Придърпване на газ на Авенсис 1.8
Re: Придърпване на газ на Авенсис 1.8
Не на бензин е добре.Прави го на газ само като загрее,при достигане на оптималната температура ,а преди това няма проблеми.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега понеже аз също се занимавам от "доста" време искам да ти кажа че до сега никога не съм виждал друг проблем освен калпава настройка обикновенно съчетана с калпави инжектори. Иначе казано щом имаш познания защо се чудиш къде е проблема? Какво очакваш някой да ти каже " тия мотори са така " или някой голям секрет как се подкарват точно тезиazsharo написа:Колега ,настроъката е перфектна.От доста време се занимавам с фобос и мисля че имам познания.Мерси за предложението иначе.

Между другото явно добре са те облъчили за да заявиш смело " настройката е добра, само малко на студено придърпва"

Както казах ако имаш път насам заповядай да " открием мистерията "

Колега явно има хора които искат да се заяждат тук ,няма проблеми готов съм.И никой не ме е ''облъчил'' ,а газаджии с доста опит се объркаха от случаят.А и прочети добре не придърпва на студено,а на против като загрее.Такова придръпване може да има от десетки неща още плюс тези които си изброил .Но няма значение,аман от разбирачи. Моля ако някой има мнение по темата,но компетентно да пише.Такива псевдо разбирачи ги има навсякъде.Благодаря.
Пич ти си много зле. Bass man сигурно е сложил повече фобуси отколкото ти си си виждал. Та разбирача май си ти, а?azsharo написа:Колега явно има хора които искат да се заяждат тук ,няма проблеми готов съм.И никой не ме е ''облъчил'' ,а газаджии с доста опит се объркаха от случаят.А и прочети добре не придърпва на студено,а на против като загрее.Такова придръпване може да има от десетки неща още плюс тези които си изброил .Но няма значение,аман от разбирачи. Моля ако някой има мнение по темата,но компетентно да пише.Такива псевдо разбирачи ги има навсякъде.Благодаря.
Ти да не си му секретар.От къде знаеш аз колко съм ''видял''.Не съм казал че съм разбирач.
Нервно реагираш, недей така. Да ти кажа, че прехвалени сървизи като еврогаз-еврогъЗ София не обръщат никакво внимание на проблемни коли даже монтажа да е извършен от тях. Мой колега още го е яд, че монтира при тях и докато му взеха парите всичко беше ок, а чека му светна на 20км от сервиза и това на хонда сивик 1,4 2000година най-интересното е, че го бяха предупредили?!!. Перфектна кола без никакви проблеми с осрана газова за над 1300лв фобосazsharo написа:Ти да не си му секретар.От къде знаеш аз колко съм ''видял''.Не съм казал че съм разбирач.

Така, че някой да ти предложи помощ и да реагираш така?! Не си прав.
Можеше да почнеш с това как е монтиран, кога, какви километри е газовия инжекцион. Какви проблеми и ремотни е имал? Колко са дълги маркучите от рейката до колектора? Параметрите какви са? По време на прекъсването КАКВО ПРАВИ ЛАМБДАТА, ако е закачена? А не всичко е ново, кое е ново? Мембраните? Клапанчетата на рейката?
Затова басс ти каза, че е най-добре да се види, много неща са.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Здравей saho,най после някой който може да се изкаже спокоино.Благодаря.Извинявам се че съм прозвучал нервно,но не са прави някой хора.Не ми е целта да се заяждам или нещо такова просто питам някой дали се е сблъсквал с подобно нещо.Та газовата я сложих преди нова година- октомври.Оказа се че частите които получих са от дефектната партида на фобос .Става въпрос за реиките им.Доставиха ми ремонтен кит и ги смених.Смених и мембраните на редуктора,защото ми обръщаше на бензин- те се оказаха дефектни направо бяха се стопили.Имах съмнения за мапа,пробвах с нов няма промяна.Филтри газова,течна фаза са нови.Монтирам както на всички до сега-къси маркучи до колектора(колкото ми позволи),изправена рейка.Отворите на гюзите са 2.3мм,с 3 омова рейка съм и диференциалното налягане е около 1000.Ламдата е пъргава и при превключване бензин газ се превключва бързо.Пробвах от таблицата задавам проценти,отнемам проценти в проблемната област-около 2000 об. и нищто.Пробвах с допълнителните настроики по Ргаз.и МАП-но пак няма промяна.Един приятел с имаше такъв проблем с mazda premacy и неговите елементи на рейката бяха от тази дефектна партида сменихме му ги нова настройка и колата се оправи.
- Bass_Man
Колега понеже под някой хора визираш мен да ти кажа сега.
Въобще си нямаш идея какво правиш! И колкото и пъти да монтираш с къси маркучи и 2,3 мм дюзи пак няма да разбереш.
Това е двигател с променливо газоразпределение и със стандартната настройка и +/- малко проценти няма да стане и не се прави така. Така може само да я запалиш колата и да я пораздвижиш но тази настройка в повечето случай не става за нищо повече.
И ти говоря точно с този тон защото ти каза :
Успех колега и без лоши чувства!
Въобще си нямаш идея какво правиш! И колкото и пъти да монтираш с къси маркучи и 2,3 мм дюзи пак няма да разбереш.
Това е двигател с променливо газоразпределение и със стандартната настройка и +/- малко проценти няма да стане и не се прави така. Така може само да я запалиш колата и да я пораздвижиш но тази настройка в повечето случай не става за нищо повече.
И ти говоря точно с този тон защото ти каза :
Принципно имаше вариант при, който можеше да дойдеш да ти обясня нагледно какво и как трябва да се направи и да си монтираш в бъдеще усоешно. Но сега ако имаш още смелост да пишеш ще почакам да видя кога ще го решиш проблема и как. Виждам добре си започнал със смяна едно по едно това си е класическа схема за откриване на проблема в БГ. Като стигнеш до смяна на инжекциона смени го с BRC защото просто там няма какво да настройваш ако я има тази кола в менюто разбира се.azsharo написа:Колега ,настроъката е перфектна.От доста време се занимавам с фобос и мисля че имам познания.Мерси за предложението иначе.
Успех колега и без лоши чувства!
аз карам королата с BRC и съм изключително доволен. никакви проблеми не създава уредбата. няма придърпвания, кихания, кашляния и разни такива, ни зиме ни лете, нито при топъл нито при студен двигател. лампата на чекинга си стои угасена. след монтажа не ми правеха никакви донастройки. от прочетеното тук във форума за Fobus, оставам с впечатлението, че е доста капризна уредба и е от огромно значение правилният и монтаж и последващите настройки. явно и лицето, което върши тези неща трябва да е с голям опит и познания.
- Bass_Man
Да ти кажа вече срещам две коли с БРЦ-та които си работят на по 3 цилиндъра. Та общо взето лошия монтаж не може да се компенсира с цена на уредбата!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Компетентното ми мнение е:azsharo написа:Но няма значение, аман от разбирачи. Моля ако някой има мнение по темата, но компетентно да пише.Такива псевдо разбирачи ги има навсякъде. Благодаря.
1-во не знаеш как се кара слаба кола - газта не се дава наведнъж до ламарината, това да не ти е Хонда Сивик ВТАК
2-ро този, който ти е сложил газовата не го е направил както трябва
3-то щом обичаш да даваш "сичката газ", защо не си остави колата на бензи, а сложи газ?
и 4-то слушай какво ти говори Басс_ман
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Какво е БРЦ - Субару БРЗ или ВРЦ кола?Bass_Man написа:Да ти кажа вече срещам две коли с БРЦ-та които си работят на по 3 цилиндъра.

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed