Изборни резултати

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Изборни резултати

Мнение от Kiki » 26 Фев 2013 12:32

Пред цял свят парадираме, че сме на едно от първите места по хора с висше образование.
В същото време, обаче сме и на първо място от Европейските страни и на хора без изобщо никикво образивание-напълно неграмотни и такива, които са се родили и живеят в България, а изобщо не знаят български.
Скоро бях във видинско и щях да падна от изненада, когато разбрах, че на един познат тъста му и тъщата не говорят български, а са родени тук. Като прибавим и много от старите български мохамедани и 95% от циганите, представяте ли си какъв огромен електорат гласува на изборите за НАШЕТО светло бъдеще.
Скора ще се опрАЙм, няма що! :help: :censored:
Да не говорим и колко грамотно се пише и по форумите, ама хайде, тях не можем да ги приравним към напълно неграмотните, ама...... sleep.gif
Трябва да сме мнаго търпеливи и дълго време живи, за да видим поне малко светлинка в тунела.
Да не говорим и за онази отвратителна черта на българина-продажната, де. bash.gif
Последно промяна от Kiki на 26 Фев 2013 12:39, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 26 Фев 2013 12:34

zi_zi_top написа:Гражданското общество се формира и моделира от много фактори:

- населението с неговите бит и душевност, културни традиции и религия
- държавата - закони, икономика и история
- партии - политически платформи, банка кадри (политически и експертни).

Всички тези фактори си взаимодействат и оформят т. нар. "гражданско общество". Какъвто ни е "материала", такова ни е и обществото.
Пропусна да изброиш образованието!
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

scorpion

Мнение от scorpion » 26 Фев 2013 12:53

Kiki написа:Пред цял свят парадираме, че сме на едно от първите места по хора с висше образование.
В същото време, обаче сме и на първо място от Европейските страни и на хора без изобщо никикво образивание-напълно неграмотни и такива, които са се родили и живеят в България, а изобщо не знаят български.
Скоро бях във видинско и щях да падна от изненада, когато разбрах, че на един познат тъста му и тъщата не говорят български, а са родени тук. Като прибавим и много от старите български мохамедани и 95% от циганите, представяте ли си какъв огромен електорат гласува на изборите за НАШЕТО светло бъдеще.
Скора ще се опрАЙм! :help: :censored:
Кики, съпругата ми е от този край. Наистина има малка част от т.н. "власи", предимно възрастни хора, които трудно разбират и говорят български. Тъща ми и тъст ми говорят много добре български но разбира се "влашкия" им е роден език. И двамата са образовани хора и бих казал дори с интелектуално ниво над много от тези, които се наричат граждани. Интересуват се политика, от проблемите, от държавата ... съвсем нормални граждани на страната - българи но с интересно потекло, бит и език. Мисля за съпругата и образованието и е излишно да говоря .... В тази част на България от време "оно" се е преплитало българско, румънско и сръбско население ...

Страната ни е мултиетническа с преобладаващо българско население ... Проблемът с образованието и неграмотността, с подкупването на т.н. етнически "електорат" е в стила на "демократичните" ни политици. Хората са бедни и се полъгват на всяко обещание ... "Господин за един ден" е изключително показателен филм за това. Бог да прости Т.Колев.

Ще се оправим. Надявам се хората да разберат, че това оправяне е в собствените им ръце !

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 26 Фев 2013 15:00

Не говоря за такива хора, като твоите роднини, а за тези, които не знаят изобщо български, въпреки, че живеят в България 75 г и не са го научили, но със своя глас и съответния интелект, предисвестяват до известна степен твоето, моето, на децата ни и на всички останали бъдещето.

scorpion

Мнение от scorpion » 26 Фев 2013 17:05

Kiki написа:Не говоря за такива хора, като твоите роднини, а за тези, които не знаят изобщо български, въпреки, че живеят в България 75 г и не са го научили, но със своя глас и съответния интелект, предисвестяват до известна степен твоето, моето, на децата ни и на всички останали бъдещето.
O, Kiki не съм се засегнал ни най-малко. Просто реших да се включа в темата. Аз самият преди повечко от 20 години изживях шока biggrin.gif

Проблемите са много. Тези хора за които говориш в огромната си част са манипулирани. Те се водят на стадния принцип. ! Част от тях вярват сляпо на водачите си, друга, която е заблудена е принудена с остена или кривака да се мушне пак в стадото. Опасявам се, че етническия модел ще търпи промяна и занапред. Няма как ... бедните от т.н. малцинства се увеличават успоредно с увеличаването им като част от населението на страната, а при българите е точно обратното. Понеже са бедни, те са и по правило неуки. Понеже са неуки ... виж началото на поста ми +++> манипулируеми са.
Трудно ми е да кажа какво може да се направи. С обучението, образованието, интеграцията очевдино не вървят нещата ... циганинът вари го печи го, все си е циганин (Има изключения разбира се!). При мюсолманите религията съчетанана с неграмотността се ползва като мощно идеологическо оръжие отлидерите им ...

