Проблем- загуба на мощност при подаване на газ Авенсис 2
Проблем- загуба на мощност при подаване на газ Авенсис 2
Здравейте! От доста време следя форума и научих доста полезни неща от него, за което съм Благодарен. Собственик съм на Авенсис 2004 година, дизел, 2000 кубика, 116 коня. Проблема е следния - при подаване на газ след определен пробег, да кажем 4,5 километра, колата започва да губи мощност, все едно няма турбо, спирам за около минута, като оборотите и работата на двигателя са нормални, тръгвам и проблема се оправя. Само да уточня, че това ми се случвало около 3,4 пъти и през всички тези пъти, горивото в резервоара беше на минимум, дори на няколко пъти резервната лампа светваше, не светват никакви други лампи по таблото. Ще съм Ви много благодарен, ако кажете някакви мнения от какво най- вероятно може да е проблема. Благодаря предварително!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Проблем- загуба на мощност при подаване на газ Авенсис 2
Обикновено дизелов автомобил не би трябвало да се остава на резерва, защото горивата в България не са на нужната висота. Когато горивото в резервоаре е малко, вероятноста помпата да засмуче боклуци е голяма.
Сигурно при теб това не е проблема, но казвам, защото ми прави впечатление, че често караш на резерва.
Сигурно при теб това не е проблема, но казвам, защото ми прави впечатление, че често караш на резерва.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Kiki, ти сериозно ли?! Освен всичко друго дето не става в тия Тойоти ми сега и не можели на резерва да карат...
Тая тема четохте ли?
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=23404
Тая тема четохте ли?
Да четох я, искам само да добавя, че горивния филтър заедно с маслото е сменяно преди около 7000км в Тойота Хасково. Преди около 1 месец си взех колата от сервиз (но не в Тойота), закарах я просто да й направят общ преглед - спирачки, окачване и т.н. Казаха ми, че имало някаква грешка свързана с АBS или ТRS и я изчистили, други грешки нямало, а и пак повтарям че никакви предупредителни лампи не светват по таблото при тази ситуация. А това, че тази ситуация ми се случвала 4,5 пъти и то само при минимално количество нафта, не означава че карам на резерва постоянно. Но наистина това ми се е случвало, поне за сега, само и единствено когато горивото е минимално и когато резервата почва да свети, малко странно. Благодаря за отговорите!mirott написа:Kiki, ти сериозно ли?! Освен всичко друго дето не става в тия Тойоти ми сега и не можели на резерва да карат...
Тая тема четохте ли?
Според мен просто лампата за резервата ти светва твърде късно и реално нямаш достатъчно гориво.Проблема ти се е появил след като са трили грешките ли? Питам те защото може без да искат да са променили датчика за нивото на резервата.zaxcool написа:Да четох я, искам само да добавя, че горивния филтър заедно с маслото е сменяно преди около 7000км в Тойота Хасково. Преди около 1 месец си взех колата от сервиз (но не в Тойота), закарах я просто да й направят общ преглед - спирачки, окачване и т.н. Казаха ми, че имало някаква грешка свързана с АBS или ТRS и я изчистили, други грешки нямало, а и пак повтарям че никакви предупредителни лампи не светват по таблото при тази ситуация. А това, че тази ситуация ми се случвала 4,5 пъти и то само при минимално количество нафта, не означава че карам на резерва постоянно. Но наистина това ми се е случвало, поне за сега, само и единствено когато горивото е минимално и когато резервата почва да свети, малко странно. Благодаря за отговорите!mirott написа:Kiki, ти сериозно ли?! Освен всичко друго дето не става в тия Тойоти ми сега и не можели на резерва да карат...
Тая тема четохте ли?
