Toyota Corolla E12 - Висок разход на гориво, защо?

Kpuc

Re: Toyota Corolla E12 - Висок разход на гориво, защо?

Мнение от Kpuc » 25 Мар 2013 17:34

Резултат от диагностиката - 0. Всичко било наред с колата... според тях колата е перфектна и неможе да гори толкова.
Предложения?
Тойота Корола 1.4 VVT-i Е12(hatchback) 2003г.

llamo

Мнение от llamo » 25 Мар 2013 20:21

И аз имам същия проблем от средата на декември 2012.Разхода се повиши, но не толкова драстично, но с 1,5-2,0/100.Както моментния,така и средния.Два пъти ходих в ТМ, няма грешки,за тях всичко си е ОК,казаха ми "Ами то зимата гори повече". Верно,но става въпрос за загрят двигател, каране по магистрала около 100 км,път който съм изминавал десетки пъти.Проверих я и на др. компютър - и там проверката показа, че няма проблеми. Сменени бензиностанци,филтри,проверен дебитомер,оригинални свещи Denso,огледах ходовата част,леко ми здържаше едната предна накладка...Времето се постопли и гуми летни сложих- и пак таз. Странното е че понякога се оправя от самосебе си за кратко и после пак същата работа. Преди 2 дни,беше на канал със запален двигател, и ми чува едно по-особено "боботене" откъм катализатора, че почвам да си мисля вече да не е от него..
Corolla Sedan 2005 1,6 VVTi, manual, sol

memorex

Мнение от memorex » 25 Мар 2013 20:36

Към Крис-Колко показа работната температура на двигателя/охл.течност/Загрява ли достатъчно мотора.

Kpuc

Мнение от Kpuc » 26 Мар 2013 09:54

Ами честно да ти кажа не съм присъствал на диагностиката, защото нямам и понятие какво да гледам, а и нямах това време (оставих я сутринта и си я прибрах вечерта). При мен проблема е че за мен това е разхода, нямам стари данни и да кажа повиши се, защото колата за мен е нова. Като я взех смених всички консомативи и това е. Започвам да се чудя дали да не изсипя някаква добавка за прочистване на горивната система (струва ми се не върви както трябва-една мудна ми се вижда за 97к.с.), но като чета какво пишат колегите, мненията са много разнородни...
Тойота Корола 1.4 VVT-i Е12(hatchback) 2003г.

Аватар
saho

Мнение от saho » 26 Мар 2013 18:11

Ако е прецакана ламбдата ще гори като змей, но няма да работи добре и ще мирише. Както ти казаха колегите бензиновия мотор е много лесен за диагностициране само трябва някой да се захване. Разхода ти е моного далече от нормалния
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

Публикувай отговор