Дребен ремонт на моторчето за ниво на фаровете.

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Дребен ремонт на моторчето за ниво на фаровете.

Мнение от lederman » 09 Мар 2013 15:20

Здравейте,
преди няколко дни си монтирах реле за дневни светлини. Докато пробвах фаровете на загасен двигател ми направи впечатление, че моторчето на левия фар не може да намери коректна позиция и зацикля без да спира, когато двигателя работи чегъртането не се чува.
Днес се хванах да сваля фара и да вида дали ще мога да ремонтирам повредата. Оказа се, че предната броня се сваля много лесно и демонтажа на фара не е голяма трудност. При демонтиран фар на гърба му се сваля една капачка, която открива прост червячен механизъм, моторче като от детска играчка tooth.gif и най-важното в случая един линеен потенциометър, вързан за механизма. Измих потенциометъра с хубав контактен спрей, който изсъхва без да оставя следи (G-22 Dry Contact Cleaner Puliscicontatti Secco има го в магазините на Конрад) и след това всичко обратно на колата.
Сега вече фара се позиционира нормално, намира си позицията и спира.
Съжалявам, че не направих фото-репортаж но не знаех как се сваля бронята и фара, и докато се ровех, и гледах клипа публикуван в друга тема (http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=23635), и напълно забравих за фотото.
от цялата процедура най-много трябва да се внимава при отварянето на капачката на моторчето. закрепена е с доста тънки щипки и аз за съжаление успях да счупя една. Не фатално но разбира се не желателно. за да не влиза прах там където е счупената щипка и уплътнението не е притиснато както трябва го покрих с изолирбанд (сложих бял да ми напомня за невниманието tooth.gif )
Пуснете си фаровете при загасен двигател и се заслушайте, не е страшна беля ама ако изгори моторчето ремонта ще е по неприятен ($$$).
Колата е от подписа.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Публикувай отговор