Проблем с CD Sony на Тойота Селика

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
RoughBoy

Проблем с CD Sony на Тойота Селика

Мнение от RoughBoy » 18 Фев 2013 20:07

Колеги,
Имам оригинален CD на Сони в колата Тойота Селика ,който беше свързан с запалването на колата.Като запаля работи като изключа колата спира.Реших да го направя да свири постоянно.Слвалихме свързахме да идва постоянно напрежение всичко ок. закачихме пластмаси там каквото трябваше.Абе песен лесно и бързо.Направи ми впечатление,че часовника на CD-то си работи и при изгасен и при запален двигател.Натиснах копчето OFF без резултат задържах го пак си седи.Оставих го така.... На следващия ден изненада... паднал акумулатора.Стана ми странно от един часовник и някакъв зелен диод свети да се изтощи.....
Ако има колеги с такова Сони, или са ползвали преди време на Селиките да дадат съвет.Къде е проблема.Дали въобще може да се изключва този часовник и този зелен диод който свети или така си е направено фабрично да е вързано към запалването и да работи само когато е е запалена колата или е на контакт.
Благодаря

Аватар
ss_mitko

Re: Проблем с CD Sony на Тойота Селика

Мнение от ss_mitko » 19 Фев 2013 10:35

RoughBoy написа:Колеги,
Имам оригинален CD на Сони в колата Тойота Селика ,който беше свързан с запалването на колата.Като запаля работи като изключа колата спира.Реших да го направя да свири постоянно.Слвалихме свързахме да идва постоянно напрежение всичко ок. закачихме пластмаси там каквото трябваше.Абе песен лесно и бързо.Направи ми впечатление,че часовника на CD-то си работи и при изгасен и при запален двигател.Натиснах копчето OFF без резултат задържах го пак си седи.Оставих го така.... На следващия ден изненада... паднал акумулатора.Стана ми странно от един часовник и някакъв зелен диод свети да се изтощи.....
Ако има колеги с такова Сони, или са ползвали преди време на Селиките да дадат съвет.Къде е проблема.Дали въобще може да се изключва този часовник и този зелен диод който свети или така си е направено фабрично да е вързано към запалването и да работи само когато е е запалена колата или е на контакт.
Благодаря
Трябва да го направиш да работи на първо полужение на ключа, а не на постоянен контакт.

RoughBoy

Мнение от RoughBoy » 19 Фев 2013 17:42

ss_mitko написа:
RoughBoy написа:Колеги,
Благодаря
Трябва да го направиш да работи на първо полужение на ключа, а не на постоянен контакт.
Ако ме светнеш как става.Това, което направих до момента е свалих касетофона и размених буксите на кабелите то друго там няма.Преди това се включваше касетофона на 2-рата позиция на ключа( когато дадеш контакт и светнат индикаторите на таблото)Как да стане да е на първото положение на ключа?
Последно промяна от RoughBoy на 19 Фев 2013 20:34, променено общо 1 път.

Аватар
slikershot

Мнение от slikershot » 19 Фев 2013 20:19

Трябва кабелите да са по този начин...
Прикачени файлове
771209_orig.jpg
771209_orig.jpg (187.52 KiB) Преглеждано 1781 пъти

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 19 Фев 2013 21:05

Колегата правилно ти е показал, но провери с пробна лампа като дадеш на първо полужение къде идва плюс.

RoughBoy

Мнение от RoughBoy » 19 Фев 2013 21:47

Благодаря за помоща,
Така като гледам кабелите на снимката съм го свързал по същия начин ако не бъркам жълто към червено....
Пак ще погледна и ще премеря с пробна лампа къде идва плюса както ме съветваш ....

RoughBoy

Мнение от RoughBoy » 24 Фев 2013 15:48

Работата стана сега работи не на постоянно напрежение, а на АСС(второто положение на ключа)
Благодаря за съветите!

The enD

Мнение от The enD » 24 Фев 2013 17:28

Моето пък като въртиш да запали колата се рестартираше и така прекъсваше песента. Две релета и музиката не спира. punk.gif
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 24 Фев 2013 19:24

The enD написа:Моето пък като въртиш да запали колата се рестартираше и така прекъсваше песента. Две релета и музиката не спира. punk.gif
Dva dioda biha svarshili sashtata rabota biggrin.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

The enD

Мнение от The enD » 24 Фев 2013 20:28

Vesko написа:
The enD написа:Моето пък като въртиш да запали колата се рестартираше и така прекъсваше песента. Две релета и музиката не спира. punk.gif
Dva dioda biha svarshili sashtata rabota biggrin.gif
Къде и как се връзват?
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 24 Фев 2013 21:50

Dvata anoda saotvetno kum ACC i IGN jicite, a dvata katoda kum ACC vhoda na radioto
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

The enD

Мнение от The enD » 25 Фев 2013 03:20

Vesko написа:Dvata anoda saotvetno kum ACC i IGN jicite, a dvata katoda kum ACC vhoda na radioto
Пробвал съм, не става, трябваше да пусна директно от акумулатора + към релетата. Но въпроса е че имам и два акумулатора, ако вържа директно(разбирай напълно директно) към този отпред при мотора пак гаснеше, явно тъй като явно е най-близо до стартера и го ползваше повече при въртене.
Вързах към този в багажника и стана.
Изображение

Публикувай отговор