Здравейте!
Откакто я карам моята кола, 1 месец вече, Тойота Авенсис 2000г. Д4Д 2.0 110 коня, съм забелязал леки вариации на стрелката, която показва количеството на гориво в резервоара. Имам впредвид, че понякога, като запаля, този показател е по-нисък, отколкото след като измина няколко километра - леко се покачва. Това не се случва винаги, при всяко палене. Понякога, уж съм изгорил някакво малко количество - стрелката пък се придвижва леко нагоре, а често точно след това пада по-драстично, под нивото, на което е била първоначално.
Какво мислите, от какво може да се получава така?
Вариране на показателя за количеството на гориво
-
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Re: Вариране на показателя за количеството на гориво
Показанието зависи от наклона на колата
когато предницата е надолу - показва повече и обратното. Колко е разликата зависи от ъгъла на наклона.

Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
- Toyo_driver
По вероятно това да е от загряването на горивото и съответно лекото увеличаване на обема(разширява се като се затопли)..в зависимост от количеството е и времето за загряването му...за да не оказва влияние на разходомера авенсис след 2003 има радиатор на горивото на пода на купето..salt_shaker написа:. Имам впредвид, че понякога, като запаля, този показател е по-нисък, отколкото след като измина няколко километра - леко се покачва.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t ... 3421&hilit
Моята я карам само на газ и не близва капка бензин. Но имам в резервоара една чертичка. Днес бях спрял под наклон(десните гуми бяха по-високо) и показваше 1мм след първата черта(дето се води нула). Естествено се оправи след като покарах малко.
Това вариране го наблюдавам постоянно като карам, особено ако карам малко по-агресивно.
Това вариране го наблюдавам постоянно като карам, особено ако карам малко по-агресивно.