Спирам ... дано етнически проблеми да не се разпалват в страната, защото това е много, много страшно. Примери около нас колкото искаме !

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 26 Фев 2013 18:45

[quote="scorpion"] Тези хора за които говориш са манипулирани.

Точно за това говоря! Но и аз и ти и всички останали им сърбаме попарата.
Лошото е, че не са само хората от малцинствата, които много скоро ще станат мнозинство/дано аз не го доживея/, че тежко и горко на всички. Има много и от старите хора по селата - българи, които също са неграмотни.
Има една приказка "Прост народ .........."

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 26 Фев 2013 20:39

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2013 22:06

Проблемите ни не произтичат от липсата на закони, а от тоталното им незачитане и неспазване.
Гарантирам, че нито един от протестиращите, които искат да се промени Конституцията, не я е прочел и не знае за какво става въпрос. А онзи сополанко, който изгори Конституцията, ако беше в Щатите вече щеше да е в затвора.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 27 Фев 2013 00:18

Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Фев 2013 01:58

тази статия до голяма степен се препокрива с мнението ми за съвремените антикомунисти и деформираното общество от прехода. доста време се питах защо обществото спи,и толко ли сме безхаберни,но като гледам хората по протеста мисля че е трябвало време както на червените бабички,така и на обременените от антикомунистическа пропаганда люде да бъдат заменени с мислещи необременнени хора.

http://solidbul.eu/?p=928

и тази:
http://www.dw.de/%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0% ... a-16625836

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 27 Фев 2013 04:01

Копирам мнението на един приятел:
В американският парламент има 100 сенатора (горна камара) и 435 представители (долна камара), 535 човека на 300 милиона население. С елементарна аритмерика, може да се изчисли,че за 6 милиона със същата пропорция трябва да имаме 10 човека в парламента :) 10 са малко но максимум 50. Аз съм за президентска република, ама не виждам достоен такъв президент.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 27 Фев 2013 05:24

Kakto e izvestno deputatite glasuvat kakvoto im kaje vodachana partiata. Ot tamsledva che v parlamenta spokoino mogat da sa samo vodachite na partiite spechelili izbora rolleyes.gif I ako vzemem che priemem dvupolusniat model, tova sa cifrom i slovom dvama wink.gif wink.gif wink.gif wink.gif tongue.gif tongue.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 27 Фев 2013 07:55

Vesko написа: tova sa cifrom i slovom dvama
Може и един да е, но той трябва да е честен, безпристрастен и неподкупен.
За съжаление в България такъв човек измежду управляващите НЯМА.
Няма и да бъде допуснат.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Фев 2013 11:02

оффтопик :малко история:
http://e-vestnik.bg/10759

http://novinar.bg/news/bojko-borisov-sh ... yOzM2.html

http://news.plovdiv24.bg/6035.html

http://b2bnews.bg/index.php/prodajbata- ... 62142.html преди година бойко продаде блокиращата квота от 34% което предишните управления не бяха продали и на 3те ерп-та...малко е найвно точно той да защити интереса на гражданите,защото той прияко е участвал в продажбите на последната 1/3 от тях...

искам само да напомня,че бойко е специалист по генерирането на вот които не оправдава и бяга от отговорност: http://www.darikfinance.bg/novini/90149

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 27 Фев 2013 12:10

rudolf написа:оффтопик :малко история:
http://e-vestnik.bg/10759

http://novinar.bg/news/bojko-borisov-sh ... yOzM2.html

http://news.plovdiv24.bg/6035.html

http://b2bnews.bg/index.php/prodajbata- ... 62142.html преди година бойко продаде блокиращата квота от 34% което предишните управления не бяха продали и на 3те ерп-та...малко е найвно точно той да защити интереса на гражданите,защото той прияко е участвал в продажбите на последната 1/3 от тях...

искам само да напомня,че бойко е специалист по генерирането на вот които не оправдава и бяга от отговорност: http://www.darikfinance.bg/novini/90149
Ха, сега дай нещо и за Сергейчо де. Така не е честно. Той мей е светец?! laugh.gif
Той наистина няма некакво политическо минало и е спуснат с парашут, като много верен човек на партийката майка, ама......

Публикувай отговор