Благодаря предварително.
Питане за "поставка за таблет"
-
TheBigBoy045
Питане за "поставка за таблет"
Имам таблет и наскоро си купих поставка за колата(от тея които се лепят на стъклото), та въпроса ми е може ли да ме санкционират когато ме спрат, защото се поразрових малко и намерих следното: "Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението."? Но тук идва и другия въпрос: от тук следва ли, че всеки който има GPS в колата (с поставка за стъклото) трябва да бъде санкциониран?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Re: Питане за "поставка за таблет"
Не ми е ясно какво ще правиш с този таблет по време на движение, но според мен е опасно да ползваш таблет докато шофираш.
Навигаторът е с друго предназначение, освен това повечето навигационни програми си "заключват" екрана в движение и не можеш да работиш по дисплея. Абсолютно всички навигационни програми започват със специално предупреждение, което изисква потвърждение за прочитане, за опасността от отвличане на вниманието и възможността да катастрофираш, което да доведе до сериозни увреждания и дори смърт. Санкциите от КАТ са ти най-малкото притеснение...
Според мен остави стойката и таблета на детето на задната седалка. Аз правя точно така!
Навигаторът е с друго предназначение, освен това повечето навигационни програми си "заключват" екрана в движение и не можеш да работиш по дисплея. Абсолютно всички навигационни програми започват със специално предупреждение, което изисква потвърждение за прочитане, за опасността от отвличане на вниманието и възможността да катастрофираш, което да доведе до сериозни увреждания и дори смърт. Санкциите от КАТ са ти най-малкото притеснение...
Според мен остави стойката и таблета на детето на задната седалка. Аз правя точно така!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
TheBigBoy045
Ами ползвам го за музика, клипове, и когато съм някъде а ми трябва интернет за нещо, иначе по време на движение не го гледам, даже не ме изкушава.
Мерси за отговора.
Мерси за отговора.
- Not_active_user_1
Нещо не схващам. Купил си лепка на предното стъкло за таблета, но по време на движение не го гледаш?!?!TheBigBoy045 написа:Ами ползвам го за музика, клипове, и когато съм някъде а ми трябва интернет за нещо, иначе по време на движение не го гледам, даже не ме изкушава.
Мерси за отговора.
Добре де, като не го гледаш, какво прави на джама? Каква е логиката да стои там и да ти ограничава пространството за гледане?
-
TheBigBoy045
Ами почти през цялото време пътувам с някой, и така този "някой" има с какво да се занимава, а не да ми досажда по пътя. biggrin.gif Другата причина е, че имах мерак да си купя двд за колата, а те не са евтини, а така за 150 лева(таблета е китайски) си имам мултифункционално двд, усещам, че скоро време ще го махна, но за сега ми е мерак. biggrin.gif
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 209 пъти
Има ли забрана за gps на стъклото? Или все пак може, ако не закрива обзора? Че съм решил да вземам и се чудех къде да го лепна. Някой виждал ли е оригинални идеи за мястото на закрепване на портативните gps? Aз мислех някъде горе на стъклото, не закрива нищо от пътя, близко е - не трябва да се пресягам при избор на маршрут. Но вероятно е дразнещо да е над главата. Вдясно от огледалото май е най-удачното място, но пречи на приятелката-жената да си сваля сенника и да ползва огледалото
. Стойка закрепваща се за А-колоната някой ползвал ли е?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid