Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g
Здравейте, собственик съм на Toyta Corolla Verso 2.2D 2007g. От известно време тропат накладките или спирачните апарати.Ако някой има решение за проблема ще бъда благодарен да го сподели.
Re: Тропащи спирачни апарати на Corolla Verso 2007g
Здравей, аз имах подобен проблем. При мен като карах по паваж, все едно имах синджир, тътрещ се след колата. Ходих в един сервиз и ми казаха, че имало някакви оси, по които се водели накладките и принципно те имали гумена облицовка, която с времето падала. Свалиха ги, напълниха гнездата с грес и засега не се чува.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Обикновена грес не е решение, защото ще надуе и разложи защитните маншончета на водачите и ще влезе вода. Те по сервизите друга грес нямат
. Слага се специална грес за водачи и може да се сложат подходящи пръстени от тефлон или силикон с прорязани места, за да могат да се движат без да създават налягане/вакуум. То се видя, че оригиналните им гумички карат малко и са скъпи.... Предлагам услугите си на хора от Пловдив.

Carina E 4AFE LB 1992
Здравейте. Проблема е свързан с износени водачи на спирачните апарати. На мен ми направиха нови, на струг и съм доволен за сега. Освен това при износени водачи спирачните накладки не притискат диска равномерно, което до някъде нарушава работата на спирачките. Така ,че това не е само "козметичен" дефект.
И моите се разтропаха ,напълних и аз със грес и за сега 2дни колата е тиха не се чува онава ромолене. Но си мисля че е временно решение.При мен когато са ми обслужвали колата не са сложили гумения маншон както трябва и се и влизало вода прах и всякакви боклуци и болта чак е раждясал.Та само грес май при по глям луфт вече, е само временно решение.В америка има ремонтни комплекти ,тук при нас незнам.Ако някой е копувал да каже.p2s написа:Здравей, аз имах подобен проблем. При мен като карах по паваж, все едно имах синджир, тътрещ се след колата. Ходих в един сервиз и ми казаха, че имало някакви оси, по които се водели накладките и принципно те имали гумена облицовка, която с времето падала. Свалиха ги, напълниха гнездата с грес и засега не се чува.
Кои са тези водачи на накладките...има водачи на апаратите,които имат маншонче...за тях ли става въпрос
Здравейте,
при мене също ми тропат водачите на единият спирачен апарат (преден ляв ако трябва да бъда точен
) . Сигурен съм, че е от него, защото само при докосване на педала на спирачката тропането изчезва, а знам, че е от водачите, защото ако бръкна зад гумата и го хвана с ръка мога да го разклатя (да усетя луфт). 99% съм сигурен, че при другите 3 апарата нещата са ок и при тях го няма това тропане.
Та решението, което най-много ми се нрави е запълването на водачите с подходяща грес. И тук идва въпроса, коя точно грес е подходяща? Четох много мнения и честно още повече се обърках: медна, графитена или някаква друга. Единствено е ясно, че трябва да издържа на температура над 1000 градуса. Може ли някой да сподели каква точно грес да си взема и евентуално от къде в района на Пловдив-Пазарджик?
при мене също ми тропат водачите на единият спирачен апарат (преден ляв ако трябва да бъда точен

Та решението, което най-много ми се нрави е запълването на водачите с подходяща грес. И тук идва въпроса, коя точно грес е подходяща? Четох много мнения и честно още повече се обърках: медна, графитена или някаква друга. Единствено е ясно, че трябва да издържа на температура над 1000 градуса. Може ли някой да сподели каква точно грес да си взема и евентуално от къде в района на Пловдив-Пазарджик?
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
Toyota Corolla 1.4i, 2005
Toyota Corolla 1.4i, 2005
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Има специална грес за водачи, гъста е и е силиконова, тефлонова или нещо подобно. Не трябва да се слага грес на петролна основа, защото раздува предпазните маншончета и влиза вода и прах след това. Това с 1000-та градуса е малко пресилено. Имам такава грес, с бранда на Волво е. Ако искаш мога да ти намажа водачите.
Carina E 4AFE LB 1992
Здравейте,бих желал да получа ако е удобно кординати на колегата Max-2.Благодаря
max-2, Колега,възможно ли е да ми дадеш твой телефонен номер,за да разговаряме относно спирачни апарати на Тойота Версо.Благодаря