ами тези НИПАРТС са май точно такива- това не е марка на производител а на търговец който продава всякакви сбирщайни без име и ги кръщава на себе си(не съм 100% сигурен, но според това което намирам в нета-това излиза)landor написа:Ремъка и ролките са НИПАРТС които са сложени.
Двигателят на T25 e по-шумен след смяна на ангренажен ремък?
Мнение от jerryes » 25 Мар 2012 22:32
jerryes
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 25 Мар 2012 23:04
ландор - мразиш ли се, че все такава марка бе брат !? Gates, SKF, INA какви ли не по-хубави има ремъци и ролки... Дори японски ролки има и континентал ремъци .... Много вероятно от тези компоненти да ти е проблемчето...
Me4oKyX
mafiota
Мнение от dimpex_01 » 26 Мар 2012 09:48
dimpex_01
landor
Мнение от mafiota » 26 Мар 2012 13:08
избират марката от която ще имат най-голяма отстъпка biggrin.giflandor написа:Не съм ги избирал оставих колата да и сменят ремъците не знаех какви марки слагат пък и не разбирам много. Мисля да ги сменя отново но какви точно да търся или направо от тойота сервиз.
Предполагам че ще е доста скъпо смяната в сервиз на тойота.
mafiota
landor
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 7 пъти
Мнение от nikolas3 » 26 Мар 2012 18:31
Ти казва колегата,освен това и Гудиър и т.нMe4oKyX написа: Gates, SKF, INA какви ли не по-хубави има ремъци и ролки... Дори японски ролки има и континентал ремъци .... Много вероятно от тези компоненти да ти е проблемчето...
Питай и ТМ Ауто -сравни цените и върви при читав майстор .Има такива във форума ,потърси или питай /като уточниш района в който си/.Или ако вярваш във възможностите на твоите си майстори-затътри им каквото си купил и гледай какво правят.Ако има положителен ефект/тоест изчезне шума/ им кажи да се оправят с доставчиците си и никакви пари не им давай. Много варианти,дори не е ясно дали всъщност проблема е от това.Някой спомена тампони-може и това да е.
Без разглабяне няма да се мине.Примири се с това,но не карай с този шум,че .....после

Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
nikolas3
Re: Двигатела стана по шумен след смяна на ангренажен ремък
Мнение от vladovg » 07 Мар 2013 15:44
vladovg
Мнение от landor » 07 Мар 2013 18:29
При мен излезе биела на трети цилиндър. По точно износена е втулката. Смених биелата и засега всичко е наред.vladovg написа:Колега до къде стигна с проблема? При мен се получи нещо подобно излязаха вибрации в мотора и стана по шумен. Ремък GATES с ролки SKF и обтегач SKF всичко беше в кит + водна помпа . Сменял съм ги сам и гледах белезите дваисетина пъти преди да събера всичко . И все пак нещо не е наред имам Auto Com с него гледах обстоино цялата запалителна група не можах да открия как да проследя позиициите на сензор разпределителен вал и колянов вал. Явно пак ще трябва да отварям тоя път ше си купя и очила че се изчерпах от идеи вече.
landor
Мнение от vladovg » 07 Мар 2013 20:39
vladovg
Мнение от desotodorov » 07 Мар 2013 22:46
desotodorov
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от JapCar » 08 Мар 2013 00:26
Не се връзват нещата, просто има хора, които мразят да казват "не знам", а винаги измислят някаква невероятна теория, в която няма никаква логика, само и само да не е "не знам".
Според мен биелни/основни лагери не водят до вибрации, а по-скоро до чукане при определени обороти. Не е ли по-вероятно майсторите да са се усетили за грешката си,(дребна, например незакачен куплунг, вакумна тръбичка) но премълчавайки я, да са решили да измъкнат някой кинт от несъществуващ проблем и тихомълком са оправили и грешката си покрай оправянето на измисления проблем.?
И все пак, как така колата взе да върви по-добре при смяна на ремъци?
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
Мнение от vladovg » 08 Мар 2013 02:17

vladovg
Мнение от landor » 08 Мар 2013 13:06
Може би е съвпадение появата на проблема и смяната на ангренажния ремък. Преди смяната на ремъка не съм обръщтал внимание токова как работи мотора но може би е съвпадение, че след смяната се появи този шум. При 1800- 2000 оборота шума се чуваше по осезателно. Отворихме картера и там намерихме метални люспи с привидно бронзов цвят. продължихме да разглобяваме докато не намерим от къде са тези люспи.vladovg написа:Имаш предвид лагера на буталния болт ? Ако да интересно ми е как сте стигнали до това заключение по точно как установихте проблема ? И какво общо има с ремъка след като преди смяната всичко е било ОК.
landor
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru