виене от двигателя
-
виене от двигателя
Здравейте Колеги, от известно време започна да се чува странно периодично виене/като от ремък/ откъм двигателя. Звукът е най-силен при студен двигател и при смяната на ниските предавки, в момента на отпускането на газта преди превключването. Ремъците са сменени, също така водна помпа, ангренаж, шайба на алтернатора, но този звук си остана и дори се позасилва, май. Колата е Корола д4д 2.0 2004г.Имам съмнения, че звукът идва откъм турбината, но не съм изобщо сигурен! Има ли някой, който се е сблъсквал с подобен проблем и дали може да сподели опит? Предварително ви Благодаря!
- Toyo_driver
Re: виене от двигателя
Здравей колега!
Много интересна тема
Същото се получи и при мен смяна водна помпа, ремък ангренаж, ролки, лагери на ролките на пистовите ремъци, ремъците и въпреки това се получава това което наричаш "виене", което представлява точно звук от присвирване на хлабав пистов ремък и се получава също като при теб - при превключване на предавките и отпускане на газта....странното е че не го прави винаги...по-често когато е студен двг(1cdftv-116h.p.).Иначе опита показва че карам така вече 1 година и нито се увеличава нито намалява, няма грешки на компа(мислех че са клапаните на помпата), нищо
.
Много интересна тема

Същото се получи и при мен смяна водна помпа, ремък ангренаж, ролки, лагери на ролките на пистовите ремъци, ремъците и въпреки това се получава това което наричаш "виене", което представлява точно звук от присвирване на хлабав пистов ремък и се получава също като при теб - при превключване на предавките и отпускане на газта....странното е че не го прави винаги...по-често когато е студен двг(1cdftv-116h.p.).Иначе опита показва че карам така вече 1 година и нито се увеличава нито намалява, няма грешки на компа(мислех че са клапаните на помпата), нищо

-
Ами да, симптомите са същите, и при мен е от около година горе-доло, наистина няма фрапиращо виене, но ме притеснява да не стане по-голям проблем, а пък и си е дразнещо.
-
Някой ми беше пуснал лично съобщение, моля ако е възможно да ми го препрати отново, че по погрешка го изтрих.Благодаря!
Опитай да полееш ремъка с малко вода- ако шума изчезне значи е от него, ако не - нещо ролка някоя.
Toyota Picnic 2.2 TD
-
Оказа се, че звукът идва от някакъв изпускателен винтил на турбината, посъветваха ме засега да си карам така, освен ако виенето не се усили фрапиращо!
Някой имал ли е подобен проблем, и дали може проблема да се задълбочи?
Някой имал ли е подобен проблем, и дали може проблема да се задълбочи?