Придърпване на газ на Авенсис 1.8
Придърпване на газ на Авенсис 1.8
Здравейте колеги.
Имам такова питане.Сложих си газов инжекцион ФОБОС.Всичко стана добре но има един проблем който ме дразни.Като карам нормално колата върви добре няма проблеми.В момента в който подам рязко газ примерно от 2-ра ускорявам и натисна газта до края се получава едно придръпване, и после колата се ускорява нормално.Това е когато колата е загряла.Когато е студена няма проблеми.Смених свещите с иридиеви, реиката(нови буталца),нови мембрани на изпарителя,филтри всякакви,и не мога да разбера от каде се получава това придръпване?Някой сблъсквал ли се е с този проблем ?Благодаря.
Имам такова питане.Сложих си газов инжекцион ФОБОС.Всичко стана добре но има един проблем който ме дразни.Като карам нормално колата върви добре няма проблеми.В момента в който подам рязко газ примерно от 2-ра ускорявам и натисна газта до края се получава едно придръпване, и после колата се ускорява нормално.Това е когато колата е загряла.Когато е студена няма проблеми.Смених свещите с иридиеви, реиката(нови буталца),нови мембрани на изпарителя,филтри всякакви,и не мога да разбера от каде се получава това придръпване?Някой сблъсквал ли се е с този проблем ?Благодаря.
Re: Придърпване на газ на Авенсис 1.8
здравей,
аз съм с корола версо2002 1.8 136к. японка
сложих газов инж.романо с обд чете компа на тойотата и съм мн.доволен
когато го монтирах ми казаха че с фобус ще имам проблем за тази кола като натрупани грешки и др.
затова сложих романо и до сега всичко е ок разлика на газ и бензин е 0.5л/100км.
извън гр.8,5/100км газ при скорост от 100-140км
същия на бензине 8,0/100км
аз съм с корола версо2002 1.8 136к. японка
сложих газов инж.романо с обд чете компа на тойотата и съм мн.доволен
когато го монтирах ми казаха че с фобус ще имам проблем за тази кола като натрупани грешки и др.
затова сложих романо и до сега всичко е ок разлика на газ и бензин е 0.5л/100км.
извън гр.8,5/100км газ при скорост от 100-140км
същия на бензине 8,0/100км
сега се сещам че на предната ми кола опел астра 2002г. имах този проблем с уредба фобус
оказа се че ми бяха малки дюзите на газта смениха ги с по големи и тръгна като бясна и проблема изчезна.
може да ги питаш за това.
оказа се че ми бяха малки дюзите на газта смениха ги с по големи и тръгна като бясна и проблема изчезна.
може да ги питаш за това.
По важно е да не ти пипа маслото,че моята гори по 300-400гр на 1000 км.но си е ок с мощноста нямам проблеми
казаха че на газ ще се повиши разхода на масло сега го засичам отново на газ.
с масло 10/40кастрол, а сега купих наливно от тойота 10/40 за 10,20лв литара доливам и перкам.
пиши при теб как е с маслото.
казаха че на газ ще се повиши разхода на масло сега го засичам отново на газ.
с масло 10/40кастрол, а сега купих наливно от тойота 10/40 за 10,20лв литара доливам и перкам.
пиши при теб как е с маслото.
Не е виновен газовия инжекцион. Фобос си е реномирана и надеждна марка висок клас просто трябва да се закачи на компютър, защото доста неща са се оплескали особенно със смяната на буталца на рейката...
Ааа и свещите не тябва да са иридиеви, многополюсни, а денсо ... от 5 лв. пише ги в мануала.
Ааа и свещите не тябва да са иридиеви, многополюсни, а денсо ... от 5 лв. пише ги в мануала.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
на фобус има модел фобус 1 с обд четец на компа може за него да говорите
аз съм с стари свещи на 40000 км
скоро мисля да ги сменя и се чудя какви свещи да си сложа защото нали свещи за гас няма biggrin.gif
скоро мисля да ги сменя и се чудя какви свещи да си сложа защото нали свещи за гас няма biggrin.gif
а старите още не сам ги свалял за да видя как е работила колата сутрин лесно пали но от маслото не вярвам да са изцапани
щото щеше да се дави и да не върви добре.
щото щеше да се дави и да не върви добре.

Не плащай за насапунисани изгъзици, производителя ясно е посочил свещите!!! За да работи на газ мотора не му трябват специални свещи, а нови!!!tonivraca написа:аз съм с стари свещи на 40000 км
Последно промяна от saho на 03 Мар 2013 11:15, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
точно това имах предвид колега свещите за моята са 30 лв от магазин за японски авточасти. biggrin.gif
което според мен е прилична цена.
което според мен е прилична цена.

Колеги аз съм със всичко ново по газовата.А и без да ми е компютъра с обд корекция разхода ми е 7.5л/100.Това не е проблема.А що се отнася до коментара на saho не съм съгласен.Закачал съм я поне 20 пъти на компютър и нищо не индицира като грешка.А за свещите можем да поспорим.ЕДНОПОЛЮСНИ за газ това е за предпочитане.Има доста писано по темата.А иридиевите са мерцедеса за газ.Прочети за тях повече и ще се убедиш.Маслото за сега не го пипа.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Проблема не е в това дали си закачал на компютър или не, а кой стои зад компютъра когато е закачен. Очевадно е че имаш проблем с настройката! Ако имаш път към София мога да погледна ако не не знам какво да ти кажа. Мечо реши че му е доста по-евтино да идва до София от колкото да си къса нервите в Пловдив.
Колега ,настроъката е перфектна.От доста време се занимавам с фобос и мисля че имам познания.Мерси за предложението иначе.