Твърд съединител Corola Verso

dog rics

Твърд съединител Corola Verso

Мнение от dog rics » 11 Мар 2013 23:25

Здравейте колеги,

Скоро взех една Корола Версо 2003/1.8/135 коня(или 139, все още не съм разбрал колко са), която буквално няма никакви забележки, но нещо ми е много твърд съединителя! Може би правя и грешка, че го сравнявам по натиск със служебната ми фиеста, която е 2012г. Ходих в сервиз и ми казаха, че понеже е сменян(най-вероятно скоро) това е била причината!
Въпросът ми е дали това е така и как може да се направи да е по-мек, ако изобщо е възможно?

Благодаря Ви предварително!
tooth.gif punk.gif

dog rics

Re: Твърд съединител Corola Verso

Мнение от dog rics » 14 Мар 2013 22:20

dog rics написа:Здравейте колеги,

Скоро взех една Корола Версо 2003/1.8/135 коня(или 139, все още не съм разбрал колко са), която буквално няма никакви забележки, но нещо ми е много твърд съединителя! Може би правя и грешка, че го сравнявам по натиск със служебната ми фиеста, която е 2012г. Ходих в сервиз и ми казаха, че понеже е сменян(най-вероятно скоро) това е била причината!
Въпросът ми е дали това е така и как може да се направи да е по-мек, ако изобщо е възможно?

tooth.gif punk.gif

Това, че никой не е отговорил ме кара да си мисля, че или никой не се е сблъсквал с подобен проблем или ТУК няма компетентен по този въпрос.

Ще Благодаря предварително още веднъж! bash.gif

Kpuc

Мнение от Kpuc » 15 Мар 2013 09:00

Не съм сигурен колко ще ти помогна, но по-добре някакъв отговор от колкото без. На моята корола също е твърд съединителят, като го сравнявам с още 2 коли (Фиеста 1994 и Авенсис 2006). Ако има начин да се направи по-мек и аз ще се радвам да разбера, че жената се оплаква като кара в задръстванията я заболявал крака...
Тойота Корола 1.4 VVT-i Е12(hatchback) 2003г.

deqn86

Мнение от deqn86 » 15 Мар 2013 10:03

Ами и при мен е трърд, но аз нямам никаква база за сравнение. Ходих до сега в 4 сервиза и на всичките ми казаха че трябва да сменя комплект съединител. Ако не ти претръсква при отпускане значи е само това, но ако ли не може и маховика да се наложи да се сменя. Това всичкото е цитат от 4 различни майстори! И всички казаха докато не се отвори не може да се каже. Дано съм ти бил полезен :)

dog rics

Мнение от dog rics » 15 Мар 2013 11:37

Благодаря колеги за отговорите !

Лошото при мен, е че майсторите казват -''нов е и затова ти отделя ниско..'', но и при мен проблема, е че на жената и е дискомфортно като кара!

Май ще ходя до ТМ Ауто другия месец да видим там какво ще кажат!

deqn86

Мнение от deqn86 » 15 Мар 2013 11:40

Сигурен ли си че е нов ? И как по точно при скоро закупена кола ?
Иначе и аз съм чувъл че бил твърд след смяна, но с времето "омеквал" ermm.gif

linkata

Мнение от linkata » 15 Мар 2013 17:13

dog rics написа:Здравейте колеги,

tooth.gif punk.gif
Koi znae ot ot kakvo se poluchava ot pompite li e ot technosta li e ot samijat saedinitel li e maistorite napravo kam saedinitela se nasochvat no tova ne e sigurno.Za tozi model drugoto koeto nabludavai e nivoto na motornoto maslo.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 15 Мар 2013 19:04

Вземи смени майсторите и не прави сравнение на кола с хидравличен съединител и такава с жило. При нов съединител, педала е по-мек в сравнение с кола с износен такъв. И аз като седна в Сеат-а и после в Тойота-та, имам чувството, че натискам стената. Не си писал от къде си, но можеш да намериш някой с подобен автомобил и да направите сравнение.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Публикувай отговор