как да разбера имам ли аларма ?!
- stefan_stz
- Получена благодарност: 1 път
как да разбера имам ли аларма ?!
как да разбера имам ли аларма ?! като отк/заклк. ми мигат мигачите да не е в някакъв тих режим как мога да разбера ?
Toyota Avensis 04/2003 1.8 VVT-i , 1zz-fe
Re: как да разбера имам ли аларма ?!
Често срещан проблем е изгоряла сирена, ако я имаш под капака имаш и аларма biggrin.gif
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
- stefan_stz
някои може ли да сложи снимка къде по точно стои тази сирена ?
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Не съм сигурен дали изобщо има сирена. Един път задействах алармата и май беше клаксона, но не съм сигурен също. Ако има сирена, тя в никакъв случай не се вижда, сложена е на най-недостъпното място обикновено.
Задействах я като отключих вратата с ключа и я отворих и тя писна. Спрях я с дистанционното, това е единствения начин.
Задействах я като отключих вратата с ключа и я отворих и тя писна. Спрях я с дистанционното, това е единствения начин.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
Моята си е на видно място точно до казанчето за спирачна течност, даже имам два ключа за нея но не знам за какво са 

-
Здрасти
Когато купих моята кола ми направи впечатление че откл. и закл. ставаше без звукова сигнализация ( помислих че може да се използва клаксона при задействане на алармата ) , но ми се наложи да сваля акумулатора след като го сложих обратно от към двигателния кош изпищя алармата (когато подвързвах акумулатора )
Не мога да ти кажа как стана това но до ден днешен нямам проблеми с алармата ипри откл. и закл. почна и да издава звук
Когато купих моята кола ми направи впечатление че откл. и закл. ставаше без звукова сигнализация ( помислих че може да се използва клаксона при задействане на алармата ) , но ми се наложи да сваля акумулатора след като го сложих обратно от към двигателния кош изпищя алармата (когато подвързвах акумулатора )
Не мога да ти кажа как стана това но до ден днешен нямам проблеми с алармата ипри откл. и закл. почна и да издава звук
-
Звука се чуваше някъде до акумулатора но така и неможах да я намеря
- stefan_stz
а при заключване/откл на всички ли ви мигат мигачите??
Да, мигат.stefan_stz написа:а при заключване/откл на всички ли ви мигат мигачите??
-
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Очевидно има разлики...Оригинална ли ти е алармата или след това е слагана? Теорията е че всеки бандит би могъл бързо да отвори капака и среже кабелите за да я спре ако е на удобно място, което при поставяне майсторите едва ли отчитат...saho написа:Моята си е на видно място точно до казанчето за спирачна течност, даже имам два ключа за нея но не знам за какво са
При мен (Авенсис 2006) само мигачите мигат, няма звук, но предполагам, че от настройки може да се пусне, което не ми е необходимо.
Off Topic:
Не е зле като генерално правило във форум да е когато някой коментира нещо да споменава модела/годината на колата за която говори/пита, че даже и заглавията на темите. Пример:
Как да разбера има ли аларма (модел/година)?
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
Здравей те!
Моята аларма има звуков сигнал и мигат и мигачите.Как я тествахме... Влязох в колата и я заключих.След известно време когато влезе в режим охрана се задейства обемния датчик.
Така разбрах че все пак имам аларма
. Само дето не сработва на удар.Но това е в процес на изясняване 
Моята аларма има звуков сигнал и мигат и мигачите.Как я тествахме... Влязох в колата и я заключих.След известно време когато влезе в режим охрана се задейства обемния датчик.
Така разбрах че все пак имам аларма

Toyota Avensis 2.0 D4D Wagon CDT250L-AWMEYW 10/2005
- stefan_stz
този обемен датчик каде се намира ? дето е в конзолата и свети чевено нали?
-
Да не те отчайвам но 99% е твърдо вероятно да нямаш аларма.Фабрична аларма се поставя много рядко (тя не ти пази автомобила),но имаш имобилайзер, който мига точно с този червен диод.От това което съм прочел тук(във форума има доста писано) масово се поставят допълнително алармите,дори и на тези автомобили продавани в България от официалния вносител за Тойота.Можеш да направиш следното: влизаш в колата затваряш с дистанционното по стандартния начин,след 20-30 сек. отваряш вратата от вътре с дръжката – чуеш ли сирена – имаш аларма,ако не - то тогава колата ти е само с имобилайзер и централно заключване.Моята е точно така – без аларма.
- stefan_stz
добре искам да си купя аларма която да е към ключа на колата възможно ли е?