Toyota Supra 7M-GTE U питане ?

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Toyota Supra 7M-GTE U питане ?

Мнение от EdinR-DrugB » 01 Мар 2013 13:31

Здравейте колеги !

Купих 1990 Toyota Supra със 7M- GTE U мотор и автоматична скоростна кутия. По талон е 215 киловата. Някой може ли да ми даде повече информация и мнения за конкретната модификация? Защо е по-мощна, какво означава това "U" в края, има ли нещо специфично при обслужването? Всякаква информация и мнения са добре дошли. Благодаря ви !

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Re: Toyota Supra 7M-GTE U питане ?

Мнение от Nedkow » 02 Мар 2013 00:01

7М GTEU версия е с променен CT26 с по високо налягане турбокомпресор и голям интеркулер, мощност 267 к.с. (199 кВт) при 5600 оборота в минута и 358 N · m при 4400 об. Това се е използвало само в състезателна хомологация Toyota Supra Turbo. Turbo А модели са с мап а не с дебитомер и имат по-голям интеркулер, и по-голяма дроселовата клапа, както и други различия. Това беше най-бързият японска кола по това време.

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Мнение от EdinR-DrugB » 02 Мар 2013 06:49

Мерси за инфото!
Поразрових се и аз и в крайна сметка намерих същите различия!Интеркулера е с 3 радиатора,голям,малак до него и трети продълговат над големия!?Едно обаче не ми е ясно,защо в немския талон пише 215KW!?При тях ли е грешката или има нещо което убягва!?
И още един въпрос - има инсталиран PFC F-CON (Programmed Fuel Computer) HKS - http://www.hks-power.co.jp/usa/products ... _more.html - накратко разбрах за какво служи но понеже никога не сам се занимавал с подобно нещо не ми е много ясно ще върши ли някаква работа или трябва да го махам или и аз не знам всъщност!?

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 02 Мар 2013 11:53

Щом е с немски документи значи е минала TUV за някакво изменение по двигателя което е добавило тези 16 к.в. така се прави там :thumbsup:
А този компютър най-вероятно вдига налягането на горивото в рейката и или премахва бусткъта :thumbsup:

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Мнение от EdinR-DrugB » 02 Мар 2013 12:44

Ясноооо,
взе да ми се изяснява ситуацията!
Иначе наистина е така турбото е серия А CT26,то си го пише на турбината!
Видях как си направил бялата,от самото начало тук в форума .... не сам сигурен дали ще успея да направя същото.Незнам някак си не ми се сваля всичко и най вече двигателя,не сам сигурен в маисторите,ще могат ли после да го докарат до така като изглежда сега!?Пък и всичко е въпрос на пари все пак нали!?Ти кво мислиш,дай някакъв съвет или нещо такова!?
Може тъпо да прозвуча но трансмисията е А340Е,не знам нищо за нея но има бутон ЕСТ(Electronic Controlled Transmission) разбирам кво означава ама грам си нямам на идея кога трябва да се натиска и кога не!? biggrin.gif
Благодаря ти предварително!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 02 Мар 2013 17:23

ECT бутон имам и на моята Карина Е. Моята кутия е A241E.
Функцията му е да прави кутията "по-спортна", при нормален режим и плавно подаване на газта например кутията не връща предавака докато при натиснат ECT мени предавките много по-често.

Моята Карина става доста по-жива като го натисна. Мислех тези дни да направя засичане да видя дали ще има някаква значителна разлика в разхода на гориво.

Пробвай си колата с включен ECT (трябва да светне една зелена лампа ECT Power) доволен ще останеш tooth.gif
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Мнение от EdinR-DrugB » 03 Мар 2013 10:00

Благодаря колега!

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Мнение от EdinR-DrugB » 05 Мар 2013 07:51

Колеги,
дайте акъл какво масло да и слагам че почти стигнах до него!?
От различните теми тук разбрах че 10W60 май е най добрият избор!?Но така ли е всъщност!?А марка?Има едно японско Eneos,селиките до сега само с него сам ги карал!?

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 06 Мар 2013 21:30

Здрасти! Поздравления за придобивката, чакаме снимки wink.gif
Относно маслото, моята супра я карам с 10в60 Кастрол..и с 15в40 съм карал, разликата като цена е много малко, така че...

Предполагам няма да имаш проблеми с всяко качествено масло.

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Мнение от EdinR-DrugB » 07 Мар 2013 07:44

Благодаря
Казаха ми за някакъв германски кастрол с черен етикет на като тези тук дето ги продават 10W60 или енеос 5W40 - едното от двете ще е!
Колкото до снимките ще трябва доста да се потрудя преди да стигна до тях,но се надявам до месец да е изкарам на пътя!
Грешил съм за двигателя 7M-GTE e с турбо CT26A с номер 42020 но все още не мога да разбера защо е 215KW като видимо няма никакви изменения по двигателя освен този комп. дето е вътре - HKS PFC F-CON (Programmed Fuel Computer)!????Надявам се в супрамания да помогнат но все още чакам?

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 07 Мар 2013 11:59

Колега няма как да разбереш какво е променено по колата докато не видиш валовете или не замериш налягането на турбото това са пренебрежимо малко КВти за този мотор.
Може да са и от промяна на генерацията или закачен паразит в инсталацията не го умувай това :thumbsup:
Ако няма да има издевателства на писта слагай масло каквато марка си решиш.
И следи постоянно нивото, защото коляновия вал е слабо място :thumbsup:

Аватар
EdinR-DrugB
Обратна връзка:

Мнение от EdinR-DrugB » 07 Мар 2013 13:15

Разбрах колега.
Благодаря спирам да го мисля!
Маслото ще е енеос 5W40!
Не не я правя за писта,колата ще се кара в градски условия .. просто селиките ми омръзнаха и реших че това ще е нещо ново,правя колата за да си я карам всеки ден като всеки друг човек просто реших да е супра това е!
За маслото разбрах ще му хвърлям по едно око от време на време!

tjtony

Мнение от tjtony » 07 Окт 2013 21:12

Здравейте колеги!
Харесал съм една супра от 90та 7м-гте мотор ръчни скорости днес бях в Хасково да я видя много ми е на сърце :)
Кажете моля ви повече за поддръжката и резервните части - намират ли се и на какви цени, а също и справят ли се майсторите с тези редки автомобили... Аз също съм от Пловдив - моля за препоръки къде да се обслужва и ремонтира този модел в града. Мерси предварително :)

Публикувай отговор