Масло за Yaris Verso D4D

niksun

Масло за Yaris Verso D4D

Мнение от niksun » 11 Фев 2013 22:22

Здравейте! Като всички тук от този форум вече и аз съм горд собственик на ТОЙОТА!Колата много ми хареса,но сега идва ред на обслужването.Автомобилът е с 1,4D4D,75к.с., модел 2003г.Според сервизната книжка последната смяна на масло е била на 150 000км,сега е на 163 000(не вярвам много,макар че търговецът настояваше,че е на реални километри щото била със серв.книжка :whistle: бля,бля).В една от фактурите пише,че е слагано масло 10W40.Въпросът ми е:масло с този вискозитет ли да налея или някакво друго?Какво е хубаво още да проверя друго освен обичайните всички филтри по колата?Благодаря на всички предварително! :thumbsup:

100IAN

Re: Масло за Yaris Verso D4D

Мнение от 100IAN » 21 Фев 2013 17:07

Аз бях пред същата дилема и с кой ли не говорих.
Четох доста по темата, но леко да ти вметна че се занимавам с автомобили - нови, пак японски и след консултации с кви ли не специалисти по тойоти и маслари сложих 5W40 (някакъв мобил да си е.. лонг лайфа и на майка му). Обаче нямам намерение да го чакам 15-20 к км. - живот и здраве най - много 12к., просто ме е шубе с тази стара машина да не хвърли кърпата.
Карам по 50 - 70 км средно на ден, на къси разстояния в градски режим. Предишното е било 10W40 и след смяната веднага се появи разлика - много по - леко палене и сутрин и като стопли, някак си двигателя по - лесно се форсира.
Не съветвам да се слагат полу и тн синтетики на съвременни дизели.
добро петъчно утро от мен и само да ви напомня, че работата в събота .... изгражда характера и разгражда алкохола :))
Плавните и добре обмислени движения се явяват гаранция за успеха на всяко едно начинание.

Публикувай отговор