Странен проблем с LED STOP светлини Corolla E12

NikX

Странен проблем с LED STOP светлини Corolla E12

Мнение от NikX » 28 Фев 2013 18:22

Реших да подменя наличните лампи на Королата с лед,получи се добре,като обаче се сблъсках с един странен на пръв поглед проблем със лед светлините на стоповете и държанието на третия стоп
Когато монтирам лед стопове,ето Тези : http://www.ebay.co.uk/itm/P21-5W-380-BA ... 35becad439
Третия стоп започва да работи като другите два,сиреч свети постоянно,и си усилва светенето при натискане на спирачката,ако върна обикновените лампи заработва по стария си начин,не светещ,и се задейства само със натискане на спирачката,работи така дори при наличието на само 1 обикновена лампа и един лед стоп,както работи нормално и без никакви лампи към цоклите,лед стоповете обаче нещо го омагьосват biggrin.gif

В интерес на истината на това място съм сложил също лед светлина ,но дори и при нормална такава се наблюдава същия феномен

На какво се дължи това според вас?

Инфо:тези стоп лед светлнини са CANBUS,въпреки че за тази корола не е нужно,не отчита грешка при изгоряла крушка или липсата на такава,или диод

Аватар
bmitev

Re: Странен проблем с LED STOP светлини Corolla E12

Мнение от bmitev » 28 Фев 2013 21:57

Колега, съпротивлението на ледовете и крушките е различно. Пробвай да замериш разликата с мулицет и да сложш преди ледовете едно съпротивление за да компенсира.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем

NikX

Мнение от NikX » 01 Мар 2013 11:26

Почти еднакво е,разликата е в грешката на уреда,0,1 ОМ,тези са със съпротивления,аз нарочно купих такива

Аватар
petar tc.

Мнение от petar tc. » 01 Мар 2013 18:47

NikX написа:Почти еднакво е,разликата е в грешката на уреда,0,1 ОМ,тези са със съпротивления,аз нарочно купих такива
Чул съм че поради слабата консумация може да отчете компа че е изгоряла крушка и да влиза в авариен режим.Един вид все едно няма крушка.Попитай жичкаджии.

NikX

Мнение от NikX » 01 Мар 2013 20:57

Мхм....ще попитам,но защо тогава,когато махна крушките третия стоп работи акуратно?Ясно е че е някаква ЕКУ драма....не че е проблем да работи така,но не е редно,шашка колегите отзад

Публикувай отговор