Преди това ми се случи, но не му отдадох достатъчно внимание. Но определено има логика в това което казваш за късното светване на лампата.ss_mitko написа:Според мен просто лампата за резервата ти светва твърде късно и реално нямаш достатъчно гориво.Проблема ти се е появил след като са трили грешките ли? Питам те защото може без да искат да са променили датчика за нивото на резервата.zaxcool написа:Да четох я, искам само да добавя, че горивния филтър заедно с маслото е сменяно преди около 7000км в Тойота Хасково. Преди около 1 месец си взех колата от сервиз (но не в Тойота), закарах я просто да й направят общ преглед - спирачки, окачване и т.н. Казаха ми, че имало някаква грешка свързана с АBS или ТRS и я изчистили, други грешки нямало, а и пак повтарям че никакви предупредителни лампи не светват по таблото при тази ситуация. А това, че тази ситуация ми се случвала 4,5 пъти и то само при минимално количество нафта, не означава че карам на резерва постоянно. Но наистина това ми се е случвало, поне за сега, само и единствено когато горивото е минимално и когато резервата почва да свети, малко странно. Благодаря за отговорите!mirott написа:Kiki, ти сериозно ли?! Освен всичко друго дето не става в тия Тойоти ми сега и не можели на резерва да карат...
Тая тема четохте ли?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Съвсем сериозно. Ти дизел ли караш?mirott написа:Kiki, ти сериозно ли?!
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Кики е абсолютно прав! Имам РАВ 4 със същия мотор като на колегата и в книжката му пише да не се оставя резервоара под 1/4 ниво.Това ще рече при 57л. резервоар-14л.В началото и аз карах често на резерва и стигнах до сервиза на тойота в Бургас,където ми почистиха клапаните на ГНП и ми препоръчаха да не я карам на резерва(естествено понякога се налага,но да не става практика).
На мой приятел му чистиха резервоара на Мерцедес Вито и пред очите ми изкараха половин кофа черна мътилка.Ако не я бях видял с очите си нямаше да повярвам.
Към колегата-сменяй по-често горивния филтър и то с ОРИГИНАЛЕН.
На мой приятел му чистиха резервоара на Мерцедес Вито и пред очите ми изкараха половин кофа черна мътилка.Ако не я бях видял с очите си нямаше да повярвам.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Да така е, не трябва да се оставя резервоара празен, но........ По големите страхове и опасения ми бяха, случайно да няма някакъв проблем по двигателя (сериозен), но явно наистина с нафтата която караме и в комбинация с малкото гориво в резервоара се получава това. И все пак повече мнения няма да са ми излишни! Благодаря!!!veso_hds написа:Кики е абсолютно прав! Имам РАВ 4 със същия мотор като на колегата и в книжката му пише да не се оставя резервоара под 1/4 ниво.Това ще рече при 57л. резервоар-14л.В началото и аз карах често на резерва и стигнах до сервиза на тойота в Бургас,където ми почистиха клапаните на ГНП и ми препоръчаха да не я карам на резерва(естествено понякога се налага,но да не става практика).
-
Да Кики, имам и дизел ама не Тойота а Исузу. И Голф 2 1.6 ТД съм имал над 200 000 км! И никога не съм имал подобен проблем. Тия Тойоти, ей... biggrin.gif! Щом в книжката пише... 

Ако е така, не трябва ли проблемът да си остава и след работа на място?ss_mitko написа: Според мен просто лампата за резервата ти светва твърде късно и реално нямаш достатъчно гориво.Проблема ти се е появил след като са трили грешките ли? Питам те защото може без да искат да са променили датчика за нивото на резервата.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
"Щом в книжката пише...
"
Иронията ти за експлоатационната книжка е неуместна.Моята е 328 стр. и в нея има изключително ценна информация.Предполагам,че японците не са по -прости от нас,за да я напишат.

Иронията ти за експлоатационната книжка е неуместна.Моята е 328 стр. и в нея има изключително ценна информация.Предполагам,че японците не са по -прости от нас,за да я напишат.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
Каква ирония? Несериозно е да напишеш да не остава колата с по-малко от 10-15 л гориво в резервоара! И това не за ЗАЗ а за кола дето струва една камара пари! Ами да го премахнат тоя проблем като искат да ми вземат парите! И като искат да са име номер 1 !!! 

Неееееее.ХОНДА е НОМЕР 1 !
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
Може и да не е, но в никоя книжка на Хонда не пише да не се оставя с по-малко от определено количество гориво! Има гориво-върви! Няма-не върви! Елементаврно е, ама не и за Тойота... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif