакътник за шофьора. Цената е прекалена - 17900лв.
Бих искал да закупя автомобила от дилър на тойота. Те колите на частните лица не се знае от къде са дошли, има и такива които продават тойоти закупени от автоджамбази.
При дилъра в Русе пробвах един Авенсис 2.0 2009г седан, 70 000км. Много ми хареса като цяло, но беше базово оборудване - климатик, дори нямаше подлакътник за шофьора. Цената е прекалена - 17900лв.
-
- Получена благодарност: 1 път
Преди да купя моята колата и аз се двоумях точно между тези два модела. Категорично няма да сбъркаш и с двата. Аз избрах Версото основно поради: по-удобната позиция на седене и особено при слизане, по-добрият поглед към другите коли, 7-те седалки - рядко се ползват, но като ти потрябват ги имаш, компактните размери - по-лесно паркиране.Разбира се има и недостатъци спрямо Авенсиса: по-твърдото возене, по-високият разход на гориво, в завой леко накланяне при по-висока скорост. Най-добре пробвай и двата модела и кой ти пасне по-добре - търсиш вече само него.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- biro
kalkam, какъв ти е разхода?
-
Можеш да го видиш в "CarSpending". По БК ми показва около 5,6.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Не знам защо за мен е важен не броя на екстрите, а кои са...Парктроник и подгр. на стъклото да, но кожени седалки и подгряването им е само тъпа оскъпяваща екстра (за мен).Може да изглежда добре, но в жега/студ първоначалния допир не ми се вярва да е приятен, че и да плащам за тоя "кеф".biro написа:Toyo_driver написа: Но пък поддържан и с високо ниво на оборудване (кожа, парктроник, подгряване на седалки и предно стъкло).
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- biro
Колега, не си ползвал такъв автомобил за това не ти се вярва, че са полезни неща
Подгрева е супер зимата.

- biro
Днес пробвах една Корола Версо, багажника изглежда много малък. Може да се увеличи чрез идърпване на 2ри ред седалки, но пък не остава място за краката на пътниците.
Автомобила беше в автокъща, уж на 150 000км, не работеха бутоните на волана, дръжката за отваряне на предното пасажерско място, жабката над централната конзола се отваряше във всяка дупка laugh.gif (на вас отварят ли ви се?)
Автомобила беше в автокъща, уж на 150 000км, не работеха бутоните на волана, дръжката за отваряне на предното пасажерско място, жабката над централната конзола се отваряше във всяка дупка laugh.gif (на вас отварят ли ви се?)