Тойота Авенсис 2.0 Д4Д 110 коня гори 7 дизел на 100км
Re: Тойота Авенсис 2.0 Д4Д 110 коня гори 7 дизел на 100км
Накрая на месец връшташ на бензиностанцията,в рода на майтапа,явно вие вашите коли много ги галите,аз след тди мотора-,т.е от както сам се качил на коман реили помалко от 7 несам виждал,това е без да послъгвам 

TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
Здравей Колега. Разхода винаги ли е бил такъв или скоро се е увеличил? Усещаш ли колата да върви "трудно" във високите обороти? Ако "да", то много е възможно катализатора да ти се е запушил. Това води до увеличение на разхода.
-
damian_bo, аз колата я купих преди 2 седмици някъде, не съм имал достатъчно време да я засека като хората, но според мен е висок тоя разход, без да претендирам с кой знае какви автомобилни познания разбира се. По въпроса за мудното вървене, сякаш колата наистина е малко мудничка, за тоя мотор, тия коне (110 все пак не са особено малко) би трябвало според мен да върви повече и по-лесно да ускорява, а иначе като я натисна, да, ускорява, но не особено бързо и лесно... Според вас колко трябва да гори тая таратайка, все пак има значение според мен, че е и не кой знае колко нова - от 2000г. е колата.
А иначе за катализатора - казаха ми, че честно казано не играе кой знае каква роля, т.е. мога да си го махна без проблем. Самото махане как става, трудно ли е лесно ли е, мога ли сам без някакви специализирани пособия и т.н.?
А иначе за катализатора - казаха ми, че честно казано не играе кой знае каква роля, т.е. мога да си го махна без проблем. Самото махане как става, трудно ли е лесно ли е, мога ли сам без някакви специализирани пособия и т.н.?
Toyota Avensis 2.0 Т22 Diesel
D4D 110hp
D4D 110hp
Здравейте,
Не знам колко би трябвало да е разхода. Аз карам бензинов Авенсис. Предишната ми кола беше дизелова и при нея се появи проблема с високият разход и липсата на мощност във високите обороти (или по-скоро липсата на такива). Тогава с едно арматурно желязо избих съдържанието на катализатора (оказа се че ги изкупуват, но тогава не го знаех и го изхвърлих) и колата започна да си гори по старому, а сякаш вървеше една идея повече. Колата нямаше никакви датчици/сонди и тем подобни, та махането му не беше никаква философия. За демонтажа съвет по-добре да даде някой който е махал на такава Тойота.
Не знам колко би трябвало да е разхода. Аз карам бензинов Авенсис. Предишната ми кола беше дизелова и при нея се появи проблема с високият разход и липсата на мощност във високите обороти (или по-скоро липсата на такива). Тогава с едно арматурно желязо избих съдържанието на катализатора (оказа се че ги изкупуват, но тогава не го знаех и го изхвърлих) и колата започна да си гори по старому, а сякаш вървеше една идея повече. Колата нямаше никакви датчици/сонди и тем подобни, та махането му не беше никаква философия. За демонтажа съвет по-добре да даде някой който е махал на такава Тойота.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Моята е 2.0, 126к.с. и мисля, че е наред, стила ми на каране е като твоя, не е келешки (газ/спирачка)scorpion написа: Карам спокойно с плавно ускорение, без резки тръгвания, спиране и т.н. .... ако колегата изцежда дизела като бебзинов мотор вероятно разхода се дължи нат това. Ако ли не е добре да се засече отново и да се търси причината. Успех!
, но и аз нямам твоя фантастичен разход. В града е малко над 7, извънградско 5,7-6.1, но е с много стартове и не на много дълги преходи наведнъж...
И ти вероятно си с 6скорости...Аз превключвам на около 2000-2100 об и при равномерно движение държа под 2000об. При теб как е?
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
-
Рядко си позволявам да минавам 2000 об, като превключвам в диапазона от 1500 2000,като по принцип се стремя да съм на възможно ниска предавка и да ползвам двг спирачка,т.е самите спирачки плавно и при вече нужда за спиране. Колата е 6 скорости. На дълъг път магистрала с около 140 поддържам малко над 2200 оборота. Естествено съм поддържал и по висока скорост но гледам да не я товаря излишно.JapCar написа:Моята е 2.0, 126к.с. и мисля, че е наред, стила ми на каране е като твоя, не е келешки (газ/спирачка)scorpion написа: Карам спокойно с плавно ускорение, без резки тръгвания, спиране и т.н. .... ако колегата изцежда дизела като бебзинов мотор вероятно разхода се дължи нат това. Ако ли не е добре да се засече отново и да се търси причината. Успех!
, но и аз нямам твоя фантастичен разход. В града е малко над 7, извънградско 5,7-6.1, но е с много стартове и не на много дълги преходи наведнъж...
И ти вероятно си с 6скорости...Аз превключвам на около 2000-2100 об и при равномерно движение държа под 2000об. При теб как е?
Разхода е този,който писах, като дори съм свалял под 4.5 особено в началото,когато галех колата и над 120 не съм вдигал. Разработвах я около 8 хил.км.
Сипвам от по скъпата нафтс, като напоследък карам с екто дизел и съм доволен.
- JapCar
Ако се напъна на дълъг път само по магистрала, наведнъж по 300км примерно и обратно още толкова, сигурно ще сляза под 5л разход, но нямам често такива пътувания...Аз зареждам винаги до горе когато ми светне лампата за горивото и за един резервоар не мога да имам чисто градско или извън градско. И да имам извън градско, имам многократно движение в града на кратки разстояния , примерно 10 км отиване връщане и често стрелката на термометъра не е мръднала много от началото, та при често използване на такъв режим, накрая няма как общия разход да е нисък.scorpion написа: Разхода е този,който писах, като дори съм свалял под 4.5 особено в началото,когато галех колата и над 120 не съм вдигал. Разработвах я около 8 хил.км.
Сипвам от по скъпата нафтс, като напоследък карам с екто дизел и съм доволен.
Иначе имам точно твоя стил на каране, спирачки само за спиране, висока предавка, ниски обороти...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
Здравейте! хубаво е да сложите добавка в горивото, която да почиства дюзите и да смените въздушния филтър, ако не сте го сменили. При мен разхода ми беше висок от запушен кателизатор.salt_shaker написа:Здравейте, колеги!
Искам да ви попитам, според вас дали е нормално колата да гори толкова дизел - гори ми 7л/100км. извънградско, като не я натискам, карам със 100-120км? Може би аз съм си я купил с някаква грешна представа, че ще гори по-малко...
- miso25
И аз да се вкл. в темата. Според мен ако колегата си кара спокойно колата разхода му е леко висок, ако е газ-спирачко тогава има основателна причина да е такъв. И аз карам спокойно (все пак съм взел семеен ван) като преключвам в града до към 2200-2600об. Вчера по магистралата от Пловдив до София при скорост 120/140 ми даде по борд 5.4, което мен много ме радва.
Последно промяна от miso25 на 26 Мар 2013 08:35, променено общо 1 път.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
Май разхода на колегата е висок.Авенсис 126коня извън градско съм я свалял на комп на 4.00л но реално под 5л/100км няма как да падне според простото изчисление: пълна тръгва след 100км. допълване.София Русе 4.80/5.20л Зависи от нафтата.Авенсис VVTI 1.8 под 6.2л. извънградско не съм падал.
- JapCar
Когато разхода се засича на един дълъг преход, трябва да се има предвид надморската височина в началната и крайната точка, защото ако височините са различни, реално в едната посока все едно спускаш, а в другата изкачваш. За това се засича общия разход в двете посоки.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
-
Niko_32, сложих такава добавка веднага след като купих колата. Предполагам че тези дюзи вече са прочистени. Иначе ти колко успя да свалиш от разхода на гориво, след като махна катализатора, защото и аз обмислям моя да го махам? Някакви други предимства от махането му намираш ли у колата си?
Toyota Avensis 2.0 Т22 Diesel
D4D 110hp
D4D 110hp
Здравейте,и аз имам подобен проблем с авенсиса 2.0 Д4Д 2004г.Гори повечко,искам да попитам катализаторите са два на моята и не знам дали изведнъш могат да се запушат.И още един въпрос, на моментния разход когатоколата е изключена от скорост и е спряла ми показва максимален разход , когато се движи на нула, не знам какво става, а и оборотите от време на време вдига на 1100 някъде.Някой нещо да сподели като мнение? 

