Търся си кола
Търся си кола
Здравейте,
Започвам с поздравления относно хубавия сайт, който имате. Както разбирате от заглавието искам да си купя кола, но проблема е,че не разбирам абсолютно нищо от коли и едвам наскоро открих този сайт и се опитвам да науча това онова. Ще ви дам някакво инфо, но ако има нещо което трябва да допълня моля кажете и аз с радост ще ви отговоря. До сега не съм имал собствена кола, но съм карал служебна Опел Агила и на брат ми VW Transporter 97г. Както виждате - почти никакъв опит с коли.
На 25г съм и не съм спортна личност. Женен с малко дете и предпочитам колата да е с 4 врати.
Колата ще се кара градско/извънградско 50/50.
Сумата която съм отделил е 6500 лв + 1500лв за смяна на консумативи, 8000лв макс е което имам
Предпочитам кола с предно задвижване.
Не харесвам комби.
Предпочитам бензин (може и дизел, но не и на газ)
Да е около 2002ра/2003та година.
От гр. Петрич съм ако има значение.
Това което съм си харесал е подобн модел: http://www.cars.bg/u959481
Ще се радвам да споделите какво трябва да гледам и в какво да внимавам при избора на кола. Благодаря предварително за отговорите,
Започвам с поздравления относно хубавия сайт, който имате. Както разбирате от заглавието искам да си купя кола, но проблема е,че не разбирам абсолютно нищо от коли и едвам наскоро открих този сайт и се опитвам да науча това онова. Ще ви дам някакво инфо, но ако има нещо което трябва да допълня моля кажете и аз с радост ще ви отговоря. До сега не съм имал собствена кола, но съм карал служебна Опел Агила и на брат ми VW Transporter 97г. Както виждате - почти никакъв опит с коли.
На 25г съм и не съм спортна личност. Женен с малко дете и предпочитам колата да е с 4 врати.
Колата ще се кара градско/извънградско 50/50.
Сумата която съм отделил е 6500 лв + 1500лв за смяна на консумативи, 8000лв макс е което имам
Предпочитам кола с предно задвижване.
Не харесвам комби.
Предпочитам бензин (може и дизел, но не и на газ)
Да е около 2002ра/2003та година.
От гр. Петрич съм ако има значение.
Това което съм си харесал е подобн модел: http://www.cars.bg/u959481
Ще се радвам да споделите какво трябва да гледам и в какво да внимавам при избора на кола. Благодаря предварително за отговорите,
Последно промяна от chriser на 15 Мар 2013 22:07, променено общо 1 път.
- Georgepetrov137
Re: Търся си кола
Мисля, че правилно си се насочил към Корола 

Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
Благодаря, отговорил съм ти и в резултат съм добавил и някои неща към първата ми публикация.mirott написа:Имаш лично съобщение. Поздрави.
Здравейте,
Купих си кола. Тойота Корола 1.6 VVt-i, 110 hp.Сега ми предстои смяна на масло и филтри. Филтрите предполагам са си само едни за този модел, но може ли да ме насочите поне какво масло да сложа ? Не търся най-евтиното, но и да не е най-скъпото.
Купих си кола. Тойота Корола 1.6 VVt-i, 110 hp.Сега ми предстои смяна на масло и филтри. Филтрите предполагам са си само едни за този модел, но може ли да ме насочите поне какво масло да сложа ? Не търся най-евтиното, но и да не е най-скъпото.
- Georgepetrov137
Честоти и браво за избора, да я караш безпроблемно много време!
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
Благодаря!Georgepetrov137 написа:Честоти и браво за избора, да я караш безпроблемно много време!
честито , карам същата корола , маслото ти е 10w40 и цената му при повечето марки масла е 12-14 лв литъра , естествено може и по тънко да го намериш но не ти го препоръчвам а и не виждам много логика защото двигателя събира 3.7 л масло , филтрър маслен ти е 10-15 лв , въздушен 20-25 , цена на съединител комплект ОЕМ от колегата toyotaforever ( за части се обръщай към него ) ти е 290 лв и това е в общи линии което съм сменял аз за тия няколко години докато я имам , ако ти се разтракат всмукателните колектори (ако все още не са ) има фикс с една видия който ти пести минимум 400 лв за нови
и още нещо бих те посъветвал да не отписваш газ-инжекцион-а като вариант но това вече е въпрос на личен избор 

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Мерси за информацията, много ми е полезна! А относно газта- твърдо съм решил да не слагам. Ако се сетиш нещо друго ще се радвам да споделиш.lubooo написа:честито , карам същата корола , маслото ти е 10w40 и цената му при повечето марки масла е 12-14 лв литъра , естествено може и по тънко да го намериш но не ти го препоръчвам а и не виждам много логика защото двигателя събира 3.7 л масло , филтрър маслен ти е 10-15 лв , въздушен 20-25 , цена на съединител комплект ОЕМ от колегата toyotaforever ( за части се обръщай към него ) ти е 290 лв и това е в общи линии което съм сменял аз за тия няколко години докато я имам , ако ти се разтракат всмукателните колектори (ако все още не са ) има фикс с една видия който ти пести минимум 400 лв за новии още нещо бих те посъветвал да не отписваш газ-инжекцион-а като вариант но това вече е въпрос на личен избор
mirott написа:Честито!!! Много безаварийни!
Благодаря!
смени си и пистовия ремък да не ти докара проблеми.. по спомен и той беше около 20-30 лв бошовски взех и вече 22 хил км съм с него
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Ок Мерси, слагам го и него към списъка. По план утре трябва да я регистрирам и до края на седмицата да я закарам в гараж. Ако се сещаш и други неща казвай.lubooo написа:смени си и пистовия ремък да не ти докара проблеми.. по спомен и той беше около 20-30 лв бошовски взех и вече 22 хил км съм с него
горивен няма , филтъра на купето е зад жабката и е хубаво от време на време да го претупваш 

3ZZ-FE
3ZZ-FE
Поправи ме ако греша, но някъде във форума четох ,че при бензиновите двигатели горивния филтъра се намира в резервоара и той не се сменя ? И ти ли това имаш предвид ?lubooo написа:горивен няма , филтъра на купето е зад жабката и е хубаво от време на време да го претупваш
Междудругото ето я моята кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2ftn2o. Не знам дали километрите са реални, но поне е японска сглобка.