Прочети си ръководствотоneron8205 написа:Здравейте,и аз имам подобен проблем с авенсиса 2.0 Д4Д 2004г.Гори повечко,искам да попитам катализаторите са два на моята и не знам дали изведнъш могат да се запушат.И още един въпрос, на моментния разход когатоколата е изключена от скорост и е спряла ми показва максимален разход , когато се движи на нула, не знам какво става, а и оборотите от време на време вдига на 1100 някъде.Някой нещо да сподели като мнение?

Моментния разход не е верен когато: Тръгваш от място и когато се спускаш на скорост. За оборотите погледни дали ти е пуснат климатроника. При мен се качват когато колата загрее и се включи перката. Като го изключиш оборотите ще ти паднат:)
[quote="deqn86"][quote="neron8205"]Здравейте,и аз имам подобен проблем с авенсиса 2.0 Д4Д 2004г.Гори повечко,искам да попитам катализаторите са два на моята и не знам дали изведнъш могат да се запушат.И още един въпрос, на моментния разход когатоколата е изключена от скорост и е спряла ми показва максимален разход , когато се движи на нула, не знам какво става, а и оборотите от време на време вдига на 1100 някъде.Някой нещо да сподели като мнение?
[/quote]
Прочети си ръководството
Моментния разход не е верен когато: Тръгваш от място и когато се спускаш на скорост. За оборотите погледни дали ти е пуснат климатроника. При мен се качват когато колата загрее и се включи перката. Като го изключиш оборотите ще ти паднат:)[/quote]
Аз съм написал,че не е на скорост, и не е с работещ климатроник(само парното)

Прочети си ръководството

Моментния разход не е верен когато: Тръгваш от място и когато се спускаш на скорост. За оборотите погледни дали ти е пуснат климатроника. При мен се качват когато колата загрее и се включи перката. Като го изключиш оборотите ще ти паднат:)[/quote]
Аз съм написал,че не е на скорост, и не е с работещ климатроник(само парното)